Sara Skorgan Teigen:

Slik var hennes siste møte med faren

- Jeg har lovet å handle i hans ånd.

- EN TRØST: Jahn Teigens datter og ekskone gjester denne ukens «Lindmo», hvor de åpner opp om tiden etter hans død. Video med tillatelse: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Si meg, hva betyr adieu?», skrev Sara Skorgan Teigen (35) på Instagram 28. februar, bare fire dager etter at faren, den folkekjære artisten Jahn Teigen, gikk bort.

Den samme sangen, «Adieu», sang hun foran en fullsatt Tønsberg kirke da faren ble bisatt kort tid etter.

Nå, en drøy måned senere, forteller Sara om sitt siste møte med faren, og om hvorfor hun, som har trivdes best med privatlivets fred, nå velger å stille opp i et intervju på «Lindmo».

- Jeg har laget en far- og datter-avtale med pappa, hvor jeg har lovet å handle i hans ånd. Vi var jo ikke helt enige om offentligheten og ikke, og jeg har alltid trivdes best med privatlivet i behold, men jeg handler i hans ånd, så her er jeg, sier hun.

ADIEU: Jahn Teigens datter, Sara Skorgan Teigen, fremførte en rørende versjon av «Adieu» i hans bisettelse i Tønsberg domkirke. Bilder fra NRK Vis mer

- En enorm trøst

Den siste tiden har naturlig nok vært svært spesiell for 35-åringen, som mistet faren, en som mange følte de kjente godt.

I etterkant av Teigens bortgang ønsket mange å dele sine historier om ham. Det har vært til stor hjelp for datteren.

- Det var veldig spesielt, for jeg har alltid vært litt var på det. Men det var bare hyggelig og det var en enorm trøst. Jeg blir rørt bare jeg snakker om det, sier hun i programmet, og fortsetter:

- Og det var jo også litt av grunnen til at jeg hadde lyst til å være med her, fordi jeg har lyst til å takke dem.

STOLTE FORELDRE: Jahn Teigen og Anita Skorgan med datteren Sara. Foto: NTB Scanpix
STOLTE FORELDRE: Jahn Teigen og Anita Skorgan med datteren Sara. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sara forteller videre at hun får brev fra barn, og at en spesiell tegning gjorde at hun knakk sammen.

- Jeg får brev av barn og fikk en helt fantastisk tegning hvor det står «det er dumt at Jahn Teigen er død», og så er det bare bilde av en tegning av en jente hvor det spruter tårer. Jeg knakk helt sammen, den var så fin.

Sang for faren

Sara snakker også åpenhjertig om sitt siste møte med faren, og forteller at hun sang «Adieu» mens hun holdt ham i hånden, skriver VG.

FARVEL: Sara Skorgan Teigen og moren, Anita Skorgan, i bisettelsen til Jahn Teigen. Foto: NTB Scanpix
FARVEL: Sara Skorgan Teigen og moren, Anita Skorgan, i bisettelsen til Jahn Teigen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Grunnen til at jeg sang den i bisettelsen var det siste møtet jeg hadde med pappa, eller med kroppen hans. Da opplevde jeg at det kom en sang til meg, forteller Sara på «Lindmo».

35-åringen sang i utgangspunktet en annen sang for Teigen, som så gikk over i klassikeren fra 1982.

MIN FØRSTE KJÆRLIGHET: Anita Skorgan og Jahn Teigen var gift i tre år, før de gikk hver til sitt, men venner, det har de forblitt. Se den rørende hyllesten i hans bisettelse her. Bilder fra NRK Vis mer

- Og da jeg kom til «jeg vil alltid huske deg som en venn», så oppdaget jeg det at, det er det han er - en venn. Ja. Veldig sterkt, syntes jeg. Så da hadde jeg lyst til å synge den, fortsetter hun.

Låten, som Jahn Teigen og Anita Skorgan gikk til topps med i Melodi Grand Prix i 1982, var Norges bidrag i Eurovision samme år. Melodien ble skrevet av Teigen selv og hans nære venn, Herodes Falsk.

På mange måter beskriver låten forholdet mellom Jahn Teigen og ekskona Anita Skorgan på en prikk. Paret giftet seg i 1984, fikk dattera Sara samme år, og skilte seg tre år senere. Eksparet forble venner til det siste, og Skorgan sang, i likhet med datteren, i Teigens bisettelse.

BISETTES: - Jahn Teigen har jo alle i hele Norge hatt et forhold til. Selv har jeg jo sunget «Min første kjærlighet», og jeg tror alle har gjort det, sier kulturminister Abid Raja (V). Video: Celina Morken / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: Derfor er han vikar på Kiwi

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer