HUSKER DU DETTE?: Aurura Gude vant Paradise Hotel. Krangelen mellom Finn Olav Odde og Olav Harald Ulstein i Farmen fikk mye oppmerksomhet. Agnete Johnsen kunne slippe jubelen løs i Skal vi danse. Vebjørn Tveiterås og Annabelle Bauer giftet seg uten å ha møtt hverandre. Foto: TV3, Se og Hør, TVNorge
HUSKER DU DETTE?: Aurura Gude vant Paradise Hotel. Krangelen mellom Finn Olav Odde og Olav Harald Ulstein i Farmen fikk mye oppmerksomhet. Agnete Johnsen kunne slippe jubelen løs i Skal vi danse. Vebjørn Tveiterås og Annabelle Bauer giftet seg uten å ha møtt hverandre. Foto: TV3, Se og Hør, TVNorgeVis mer

Slik var TV-året 2014

Kjærlighet, krangler, ekteskap, sex og knallharde konkurranser preget TV-skjermene i 2014. Husker du alt som skjedde?

SEOGHØR.NO: Som vanlig har en rekke reality-programmer og talentkonkurranser preget de norske TV-skjermene i året som har gått.

Mens enkelte fikk reise til varmere strøk for å feste, dro andre på tur i Norge. Noen holdt seg i trygge omgivelser på scenen, mens enkelte giftet seg med noen de aldri før hadde møtt.

I Mexico kjørte TV3 en ny sesong av «Paradise Hotel». Årets finale ble den mest dramatiske gjennom alle tider, da vinnerparet Aurora Gude og Nicolai Bennis slapp kula samtidig.

Videoreprisene viste at Gude sin kule traff bakken noen hundredeler før kula til Bennis, og pengepremien på 300.000 kroner ble delt mellom Gude og bestevenninnen Ann-Marielle Lipinska.

PARADISE HOTEL: Aurora Gude slapp kula hundredeler før Nicolai Bennis. Hun delte pengene med Ann Marielle Lipinska. Foto: TV3
PARADISE HOTEL: Aurora Gude slapp kula hundredeler før Nicolai Bennis. Hun delte pengene med Ann Marielle Lipinska. Foto: TV3 Vis mer

- Det var nok bittert for Nicolai, men han ble ikke sint. Han bare stod der helt stiv. Jeg fikk litt dårlig samvittighet på hans vegne, men det varte ikke lenge, fordi jeg bare begynte å løpe rundt fordi jeg var så glad, sa Aurora til Seoghør.no.


Mange vil også kanskje huske forholdet mellom Christer Reiersøl og Lene Angelica Nilsen. De tok forsøkte å sette sex-rekord på hotellet. Det førte til at Nilsen ble tatt ut av hotellet for å gravid-testes, noe som ikke ble vist på TV.

I TV 2-suksessen «Farmen» var det Magnhild Vik som stakk av med seieren, etter å ha slått Olav Harald Ulstein (51) i finalen. For seieren fikk Magnhild en splitter ny bil, samt en hytte til odel og eie.

FARMEN: Mye som ble skrevet om Farmen handlet om feiden mellom Finn Olav Odde og Olav Harald Ulstein. Det var Magnhild Vik som vant programmet. Foto: Se og Hør
FARMEN: Mye som ble skrevet om Farmen handlet om feiden mellom Finn Olav Odde og Olav Harald Ulstein. Det var Magnhild Vik som vant programmet. Foto: Se og Hør Vis mer

- Jeg føler meg utmerket! Dette er bare helt fantastisk, selv om jeg føler meg utladet, nesten svimmel. Jeg følte meg merkelig nok ganske rolig under selve konkurransen - og hadde kjempeflaks på det avgjørende spørsmålet, sa Magnhild til Seoghør.no rett etter at seieren var i boks.


Mye av det som ble skrevet om årets «Farmen»-sesong handlet imidlertid om feiden mellom Finn Olav Odde og Ulstein.

Uvennskapet startet for alvor da Olav kalte Finn for en «motbydelig og ynkelig mann», og etterpå ble forholdet mellom dem bare dårligere og dårligere.

- Vi har jo ikke fått snakket skikkelig sammen, men tanken er at når vi forlater denne festen - da skal vi ha snakket sammen og blitt gode venner igjen, sa Olav under finalefesten.

En annen ting som vakte oppsikt i «Farmen» var deltager Frank Tore Aniksdal (44), som flyttet ut av huset, og inn på låven på grunn av Banthata Mokgoatsane (42).

- Jeg er opplært til ikke å like svarte folk, men jeg skal ikke gjøre det utrivelig. Jeg er ikke vant til mørkhudede. I den lille bygda jeg bor i, er vi ikke vant til sånne folk, sa han i den ene episoden.

Til Seoghør.no sa Frank følgende:

JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN: Det ble to par ut av årets runde med Jakten på TV 2. «Jakten»-bonde Marianne Nordhus fant lykken med Stian Lauluten. Bonde Knut Erik Ulltveit og frier Siri Bjellerås er blitt et par. Foto: TV 2
JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN: Det ble to par ut av årets runde med Jakten på TV 2. «Jakten»-bonde Marianne Nordhus fant lykken med Stian Lauluten. Bonde Knut Erik Ulltveit og frier Siri Bjellerås er blitt et par. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg må innrømme at jeg var skeptisk i starten, og visste ikke helt hvordan jeg skulle forholde meg til ham. Men jeg er absolutt ikke rasist, og jeg har ikke noe imot ham. Jeg tar gjerne imot ham om han kommer på besøk.


Til gårds var også deltagerne i TV 2-serien «Jakten på kjærligheten». Fire bonder jaktet på kjærligheten, og hadde som vanlig nok av friere å velge mellom.

For to av bøndene var det full klaff. Bonden Marianne Nordhus (31), som hadde vært singel i ti år før «Jakten», reiste på tur med Stian Lauluten som sin siste frier.

- Stian og jeg er kjærester. Det er veldig kjekt. Helt herlig!, sa Marianne til Seoghør.no.

Gjerstad-bonden Knut Erik Ulltveit (36) hadde også all grunn til å juble. Han ble sammen med frieren Siri Bjellerås.

- Ja, vi er kjærester! Siri er en trivelig og sjarmerende jente som det er lett å være sammen med. Det var noe tiltrekkende ved henne som gjorde at jeg gjerne ville bli kjent med henne fra første stund. Det var totalinntrykket av jenta som gjorde at jeg falt for henne, sa Ulltveit til Seoghør.no.

Bonden Johan Martin Tovslid (31) valgte ut frieren Hanne Hvaal Amundsen. De to møtte motbakke etter at kameraene var skrudd av, og er ikke blitt et par. Det samme gjelder for Tor Espen Helle (34), som valgte Sissel Helling Eskildsen.

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Vebjørn Tveiterås og Annabelle Bauer giftet seg første gang de møttes. Og kjærlighet ble det! Foto: TVNorge
GIFT VED FØRSTE BLIKK: Vebjørn Tveiterås og Annabelle Bauer giftet seg første gang de møttes. Og kjærlighet ble det! Foto: TVNorge Vis mer

– Det stemte liksom ikke mellom oss. Vi var betatt av hverandre i begynnelsen, men det ble kanskje litt mye stress. Sissel er ei snill jente, men kjemien må jo stemme. Vi følte ikke at vi fant den gnisten, sa han til Seoghør.no.


Det var ikke bare på TV 2 det ble jaktet på kjærlighet i år. TVNorge-programmet «Gift ved første blikk» skapte mye oppstyr. I programmet skulle seks personer gifte seg med en vilt fremmed.

Det endte imidlertid bare godt for ett av de tre parene. Annabelle Bauer (28) og Vebjørn Tveiterås (28) flyttet til slutt inn hos Vebjørn, og forholdet gikk strålende.

- Det virket som om vi var forelsket på TV, men vi var ikke det. Det tok to-tre måneder før de følelsene kom. Vi hadde noen fine reiser og opplevelser i løpet av sommeren, og da hverdagen og høsten kom, skjønte jeg at jeg var ordentlig forelsket, sa Annabelle til Seoghør.no.

For Anders Botnen og Lene Grønnæss gikk det ikke like bra. Etter en god start, møtte de to vanskeligheter etter bryllupsreisen. Paret begynte å pusse opp leiligheten til Anders kort tid etter de ble gift. Det var en bidragsyter til at forholdet møtte veggen, og til slutt valgte de å skilles.

MESTERNES MESTER: Marco Elsafadi jubler etter å ha vunnet Mesternes Mester. Her sammen med Johan Remen Evensen, som ble nummer to, og programleder Dag Erik Pedersen. Foto: Se og Hør
MESTERNES MESTER: Marco Elsafadi jubler etter å ha vunnet Mesternes Mester. Her sammen med Johan Remen Evensen, som ble nummer to, og programleder Dag Erik Pedersen. Foto: Se og Hør Vis mer

Det endte også i skilsmisse for Thomas Wulsch og Camilla Blom Aarnes. De to fant aldri den store kjemien, og valget om skilsmisse ble tatt etter 22 dager.


Mens noen jaktet på kjærlighet, jaktet andre på pokaler. I NRK-konkurransen «Mesternes mester» var det basketballspiller Marco Elsafadi (37) som til slutt kunne heve trofeet.

Elsafadi slo den tidligere skihopperen Johan Remen Evensen i finalen og feiret sammen med samboeren Solveig under finalefesten i Oslo.

Fysisk ble det også for årets «71 grader nord»-deltagere. TVNorge-serien startet året med en kjendisutgave, før den vanlige utgaven ble avsluttet tidligere i desember.

71 GRADER NORD: Mens Kent Roger Tangvik stakk av med seieren i den vanlige utgaven, vant Olaf Tufte kjendisutgaven av 71 grader nord. Foto: TVNorge
71 GRADER NORD: Mens Kent Roger Tangvik stakk av med seieren i den vanlige utgaven, vant Olaf Tufte kjendisutgaven av 71 grader nord. Foto: TVNorge Vis mer

I kjendisutgaven var det roeren Olaf Tufte som vant foran Fredrik Strømstad og Henning Solberg.


Solberg skapte overskrifter da han i etterkant av sesongen avslørte at han hadde fått smuglet både konjakk og burgere inn til deltagerne, uten at produksjonen fikk det med seg.

- Henning har tatt en sjanse på å smugle med seg varer og det ville selvfølgelig fått konsekvenser om det ble oppdaget. Men han slapp unna med det og det er nok ingen ting vi kan gjøre med det nå, sa mediesjef i TVNorge, Hanne McBride, til Seoghør.no etter stuntet.

I den vanlige utgaven av konkurransen var det Kent Roger Tangvik (25) fra Trondheim som stakk av med seieren etter 15 etapper.

SKAL VI DANSE: Agnete Johnsen danset seg til topps i Skal vi danse. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
SKAL VI DANSE: Agnete Johnsen danset seg til topps i Skal vi danse. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

– Det å heise flagget til topps på Nordkapp var en helt vanvittig god følelse. Etter så mange tøffe etapper som man har lykkes med å fullføre, følte jeg meg som en verdig vinner, sa Kent Roger etter seieren.


Som vanlig har også talentkonkurransene preget landets TV-skjermer. På parketten i «Skal vi danse» har flere kjendiser imponert i løpet av TV-høsten.

Det var til slutt Agnete Johnsen som vant hele konkurransen, etter å ha slått Roar Strand og Linnea Myhre i finalen.

Johnsen fikk svært mye oppmerksomhet gjennom hele konkurransen. Mye på grunn av sine sexy antrekk, noe moren hennes også reagerte på.

- Kjæresten min sier ikke så mye om det, men det er verre med mamma. Hun sier huff, hva er det hun har på seg nå! Hun synes jeg viser litt for mye av og til, men sånn er jo mødre vet du, sier Agnete til Seoghør.no.

I begynnelsen av sesongen viste også Agnete fram kjæresten sin for aller første gang.

- Jeg har vært betatt av ham siden jeg var 13 år gammel, sa hun til Seoghør.no.

I «Skal vi danse» måtte også Guri Solberg steppe inn som programleder i én av sendingene, da Didrik Solli-Tangen ble syk.

Det gjorde Solberg også i én av «Idol»-sendingene, da Stian Blipp måtte kaste inn håndkledet.

IDOL: Ingvar Olsen og Jørn Trollebø Kvalheim møtte hverandre i finalen, etter at Chinook Lamers ble stemt ut. Det var Ingvar som stakk av med seieren. Foto: Se og Hør
IDOL: Ingvar Olsen og Jørn Trollebø Kvalheim møtte hverandre i finalen, etter at Chinook Lamers ble stemt ut. Det var Ingvar som stakk av med seieren. Foto: Se og Hør Vis mer

- Det er stor stas at de ringer til meg. Jeg liker veldig godt å lede slike store sendinger, sa Solberg til Seoghør.no.


I «Idol» møtte Ingvar Olsen og Jørn Trollebø Kvalheim hverandre i finalen, etter at dommerfavoritten Chinook Lamers ble stemt ut. Og det var til slutt Ingvar som vant konkurransen.

På NRK ble det enda en sesong av «Stjernekamp». Det var Nora Foss Al-Jabri som til slutt kunne juble, etter å ha vunnet foran Reidun Sæther.

STJERNEKAMP: Nora Foss Al-Jabri møtte Reidun Sæther til dyst i finalen, og trakk det lengste strået. Foto: Se og Hør
STJERNEKAMP: Nora Foss Al-Jabri møtte Reidun Sæther til dyst i finalen, og trakk det lengste strået. Foto: Se og Hør Vis mer

- Det går ikke an å beskrive dette her. Det er helt sykt, tusen, tusen, tusen, takk, sa Nora på direkten etter at resultatet var klart.


LES OGSÅ: Derfor er hun TV 2s supervikar