Isabelle Eriksen:

Slipper overgreps-bombe i ny bok

Influenseren skildrer en angivelig voldtekt i sin nye bok. Dette hevder hun å ikke ha fortalt til noen, før nå.

TØFF TID: I sin nye bok hevder Isabelle Eriksen at hun ble voldtatt under en fest. Foto: Privat
TØFF TID: I sin nye bok hevder Isabelle Eriksen at hun ble voldtatt under en fest. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart to måneder siden ble det kjent at influenser og tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Isabelle Eriksen (24) skal gi ut boken «Innsatt nummer 19/227». Boken bunner i Eriksens fengselsopphold, etter å ha blitt dømt for to tilfeller av vold i 2019.

Eriksen ble dømt på bakgrunn av å ha kastet en flaske eller et glass mot en mann, og senere for å ha angrepet en taxisjåfør. For den første hendelsen ble hun dømt til 90 dagers fengsel, og for den andre 30 dagers fengsel. Det var i januar i fjor influenseren sonet dommen sin, i Ravneberget fengsel i Sarpsborg.

- Jeg syntes ikke det jeg gjorde er greit i det hele tatt, men det er noe jeg må stå for. Jeg beklager virkelig til alle. Jeg angrer selvfølgelig på det jeg gjorde, sa hun til Se og Hør i fjor, under sitt første intervju om dommen.

ÆRLIG: I sin nye bok forteller Isabelle Eriksen om alt fra barndom og ungdomstid til livet bak murene. Foto: Steffen Pettersen / Se og Hør
ÆRLIG: I sin nye bok forteller Isabelle Eriksen om alt fra barndom og ungdomstid til livet bak murene. Foto: Steffen Pettersen / Se og Hør Vis mer

I den nye boken deler hun blant annet om livet bak murene, en barndom og ungdomstid preget av mobbing, og en påstått hendelse som har preget livet hennes. Sistnevnte hendelse innrømmer Eriksen at hun ikke har fortalt noen om, før nå, og mener den har vært en del av reaksjonsmønsteret i volden hun har vært dømt for.

Var jomfru

I boken hevder Eriksen at hun under en fest ble voldtatt.

- Det gikk så fort at jeg egentlig ikke skjønte hva som skjedde, før han trykket hodet mitt ned mot en pute i sengen og rett og slett begynte å ha sex med meg. Jeg var jo jomfru, skriver Eriksen i boken.

Ifølge Eriksen skal det ha vært så smertefullt at hun begynte å gråte, og hun beskriver det som uvirkelig.

BRUDD: Isabelle Eriksen og Erik Sæter har gjort det slutt. Det avslører Eriksen i en video på YouTube. Video: Youtube / Isabelle Eriksen. Foto: Privat Vis mer

- Da han var ferdig, kledde han på seg og gikk ut av rommet. Jeg ble liggende i sengen, lenge, og bare stirre ut i luften, skriver hun videre.

Eriksen forble taus om det som skal ha skjedd, skriver hun. Hun anmeldte aldri saken, og påpeker at hun har lært seg å leve med det.

Isabelle Eriksen sier til Se og Hør at hun ikke ønsker å si så mye mer enn det som kommer frem i boken, der hun allerede har beskrevet saken i detalj.

- Men jeg har fått mange fine tilbakemeldinger fra folk som allerede har lest boken. Jeg er veldig spent, og håper folk vil lære noe, og at de liker det de leser, forteller 24-åringen.

Har lagt saken bak seg

Som nevnt var det i fjor Eriksen sonet fengselsdommen sin. Overfor Se og Hør har hun tidligere fortalt at hun lærte mye både om seg selv, og at enhver handling kan ha en konsekvens.

Det var først i et blogginnlegg at Eriksen beklaget overfor følgerne sine. Der fortalte hun også åpent om hvordan tiden etter dommen hadde vært.

KLEINT: Isabelle Eriksen blir satt ut når hun trekker Mads Hansen i Snap-rulett. Vis mer

«Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal starte dette innlegget, men jeg vet at det er mange der ute som lurer. Det har gått en del rykter, og det har stått en del på nett om dette. Jeg har gjort noe dumt, som jeg angrer på og tatt straffen min for», skrev hun blant annet i blogginnlegget.

Overfor Se og Hør utdypet influenseren hvorfor hun valgte å stå frem:

- Hensikten min har alltid vært å fortelle dette til leserne mine. Grunnen til at det kommer nå, er fordi jeg endelig har lagt saken bak meg. Jeg har gjort opp for meg. Jeg fikk anbefalt av både psykolog og advokat å ikke gå ut med dette, og heller ikke de rundt meg mente at det var lurt. Jeg tror virkelig ikke folk forstår hvor stor påkjenning det kan være. Jeg har vært langt nede.

LES OGSÅ: Influenser må ti år i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer