Bode Miller og Morgan Beck Miller:

Slik vil de unngå ny dødsulykke

Fire måneder etter tapet av datteren (19 md.) ble paret foreldre på nytt. Nå tar de grep.

GJØR GREP: Etter at alpinstjernen Bode Miller og kona Morgan Beck Miller mistet datteren i drukning i juni 2018, gjør de nå grep for at deres åtte måneder gamle sønn ikke skal lide samme skjebne. Foto: NTB Scanpix
GJØR GREP: Etter at alpinstjernen Bode Miller og kona Morgan Beck Miller mistet datteren i drukning i juni 2018, gjør de nå grep for at deres åtte måneder gamle sønn ikke skal lide samme skjebne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For ett år siden opplevde alpinstjernen Bode Miller (41) og kona Morgan Beck Miller (32) alle foreldres store mareritt, da datteren Emeline Grier Miller (19 md.) druknet i naboens basseng.

Morgan var på besøk hos naboen da hun innså at datteren plutselig var forsvunnet. Hun løp ut, fant datteren i bassenget, og startet øyeblikkelig livredning mens venninnen ringte nødetatene. Likevel sto livet ikke til å redde.

Knappe fire måneder senere ble hun og ektemannen foreldre på nytt, da sønnen Easton Vaughn Rek (8 md.) kom til verden. Nå tar de klare forholdsregler for å unngå at den samme tragedien skal kunne skje igjen.

Advarer foreldre

Det siste året har vært preget av både stor glede og uendelig sorg for ekteparet.

«Vi er mer enn knust. Vårt lille barn, Emmy, gikk bort i går. Aldri hadde vi trodd at vi ville oppleve en slik smerte. Hennes kjærlighet, hennes lys, hennes ånd vil aldri bli glemt. Vår lille jente elsket livet og levde det til det fulle hver eneste dag», skrev alpinstjernen under et bilde av datteren, dagen etter at den tragiske ulykken var et faktum.

To måneder senere stilte ekteparet opp i et intervju med TODAY. Der fortalte de om den skjebnesvangre dagen og om den lille datteren de savner så sårt.

Det gjorde de for å advare andre foreldre.

DRUKNET: Den olympiske skiløperen Bode Miller og kona hans Morgan, mistet jentebarnet sitt Emmy i en drukningsulykke i juni i år. I et eksklusivt intervju med TODAYs Savannah Guthrie, åpner paret opp om ulykken. Video: AP via NTB Scanpix Vis mer

Livreddende ferdigheter

Som et tiltak for å unngå at den samme tragedien skal ramme igjen, bestemte ekteparet Miller seg for at deres yngste barn skulle lære seg å svømme. Det tross sin alder på knappe åtte måneder.

Tidligere denne måneden la Morgan Miller ut et bilde fra sønnens svømmetrening.

I en video på historiefunksjonen på Instagram, delte hun nylig også en video som viste at treningen har lyktes. Ikke bare kan babyen mestre det å flyte i vannet på egen hånd, han klarer også å handle når han blir liggende med ansiktet ned i vannet.

Når svømmeinstruktøren snur gutten i vannet, slik at han blir liggende med ansiktet ned, sparker babyen fra til han ender med ansiktet opp av vannet. Når instruktøren gjør det samme igjen, er han enda raskere med å komme seg tilbake på ryggen.

FLYTER: Den lille babyen flyter på egenhånd. Skjermdump: Instagram
FLYTER: Den lille babyen flyter på egenhånd. Skjermdump: Instagram Vis mer
SNUR SEG: Han klarer også å snu seg for å unngå at ansiktet blir liggende under vann. Skjermdump: Instagram
SNUR SEG: Han klarer også å snu seg for å unngå at ansiktet blir liggende under vann. Skjermdump: Instagram Vis mer

«Han jobber så hardt, men han klarer det», skriver Morgan Beck Miller i videoen.

Treningen de deltar på, lærer babyer å rulle seg over på ryggen for så å flyte, hvile og puste inntil hjelpen kommer, ifølge People, som først omtalte saken.

Allerede i april, da sønnen var rundt et halvt år gammel, var han i gang med svømmetreningen. Den gang delte mamma Morgan også noen videosnutter på Instagram.

I den tilhørende teksten skrev hun følgende, ifølge People:

«Jeg gråt tårer av håp mens jeg så min lille sønn lære seg livreddende ferdigheter … så kom det tårer av sorg fordi dette var alt jeg hadde trengt å gjøre for å ha den lille jenta mi her».

Vanlig dødsårsak

Siden ulykken i fjor sommer har paret jobbet seg gjennom sorgen ved å rette oppmerksomheten mot faren for drukning hos småbarn. Dette for å hindre at andre foreldre skal oppleve det samme.

Både tid og penger er viet til organisasjoner som arbeider med vannsikkerhet og til å spre bevissthet om barns sikkerhet rundt bassenger. Sammen med et annet ektepar som mistet sin sønn, Levy (3), i drukning samme dag, samler ekteparet inn penger som brukes på å utvikle teknologi som skal forebygge drukning.

Blant tiltakene er overvåkning av bassenger ved hjelp av kunstig intelligens.

Drukning er, ifølge TODAY, den vanligste dødsårsaken blant småbarn mellom ett og fire år i USA, og er også rangert blant de vanligste her til lands. Likevel føler Miller-paret at drukningsfaren får for lite fokus.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Dersom det er den vanligste årsaken til dødsfall hos barn, vil jeg gjerne vite om det, uttalte Bode Miller blant annet i intervjuet med TODAY, og fortsatte:

- Jeg har vært med på alle kontroller og møter med barnelegene vedrørende barna, og jeg kan ikke si at det (drukningsfaren, journ.anm.) er blitt nevnt én eneste gang.

LES OGSÅ: - Det vanskeligste en forelder kan oppleve

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer