Adam Alsing:

Slik var stjernens (51) siste dager

Den svenske tv- og radioprofilen døde som følge av corona, 51 år gammel.

LÅ I RESPIRATOR: Den svenske tv- og radioprofilen Adam Alsing ble bekreftet død på onsdag. Han ble 51 år, og døde som følge av coronasmitte. Nå forteller venner om stjernens tunge, siste tid. Foto: NTB scanpix
LÅ I RESPIRATOR: Den svenske tv- og radioprofilen Adam Alsing ble bekreftet død på onsdag. Han ble 51 år, og døde som følge av coronasmitte. Nå forteller venner om stjernens tunge, siste tid. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld kom den triste beskjeden om at den svenske programlederen Adam Alsing var død, 51 år gammel. Alsing gikk bort etter å ha blitt smittet av coronaviruset.

Dødsfallet bekrefter familien hans i en uttalelse via Discovery Networks til nyhetsbyrået TT.

Alsing er blant annet kjent som programleder for den svenske utgaven av realityprogrammet «Big Brother» som han ledet fra 2000 til 2004. 51-åringen ledet også den norsksvenske samproduksjonen av serien sammen med filmkritiker Brita Møystad Engseth (53) i 2005.

DØD: Onsdag kom den triste beskjeden om at programleder Adam Alsing har gått bort som følge av coronaviruset. Her avbildet med Brita Møystad Engseth som han ledet den norsksvenske samproduksjonen av «Big Brother» med i 2005. Foto: TVNorge
DØD: Onsdag kom den triste beskjeden om at programleder Adam Alsing har gått bort som følge av coronaviruset. Her avbildet med Brita Møystad Engseth som han ledet den norsksvenske samproduksjonen av «Big Brother» med i 2005. Foto: TVNorge Vis mer

Vond siste tid

Mange har etter at dødsfallet ble kjent hyllet sin døde kollega og venn. Flere har også delt detaljer om programlederens siste tid, som var preget av isolasjon. Han døde tre uker etter at han åpent fortalte det svenske folk om hvordan han hadde det i karantene, etter at han sykmeldte seg fra jobben.

- Kroppen hans orket ikke mer. Han lå i respirator ei uke, forteller vennen Steffo Törnquist, som er programleder for «Nyhetsmorgon», til Expressen.

View this post on Instagram

Äntligen får man börja jobba igen! @nrjmorgon

A post shared by Adam Alsing (@adamalsing) on

Programlederens siste uker var altså ubehagelige. Han hadde egentlig planer om å returnere til jobb i radioen, som han delte på Instagram, men etter det siste optimistiske innlegget ble det stille fra 51-åringen.

Den første april kunne derimot kontoen til podkasten «Adam och kompanis» dele at programlederen holdt seg hjemme fordi han var litt forkjølet. Sannheten var at han var smittet allerede da. Det kom flere episoder av podkasten hvor Alsing ikke medvirket, fordi han var for syk.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Tirsdag denne uka kunne de uttale at det ikke ville komme noen episode denne uka, og dagen etter var altså programlederen død. Han ble behandlet på Södersjukhuset i Stockholm i livets siste uker.

Tv-produsent Henric von Zweigbergk forteller til Expressen at han selv har hatt corona, men at han ikke ante at situasjonen til kameraten var så prekær som den faktisk var.

- Jeg visste at han var innlagt, men jeg ante ikke at han lå i respirator før begynnelsen av forrige uke. Jeg hadde ikke fått for meg at det var så alvorlig som det faktisk var. Man tror jo ikke at man skal dø, det gjør man bare ikke, sier han til avisa.

En annen som nylig hadde kontakt med 51-åringen, er tv-profil Carin da Silva. Hun forteller at kameraten hadde sendt henne en tekstmelding, der han skrev at han trodde han hadde fått corona.

- Men ingen hadde trodd det skulle gå sånn. Jeg er helt i sjokk. Han var ikke gammel og tok godt hånd om seg selv. Mine tanker går til familien, sier hun til avisa.

SLUTT: Talkshow-verten Trish Regan kom med noen oppsiktsvekkende uttalelser om Corona-viruset på direkten. Det var noe av det siste hun gjorde i jobben sin. Video: Rød Løper Vis mer

Var sykmeldt

Alsing har den siste tiden vært sykmeldt fra den ovennevnte podkasten, som han har sammen med Daniel Breitholtz og Vanessa Falk.

View this post on Instagram

Vi älskar dig! /Daniel & Vanessa

A post shared by Adam och Kompani (@adamochkompani) on

25. mars delte han et innlegg på Instagram-profilen sin hvor han meddelte at han satt i hjemmekarantene, men at han skulle komme tilbake igjen til podkasten. Slik ble det altså ikke.

- Det er med stor sorg og et enormt savn at vi blir tvunget til å kunngjøre at vår elskede Adam ikke lenger er med oss. Etter et par ukers kamp mot Covid-19 døde Adam onsdag, het det i uttalelsen fra Alsings familie onsdag.

- Familie og pårørende vil takke det fantastiske personalet som ga Adam omsorg under oppholdet på Södersjukhuset i Stockholm. Vi ønsker også å appellere til respekten for vårt privatliv i løpet av denne tiden av sorg og stillhet, sto det videre.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Adam Alsing deltok i en rekke forskjellige tv-serier etter at han ble et kjent fjes i begynnelsen av 1990-tallet på TV4. 51-åringen hadde også sitt eget talkshow med navn «#Adam» på TV3.

Det siste året jobbet han i radiokanalen NRJ som programleder i «NRJ Morgon med Adam Alsing» og med sin egen podkast. Torsdag ble det kjent at programmet foreløpig legges på is på grunn av dødsfallet. «NRJ Morgon» har delt et innlegg på Instagram i anledning hans bortgang.

«Vår kjære kollega og venn Adam Alsing har tragisk gått bort. Det er utrolig smertefullt og våre tanker går til Adams familie. Hvil i fred Adam, vi glemmer deg aldri», lyder innlegget.

Alsing etterlater seg kona Anette Alsing og sine to sønner, Sebastian og Kasper Alsing.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer