Linda Johansen og Triana Iglesias:

- Slik var vårt forhold til Playboy-kongen

Slik minnes de Hugh Hefner.

- VARM MANN: Triana Iglesias og Linda Johansen har begge møtt Hugh Hefner ved ulike anledninger. Nå forteller de om deres opplevelser. Foto: Privat / NTB Scanpix
- VARM MANN: Triana Iglesias og Linda Johansen har begge møtt Hugh Hefner ved ulike anledninger. Nå forteller de om deres opplevelser. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Natt til torsdag, norsk tid, kom nyheten om at den verdensberømte grunnleggeren av magasinet Playboy, Hugh Hefner, er død.

At Playboy-kongen har satt dype spor etter seg, både i offentligheten og privat, er ikke til å komme unna.

Triana Iglesias (35) har flere ganger vært avbildet i Playboy-mogulen Hugh Hefners publikasjoner, og er en av få norske kvinner som har prydet forsiden av amerikanske Playboy.

I dag har hun lagt ut et bilde sammen med Hefner på sin Instagram-profil, hvor programlederen minnes den verdenskjente mogulen.

- Han var en veldig fin mann som brydde seg om alle han jobbet med. Jeg har møtt ham mange ganger og bet meg merke i hvor varm han var. En mann som var opptatt av de tradisjonelle sidene ved livet, hvor han blant annet inviterte til middager og samlet alle til kino i Playboy Mansion på søndager, sier Triana til Se og Hør.

- Hadde troen på meg

Hun mener det er viktig å huske at Hugh Hefner også hadde mer ved seg enn bare det å stå i frontlinjen for et magasin med nakne kvinner.

- Det er en grunn til at han beskrives som en legende. Han har gjort ekstremt mye for veldig mange. Han var opptatt av mennesker, og slåss for viktige saker. Jeg føler at spesielt mange unge i dag ikke har god nok kjennskap til den rollen han har hatt. Da vil jeg gjerne oppfordre dem til å lese seg litt opp eller se en dokumentar om ham.

Triana understreker samtidig at hun er svært takknemlig for alt Hugh Hefner har gjort for henne.

- Det er veldig trist at han har gått bort. Han var en mann med et veldig fascinerende liv. Jeg er veldig takknemlig for at han hadde troen på meg, og for at vi fikk jobbe så lenge sammen.

- Trist å høre

Norske Linda Johansen (50) er en av dem som har møtt Hugh Hefner, og overfor Se og Hør beskriver den tidligere glamourmodellen om det hun oppfattet som en svært raus og sjarmerende mann.

- Jeg ble litt overrasket da jeg våknet til denne nyheten i dag tidlig. Det er trist å høre. Han var tross alt en legende, spesielt med tanke på hva han har skapt og alt han har oppnådd i løpet av årene.

Linda legger vekt på Hugh Hefners journalistiske bragder, men kommer trolig selv til å huske ham best for sine «ekstravagante sider».

- Jeg har selv vært i Playboy Mansion og møtt ham. Da kom han i slåbrok og røykte pipe og var akkurat slik media framstiller ham. Jeg ble veldig overrasket over hvor ekstremt hyggelig og imøtekommende han var.

- Likte norske kvinner

50-åringen forklarer videre at hun fikk spesielt mye oppmerksomhet for det å være norsk.

- Det la han veldig godt merke til. Jeg var bare Linda fra lille Norge, men han var veldig interessert. Han forklarte at kvinner fra Norge var så flotte. Det var ganske stort å høre av en mann som forholder seg til så mange mennesker. Han var en rar liten mann med en stor personlighet, utrolig hyggelig, minnes Linda.

I sin selvbiografi «For alles øyne» har den tidligere glamourmodellen fortalt om sin opplevelse fra Playboy Mansion. Blant annet om hvordan hun endte opp naken i den beryktede «grotta» med den skandaleombruste skuespilleren Charlie Sheen (52).

- Jeg var ikke mer enn 22 år gammel første gang jeg møtte Hugh Hefner. Jeg husker fortsatt følelsen av å kjøre opp til Playboy Mansion, hvor man møtte en enorm port og like etter den store rundkjøringen foran huset.

SAGNOMSUST HERREGÅRD: Playboy Mansion ble ferdigstilt i 1927, og overtatt av Playboy i 1971. I seinere år er bygget pusset opp for flere millioner dollar. Foto: NTB Scanpix
SAGNOMSUST HERREGÅRD: Playboy Mansion ble ferdigstilt i 1927, og overtatt av Playboy i 1971. I seinere år er bygget pusset opp for flere millioner dollar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Når man kommer innenfor gjerdene, er det som å være i en ny verden. Det er så stort at det nesten er ubegripelig. Å få komme dit, var veldig stort, sier Linda.

50-åringen mener villaen kan sammenliknes med et slott.

- Det er ekstremt grandiost. Fargene, lysekronene og møblene er slik som man ser i slott. Man går seg lett vill der inne, nettopp fordi det er så stort. Under Oscar-festen var vi samlet i kinosalen, og jeg har ingen anelse om hvor mange mennesker vi var der inne. Det rommet er bare enormt. Det samme gjelder for dyrehagen.

- Kan ikke forstå

Den ærverdige herregården inneholder blant annet en privat dyrehage, tennisbaner, vinkjeller, og kinosal. Selv om det å bo i en slik villa oppfattes som mange menneskers store drøm, var det ikke tilfellet for Linda.

- Jeg møtte ham bare to ganger. Noe av grunnen til det er at jeg den gang var en veldig standhaftig jente som hadde sine «bondeverdier». Jeg ville ikke være en av de jentene som hang rundt på Playboy Mansion, sier hun.

Linda er imidlertid klar på at Playboy har satt dype spor, og betydd mye for henne.

- Da jeg bodde i USA, tilbragte jeg mye tid sammen med Playboy-modeller. Å skulle bli fotografert for Playboy var det eneste man ønsket seg. Jeg tror ikke noen kan forstå hvor høy status en Playboy-modell hadde i Los Angeles den gang. Det er en grunn til at alle de store stjernene har sagt ja til å fotograferes for magasinet, sier hun.

LES OGSÅ: Brie Larson: - Jeg følte meg ikke pen nok

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer