Slik var Oscar-utdelingen

Det ble litt grining, mye fnising og en del "guddommelige" takketaler under årets utdeling.

HUMRE: Ellen DeGeneres fikk mange til å trekke på smilebåndet med sine vittigheter. Foto: AP
HUMRE: Ellen DeGeneres fikk mange til å trekke på smilebåndet med sine vittigheter. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SE ALT: Årets Oscar-show i bilder

SE VIDEO: Oscar 2007!

SEHER.NO, NEW YORK:
Ellen DeGeneres var en uformell vertinne, som fikk folk til å trekke på smilebåndet titt og ofte under årets Oscar-utdeling.

Det ble en del indirekte Bush-hets under hele showet, som ble mottatt med stormende jubel.

ALLE VINNERNE: Disse fikk Oscar i natt!

Fløtekjekke 007-agent Daniel Craig og Nicole Kidman, som for øvrig så ut som en nydelig julepresang, delte ut årets første pris, som gikk til ”Pan's Labyrinth” for beste art direction.

Den nybakte pappaen Will Ferrell, Jack Black og John C.Reilly fleipet litt med noen utvalgte nominerte i en slags melodiøs vri – mens de klager over at komikere aldri vinner Oscar.

Årets mest rørende innslag stod Abigail Breslin (10) fra ”Little Miss Sunshine” og Jaden Smith (8) for. Sistnevnte, som er sønnen til Will Smith, gjorde et par sjarmerende småbommerter, og da var Abigail på pletten og overtok roret.

Den første prisen gikk til norske Torill Kove, som vant Oscar for beste animerte kortfilm med ”Den danske dikteren.” Endelig noen som takket Norge i en tale - det er 55 år siden sist. Heia, Torill!

DiCaprio og Al Gore entret scenen sammen.

 - Vil du si noe mer nå som vi alle er samlet her? - Jeg er her kun for filmene, svarte Gore, før Leo fortsatte: - Showet har nå offisielt blitt grønt. All produksjonen i år er gjort på en miljøvennlig måte. Jeg er stolt over å stå ved siden av en forkjemper for miljøet som Al Gore...

Gore prøvde så å komme med noen politiske uttalelser, men ble avbrutt av HØY musikk. Litt usikkert om dette var et planlagt stunt...

Babyklare Ellen DeGeneres resirkulerte noen vitser fra tidligere for å gjennomføre en ren grønn linje. Hun overleverte et manus til Martin Scorsese, som han humrende mottok og lovte å lese gjennom i løpet av showet.

Så fikk hun Steven Spielberg til å ta et bilde av seg og Clint Eastwood til MySpace-siden sin. Cameron Diaz kom solbrun rett fra strandferie med Drew Barrymore på Hawaii, der de begge har mesket seg på stranden og skal ha røkt marihuana de siste dagene.

Hun delte ut prisen til årets beste animasjonsfilm. Den gikk ikke overraskende til "Happy Feet", og regissøren takket alle som hadde på seg pingvin-smoking for anledningen.

Emily Blunt og Anne Hathaway fra "The Devil Wears Prada" delte ut prisen for beste kostyme, og sendte noen morsomheter til Meryl Streep, som sporenstreks satt på steinmasken til sin onde rollefigur Miranda Priestly.

Filmen "Marie Antoinette" vant prisen for beste kostymedesign. Tom Cruise dreit seg ikke nevneverdig ut. Gwyneth Paltrow delte ut prisen for beste filmkunst til "Pan's Labyrinth".

Robert Downey Jr. og gravide Naomi Watts delte ut prisen for beste visuelle effekter. Robert tullet litt med sin turbulente narko-fortid, og sammenliknet den med visuelle effekter før han utropte vinneren, som var "Pirates of The Caribbean".

Opererte George Clooney
delte ut prisen for beste kvinnelige birolle, som gikk til American Idol -kjendis Jennifer Hudson for ”Dreamgirls”. Tårene sprutet så melonene ristet i den dype utrigningen hennes i takketalen:

- Se hva Gud kan gjøre. Bestemor skulle ha vært her. Oh my God. Jeg må takke Gud igjen. Gud velsigne dere alle. Jerry Seinfeld dro også noen vitser:

- Vi samler alle her for å se uttrykket på fjeset til de som ikke vinner. Disse fem utrolig deprimerende filmene er nominerte for beste dokumentarer.

Nachspiel hos Elton John: Se bildene hos Topp.no (ekstern lenke)

Vinneren ble “An Inconvenient Truth”. Davis Guggenheim og Al Gore takket. Gore grep sjansen igjen til å spre litt visdom til folket: - Folkens, vi trenger å løse miljøproblemet. Det er en moralsk problemstilling – ikke en politisk.

Penelope Cruz så ut som en divadrøm i en av kveldens vakreste kjoler. Sammen med Hugh Jackman delte hun ut prisen for beste filmmusikk, som gikk til Gustavo Santaolalla for ”Babel”.

Spiderman-paret Kirsten Dunst og Toby McGuire delte ut neste pris, som gikk til Little Miss Sunshine for beste originalmanus. Så ble de gjeveste prisene utdelt. Beste mannlige, kvinnelige hovedrolle og beste film.

Her er samtlige Oscar-vinnerne!

ENDA MER OSCAR-STOFF OG BILDER: Full pakke på kk.no!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer