Jamie Foxx:

Slipper unna penisvold-anklage

Saken mot Jamie Foxx (50) er henlagt.

SLAPP UNNA: Jamie Foxx (t.h.) ble i juni anmeldt av en kvinne som hevdet at han hadde slått henne i ansiktet med kjønnsorganet sitt. Nå er saken henlagt. Her med «Collateral»-motspillerne Tom Cruise og Jada Pinkett Smith j 2004. Foto: Reuters/ NTB scanpix
SLAPP UNNA: Jamie Foxx (t.h.) ble i juni anmeldt av en kvinne som hevdet at han hadde slått henne i ansiktet med kjønnsorganet sitt. Nå er saken henlagt. Her med «Collateral»-motspillerne Tom Cruise og Jada Pinkett Smith j 2004. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den siste måneden har det amerikanske multitalentet Jamie Foxx (50) skapt overskrifter for noe helt annet enn sin profesjonelle karriere.

Det var i midten av juni at en kvinne - i lys av #metoo-kampanjen - anmeldte den verdenskjente skuespilleren, komikeren og sangeren for en noe spesiell hendelse som fant sted for 16 år siden.

Kvinnen hevdet nemlig at Foxx skal ha «slått henne i ansiktet med penisen sin» da hun nektet å utføre oralsex på ham under en fest i 2002.

Fortumlet

I anmeldelsen skal kvinnen videre ha påstått at en av Foxx' venner kastet henne på dør da hendelsen inntraff. Kvinnen skal angivelig ha vært så fortumlet at hun måtte få behanding for sterk panikkangst på sykehus dagen etterpå.

Politiet i Las Vegas, der den påståtte hendelsen skal ha funnet sted, tok kvinnens anmeldelse på alvor - og åpnet senere etterforskning mot Foxx.

Nå er saken riktignok henlagt. Det bekrefter en representant for Las Vegas-politiet overfor kjendisnettstedet TMZ.

Saken fortsetter under.

Årsaken til at politiet har valgt å droppe videre etterforskning mot Foxx, skal ifølge representanten være at saken er for gammel, og at foreldelsesfristen dermed har gått ut. Dette gjelder også et eventuelt sivilt søksmål fra kvinnen, opplyser representanten.

Slo tilbake

Henleggelsen er med all sannsynlighet en gladnyhet for Foxx selv, som tidlig ga uttrykk for at anklagene skapte hodebry.

I en uttalelse via sin advokat, få dager etter at anmeldelsen ble levert, kalte han beskyldningene for «absurde».

Saken fortsetter under.

- Jamie benekter på det sterkeste at denne hendelsen noensinne har funnet sted. Den påståtte hendelsen ble ikke rapportert om i 2002, eller på noe annet tidspunkt i løpet av de siste 16 årene, nettopp fordi hendelsen aldri skjedde, fortalte Foxx' advokat Allison Hart til TMZ.

Advokaten varslet samtidig at Foxx selv planla å anmelde kvinnen for å ha levert en falsk politianmeldelse. Hvorvidt skuespilleren har gjort handling av ord er foreløpig ikke kjent.

Mange anklager

Det var anklagene mot filmprodusent Harvey Weinstein (66) som markerte startskuddet for det som skulle bli en verdensomspennende bevegelse, nemlig #metoo-kampanjen, i fjor høst.

Siden oktober 2017 har over 60 kvinner stått fram offentlig og beskyldt Weinstein for voldtekt, overgrep og seksuell trakassering. Senere har flere andre profilerte kjendiser, også skuespillere, blitt møtt med med liknende anklager.

Kvinnen som anmeldte Foxx for «penisvold» har tidligere sagt til TMZ at det var nettopp #metoo-kampanjen som inspirerte henne til å fortelle om de påståtte anklagene mot Foxx. Hun håpet hennes egen historie kunne bidra til at andre kvinner i samme situasjon turte å gå til politiet med liknende anklager.

Jamie Foxx' kjærlighetsliv har for øvrig også sørget for medieoppmerksomhet den siste tiden. Ryktene rundt 50-åringens svært hemmelige forhold til Hollywood-stjernen Katie Holmes (39) har svirret helt siden 2013, og først i fjor viste de seg sammen for første gang.

Saken fortsetter under.

VISTE SEG SAMMEN: Jamie Foxx og Katie Holmes i lystig lag under førstnevntes 50-årslag i desember i fjor. Foto: NTB Scanpix
VISTE SEG SAMMEN: Jamie Foxx og Katie Holmes i lystig lag under førstnevntes 50-årslag i desember i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bruddrykter

Siden den gang har parets forhold gradvis blitt mer offentlig, og de ble blant annet observert sammen under feiringen av Jamies 50-årsdag i Los Angeles i desember.

En drøy uke etter penisvold-anklagene mot Foxx dukket det derimot opp spekuasjoner om at forholdet er over.

Ifølge Radar Online skal Katie Holmes ha gjort det slutt med Jamie Foxx mens de var i gang med å planlegge drømmebryllupet, angivelig fordi hun har problemer med å stole på Oscar-vinneren.

Det mangeårige hemmelighetskremmeriet skal også ha tæret på forholdet. Katie Holmes skal nemlig ha inngått en avtale med eksmannen Tom Cruise (55) i 2012 som hindret henne i å starte et nytt offisielt forhold før det hadde gått fem år.

Verken Holmes eller Foxx har kommentert de ovennevnte påstandene.

LES OGSÅ: Derfor droppet Kate den sorte kjolen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer