<strong>BRUDD:</strong> Petter og Gunhild Stordalen har besluttet å gå fra hverandre etter 14 år som kjærester. Slik var romansen. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen har besluttet å gå fra hverandre etter 14 år som kjærester. Slik var romansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Petter og Gunhild Stordalen:

Slik var eventyrromansen

- Jeg ba henne ringe meg når det ble slutt med hennes daværende kjæreste.

Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag kom pressemeldingen fra Petter og Gunhild Stordalen om at de har besluttet å flytte fra hverandre.

- Det føles rart å sende ut en informasjon om noe så privat, men for å unngå rykter og spekulasjoner velger vi å være åpne om at vi fra midten av november kommer til å flytte fra hverandre, sier paret i en pressemelding.

I pressemeldingen står det videre at de har hatt 14 fantastiske år sammen, men at det ikke alltid går som det skal.

«Jeg var fast bestemt på én ting: Jeg skulle ikke gifte meg igjen» har Petter selv tidligere uttalt om tida før han møtte Gunhild Melhus.

Slik er historien om Stordalen-romansen.

Kjærlighet ved første blikk

Det var i anledning Valentines-dagen i 2018 at Petter Stordalen kom med de ærlige ordene om tankene han hadde hatt rundt et nytt ekteskap før han møtte Gunhild Melhus på midten av 2000-tallet. For det var noe unikt med Gunhild.

Den blonde legen var høyre enn ham, smartere og større i kjeften. Det klaffet umiddelbart, har hotellkongen selv uttalt og beskrev møtet som kjærlighet ved første blikk.

- Jeg ba henne ringe meg når det ble slutt med hennes daværende kjæreste, fortalte han i et intervju med Laagendalsposten i 2008, ifølge TV 2.

<strong>MØTTES PÅ FEST:</strong> Petter Stordalen og Gunhild Melhus møttes på fest på midten av 2000-tallet. Her er de avbildet sammen i 2006. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MØTTES PÅ FEST: Petter Stordalen og Gunhild Melhus møttes på fest på midten av 2000-tallet. Her er de avbildet sammen i 2006. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

«Det tok litt lengre tid for Gunhild. Men etter to år gikk hun med på å ta en første date. Og siden var det oss», var kortversjonen i Petters instagraminnlegg.

Sannheten er at det skulle gå hele to år før hun omsider tok kontakt. Dette foregikk via tekstmelding, der det ble inngått et veddemål.

<strong>TOK KONTAKT:</strong> Etter to år tok Gunhild kontakt og ba om et veddemål med Petter. Her er de avbildet i 2010. Foto: NTB Scanpix
TOK KONTAKT: Etter to år tok Gunhild kontakt og ba om et veddemål med Petter. Her er de avbildet i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun skrev at jeg skulle få en date hvis jeg slo henne på den såkalte «Bygdøymila». Gunhild er supersprek, så jeg var litt usikker, men tok utfordringen fordi premien var en date med den dama, fortalte Stordalen til avisa.

Bryllup i Marokko

Da Gunhild først møtte sin framtidige ektemann på en fest, trodde hun at han var en «profittjagende kapitalist», men inntrykket endret seg da han takket ja til veddemålet.

Resten er, som man så fint sier, historie.

På nyttårsaften 2009, på toppen av et fjell i Aspen, gikk Petter ned på kne i snøen og fridde til sin Gunhild. Året etter holdt de et luksusbryllup i Marrakech, Marokko. Foran nesten 250 gjester ga de hverandre sine ja til sang fra både Kyrkjebø og Kurt Nilsen, hvor Gunhild bar en glitrende brudekjole med slep i italiensk design.

<strong>OVERDÅDIG:</strong> Petter Stordalen og Gunhild Melhus giftet seg i det fasjonable palasset Le Palais Nanaskar utenfor Marrakech i Marokko i 2010. Bruden var ikledd en kjole i italiensk design, som var lang bak og lårkort foran. Foto: Terry Munson / NTB Scanpix
OVERDÅDIG: Petter Stordalen og Gunhild Melhus giftet seg i det fasjonable palasset Le Palais Nanaskar utenfor Marrakech i Marokko i 2010. Bruden var ikledd en kjole i italiensk design, som var lang bak og lårkort foran. Foto: Terry Munson / NTB Scanpix Vis mer

På samme måte som ekteparet er kjent for sitt engasjement, er de også blitt kjent som en duo som liker å ha det moro. Gjennom flere år, med noen unntak, har Stordalen pleid å arrangere en såkalt «dagen-før-dagen»-fest 16. mai.

Festene - som hadde et nytt tema hvert år - hadde som oftest millionbudsjett, og gjestelista inkluderte mange av landets største kjendiser.

<strong>BONDEFEST:</strong> Vertskapet Petter og Gunhild Stordalen ankommer den årlige 16. mai-festen til Petter Stordalen på vestkanten i Oslo i 2012. Foto: NTB Scanpix
BONDEFEST: Vertskapet Petter og Gunhild Stordalen ankommer den årlige 16. mai-festen til Petter Stordalen på vestkanten i Oslo i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble syk

Siden har, som kjent, Gunhild blitt alvorlig syk. Helt siden 2014 har hun kjempet med den livstruende sykdommen systemisk sklerose.

Det er ikke til å stikke under stol at paret de siste åra har vært mye i media på grunn av Gunhilds helse, som er en meget sjelden bindevevssykdom som det i dag ikke finnes noen helbredende behandling for.

Paret har de siste åra tilbrakt mye tid i Nederland, der hun har fått en eksperimentell behandling og cellegift. Høsten 2015 så det ut til at behandlingen virket, men så kom tilbakefallet.

- Jeg ble nesten frisk, og tok det nesten for gitt at jeg kom til å bli helt frisk. Men så fikk jeg et alvorlig tilbakefall i høst. Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Gunhild i et intervju med God Morgen Norge den gang.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

I oktober 2016 erkjente Petter selv at Gunhild ikke kommer til å få noe langt liv.

Etter flere runder med behandling, kunne Gunhild i sommer dele en gladnyhet med sine Instagram-følgere.

- I dag, tre år etter min andre beinmargstransplantasjon, kan man nesten ikke spore sykdommen lenger, og jeg kan senke medisindosene. Det er fremdeles noe i systemet, men med en lang, avslappende sommer vil jeg komme meg.

«Gunhild ble syk, og det har endret både livet hennes og livet mitt. Det har også endret mitt syn på livet», har Stordalen tidligere uttalt.

LES OGSÅ: Brudd for stjerneparet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer