2020:

Slik var stjernenes kjærlighetsår

Mange måtte legge bryllupsplanene på is, mens andre trosset pandemien.

KJÆRLIGHETSÅRET 2020: Mens noen få valgte å gifte seg i år, deriblant Siri Kristiansen, har andre lagt planene på is. Foto: NTB / TV 2
KJÆRLIGHETSÅRET 2020: Mens noen få valgte å gifte seg i år, deriblant Siri Kristiansen, har andre lagt planene på is. Foto: NTB / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2020 ble annerledes for veldig mange, men kanskje særlig for de av oss som hadde sett frem til et av livets store høydepunkt - å gifte seg. I både inn- og utland skulle flere norske kjendispar ha gitt hverandre sine «ja», men pandemien har omgjort de kjente og kjære ordene til et mumlende «kanskje».

DØD: Disse kjendisene måtte vi ta farvel med i 2020. Vis mer

For det er ikke champagnen som er lagt på is for kjendisene, det er selve giftermålet og festen. Tall fra SSB viser en nedgang på 22 prosent i inngåtte ekteskap i 2020. Flerfoldige kjente par har måttet utsette drømmen til en tid der viruset ikke lenger herjer, slik at de kan feire med familie og venner - uten å være redde for at noen skal bli syke.

Men mens enkelte par har lagt bryllupet på is, eller har utsatt det til en fremtidig dato, finnes det også dem som valgte å se bort fra coronaen. De som ikke klarte å vente med å bli rette ektefeller.

2020 har vært et kjærlighetens år, men et noe merkelig et. Slik kan det oppsummeres:

Bryllup på is

Flere har altså måttet avlyse eller utsette bryllupene sine i år. Blant dem finner vi snowboard-stjernen Silje Norendal og hennes forlovede - Alexander Bonsaksen. De hadde egentlig planlagt et storstilt bryllup, men slik ble det ikke. I desember kunne for øvrig Nordendal melde om at hun skulle legge opp - og at hun ventet sitt første barn.

Dermed spørs det om det blir noe bryllup førstkommende sommer heller. Og mens vi er i sportens verden: Emil Hegle Svendsen skulle egentlig få sin Samantha Skogrand i år, men det ble ikke noe av på grunn av pandemien.

Heller ikke Nicolay Ramm fikk giftet seg i år. Han skulle egentlig ha fått sin kjære Josephine Leine Granlie i år, men både bryllup og bryllupsreisen måtte settes på vent. De skulle egentlig ha giftet seg den 20. juni i Sør-Frankrike.

Radioprogramleder Niklas Baarli forlovet seg med Benjamin Silseth i oktober 2018. De hadde planer om å gi hverandre sitt «ja» i september, og krysset fingrene for at det skulle la seg gjøre. Pandemien skulle imidlertid vise seg å ikke ta slutt med det første, og bryllupet er derfor utsatt til september neste år.

- Han ville ha kirkelig bryllup, så da ble det Kulturkirken Jakob i Oslo, hvor vi også kan ha festen. Jeg gleder meg, har han uttalt til VG.

FYLLEKULE: Alt går ikke som det skal når Niklas Baarli, Rikke Isaksen og Fridtjof Nilsen inviterer til fyllefest i «Juleølkalenderen» på Dplay. Vis mer

Frem i tid

2020 kunne ha blitt «Farmen kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansens store år. Hun ble gravid, og hadde planer om å gifte seg. Babyen kom heldigvis som planlagt, men bryllupet er lagt på is. Hun og samboer Stian Lauritzen skulle egentlig ha gitt hverandre sine «ja» i august, men den gang ei. De har diskutert hvorvidt de muligens skal vie seg på Geilo til neste år.

GRAVID: Tiril Sjåstad Christiansen forteller til Dagbladet at kroppen hennes kjennes ut som en innvendig badstue. Video: Julie Easter Christiansen / Rød Løper Vis mer

I mai ble det for øvrig kjent at også Jan Fredrik Karlsen og Janne Formoe hadde sett seg nødt til å utsette giftermålet. De skulle i utgangspunktet ha giftet seg på Sørlandet i juni, men har i liket med mange andre bestemt seg for å flytte planene ett år frem i tid.

Sandra Lyng håper også på å kunne få sin Lasse Joachim Langerud neste sommer, men de er fortsatt ikke sikre.

- Nei, jeg vet ikke. Her skulle jo vi gifte oss i mai 2021, det var det som var planen. Så ja, det er lagt på is. Vi har ikke noen ny plan, vi må bare vente til det kommer en vaksine og ting har roet seg, har hun uttalt til Se og Hør.

STJERNEFINALE: Finalistene Sandra Lyng og Knut Marius Djupvik forteller hvor mye akkurat de ønsker å vinne årets utgave av «Stjernekamp». Video: Christian Roth Christensen Reporter: Emma Eriksson Vis mer

Kjørte på

Det var imidlertid ikke alle som lot pandemien skremme dem unna å gifte seg. Bryllupene ble selvsagt ikke så storslagne som mange muligens hadde tenkt seg, men lot seg likevel gjennomføre med god planlegging og kjærlighet i fokus.

«Kompani Lauritzen»-deltaker og radioprofil Siri Kristiansen var blant dem som valgte å gifte seg i år. I juni gjennomførte hun og Espen Bjursted de formelle aspektene ved vielsen, men selve bryllupet fant ikke sted før senere den sommeren.

I slutten av juli samlet de imidlertid flere venner og kjære til en skikkelig fest, deriblant Sigrid Bonde Tusvik og Else Kåss Furuseth.

En annen som giftet seg i år - riktignok før pandemien brøt ut - er «Farmen»-profil Stine Hartmann-Næss. I januar kunne hun og forloveden Jakob Næss, som sammen har sønnen Storm, dele på Instagram at de hadde blitt rette ektefeller.

- Vi bestilte time på Oslo rådhus og ville bare ha med de nærmeste. Store, fancy, tradisjonelle bryllup er ikke helt oss, så vi valgte heller å gjøre det til vår egen greie, sa hun.

Artist Lisa Børud måtte imidlertid tenke annerledes da pandemien slo innover Norge. Hun giftet seg med Chris-Michael Gustavsen i mai, noe de hadde bestemt seg for å gjennomføre uansett hva.

- Helt perfekt

Bryllupet ble tvilsomt helt som de hadde sett for seg, men det var likevel en lykkelig og blid Børud som skrøt av den store dagen overfor Dagbladet etter vielsen.

- Hele dagen var perfekt, og vi gleder oss masse til å leve videre som gift, sa hun til Dagbladet.

Realityprofil Mari Haugersveen sto også som brud i år. I slutten av mai kunne hun avsløre at hun ventet barn, og i juni ble hun også kona til Andreas Garmark. 14 mennesker var til stede i kirken da de ga hverandre sine «ja» i Ski.

- Dagen var helt magisk, helt fantastisk. Jeg hadde gjort det samme igjen selv om det ikke var corona. Det var fint å være så få og bli ordentlig kjent med hverandre. Familiene møtes ikke så mye på tvers, så vi ser ikke hverandre så ofte, sa hun til TV 2.

Da sommeren var på hell, ble nok et kjendisbryllup inngått i Norge. Tidligere glamourmodell Helene Rask fikk nemlig sin Geir Holløkken i august, uten at hun delte noen nærmere detaljer fra bryllupet.

«Oss to», skrev Rask under et bilde av ekteparet, etterfulgt av en ring og et hjerte.

Håndballstjernen Joakim Hykkerud giftet seg dessuten også i år. I oktober fikk han sin Camilla Groth i Heddal stavkirke. Paret forlovet seg faktisk tidligere i år, så det har gått fort i svingene for kjærligheten.

Hva 2021 bringer, vil tiden vise. Forhåpentligvis får flere av kjendisene gjennomført bryllupene sine, men det er foreløpig umulig å spå. For selv om vaksineringen har begynt, kan det ta lang tid før brorparten av befolkningen har fått satt den - og dermed kan være med på feiringen.

LES OGSÅ: - Vil bli værende i USA

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer