Bob Saget er død:

Slik var komikerens liv

Skuespilleren rakk blant annet å bli «Maskorama»-stjerne og gifte seg to ganger.

ALENEFAR PÅ TV: Mest kjent er nok Bob Saget for å ha spilt alenefaren Danny Tanner i «Full House». Her med to gode kolleger fra serien, Candace Cameron-Bure og John Stamos, avbildet i 2018. Foto: Matt Winkelmeyer/ Getty Images/ AFP/ NTB
ALENEFAR PÅ TV: Mest kjent er nok Bob Saget for å ha spilt alenefaren Danny Tanner i «Full House». Her med to gode kolleger fra serien, Candace Cameron-Bure og John Stamos, avbildet i 2018. Foto: Matt Winkelmeyer/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert

Da skuespiller og komiker Bob Saget gikk bort forrige uke, 65 år gammel, etterlot han Hollywood i sjokk og sorg.

Saget ble funnet på et hotellrom etter en stand up-forestilling. Ifølge ABC ble det ikke funnet tegn til narkotikabruk hos skuespilleren, og dødsårsaken er fremdeles ikke kjent.

FAMILIEMANN: Bob Saget i midten med TV-familien. Fra øverst til venstre: Dave Coulier, Lori Loughlin, John Stamos, Bob Saget, Jodi Sweetin, Mary-Kate Olsen, og Candace Cameron Bure. Foto: Lorimar/Warner Bros/Kobal/REX /NTB
FAMILIEMANN: Bob Saget i midten med TV-familien. Fra øverst til venstre: Dave Coulier, Lori Loughlin, John Stamos, Bob Saget, Jodi Sweetin, Mary-Kate Olsen, og Candace Cameron Bure. Foto: Lorimar/Warner Bros/Kobal/REX /NTB Vis mer

Selv om skuespilleren fikk sitt gjennombrudd med «The Morning Program» i 1987, var han best kjent for rollen som Danny Tanner, enkemannen med aleneansvar for tre døtre i TV-serien «Full House», og oppfølgerserien «Fuller House».

Blant annet var karakteren hans far til Ashley og Mary-Kate Olsens (35) felles karakter, Michelle.

Men det er ting selv fansen ikke visste om skuespilleren.

DØD: «Farmen»-vinner i 2011, Tommy Rodahl, er død. Vis mer

Opptrådte som et monster

Mange var vant til å se Saget på skjermen som programleder i «Americas Funniest Home Videos» på 90-tallet, og senere har han også dukket opp som karakterer i kjente serier som «Entourage» og «Shameless».

Men du visste kanskje ikke at han også har vært en stor del av den populære komiserien «How I Met Your Mother» som fortellerstemmen? Det melder People.

I tillegg til stand up-scenen, dukket Saget også opp på amerikanske «Maskorama» i 2020 som et monster, ifølge Screenrant. Der fremførte han blant annet låten «(I Can't Get No) Satisfaction» av The Rolling Stones.

Saget rakk å være med i halve sesongen før han røk ut i program seks. Et av hintene om hans sanne identitet var at han var en farsfigur, som er en referanse til papparollen i «Full House».

Tok kontakt på Instagram

I likhet med sin karakter i «Full House» hadde Saget også tre døtre - Aubrey (34), Lara (32) og Jennifer (29).

De fikk han sammen med sin første kone Sherri Kramer (65). De ga hverandre sitt ja i 1982, men skilte lag femten år senere.

FØRSTE KONE: Bob Saget giftet seg med Sherri Kramer i 1982, men de skilte lag femten år senere.f Foto: Bei/REX/NTB
FØRSTE KONE: Bob Saget giftet seg med Sherri Kramer i 1982, men de skilte lag femten år senere.f Foto: Bei/REX/NTB Vis mer

Saget fant imidlertid kjærligheten på nytt med sin andre kone, matbloggeren Kelly Rizzo (42). Ifølge People fikk «Full House»-skuespilleren øynene opp for bloggeren på Instagram i 2015.

- Han så Instagram-profilen min, og han sa: «Å, det er ikke bare selfies og bikinibilder. Hun gjør faktisk ting. Hun har dette matshowet og reiseshowet. Hun virker interessant», sa Rizzo i en snutt på TikTok.

@eattravelrock

Reply to @.brittany_jade sorry @bobsaget I spilled the beans

♬ original sound - Kelly Rizzo

Deretter skal Saget ha tatt kontakt med en felles bekjent, som skal ha gått god for Rizzo. Komikeren tok så en råsjanse og sendte en melding på Instagram.

Der inviterte han henne til et av sine stand up-show, etterfulgt av burger og hummer. De giftet seg i 2018, og holdt sammen til stjernens brå bortgang.

KONE NUMMER TO: Saget giftet seg med matbloggeren Kelly Rizzo i 2018, og de var gift frem til hans død. Foto: Chris DELMAS / AFP/NTB
KONE NUMMER TO: Saget giftet seg med matbloggeren Kelly Rizzo i 2018, og de var gift frem til hans død. Foto: Chris DELMAS / AFP/NTB Vis mer

Mistet begge søstrene

Før Saget ble superstjerne i Hollywood, vokste han opp i en jødisk familie i Philadelphia sammen med mor Dolly, far Benjamin, og søstrene Andrea og Gay. Men familieidyllen ble brått snudd på hodet da storesøster Andrea døde som 35-åring av hjerneaneurisme i 1985, ifølge People.

Ni år senere døde også storesøster Gay, 47 år gammel, av systemisk sklerose. Ifølge NHI er systemisk sklerose en bindevevssykdom som angriper mange organer og gir uttalt bindevevsdannelse, såkalt sklerose. Huden angripes nesten alltid, og prognosen avhenger av hvilken type systemisk sklerose det er.

Senere ble det å finne en kur mot sykdommen en hjertesak for skuespilleren, ifølge Today.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

To år etter søsterens død var han regissør for TV-filmen «For Hope», som er inspirert av søsterens liv.

I tillegg har han stått på scenen under stand up-forestillingen «Cool Comedy-Hot Cuisine», sammen med blant annet den avdøde skuespilleren Robin Williams, for å samle inn penger til research på sykdommen.

Dette forble en av skuespillerens hjertesaker resten av karrieren. Saget døde på storesøster Gays bursdag, 9. januar.

LES OGSÅ: Jana Kramer: Røper ny kjæreste etter vond skilsmisse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer