«Sex and the City»:

Slik var dramaet i TV-kulissene

De spilte bestevenninner på skjermen, men sannheten var en helt annen.

FALSKT: De spilte verdens beste venninner på tv og i to filmer, men sannheten var en helt annen - i hvert fall for to av «Sex og singelliv»-skuespillerne. Fra venstre: Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker og Kim Cattrall. Foto: Home Box Office, Inc, TV 3
FALSKT: De spilte verdens beste venninner på tv og i to filmer, men sannheten var en helt annen - i hvert fall for to av «Sex og singelliv»-skuespillerne. Fra venstre: Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sarah Jessica Parker og Kim Cattrall. Foto: Home Box Office, Inc, TV 3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Få serier har klart å skape like mye blest som «Sex og Singelliv» i sin tid gjorde.

Fra 1998 til 2004 fikk amerikanske tv-seere følge en jentegjeng i New York gjennom prøvelser som brudd, barn, sykdom og kjærlighet.

Fansen fikk seg også en real bonus da det ble laget hele to filmer basert på serien - selv om anmelderne ikke akkurat ropte hurra.

Serien ble i Norge sendt på TV3, og mange har derav et sterkt forhold til karakterene Carrie Bradshaw, Charlotte York Goldenblatt, Samantha Jones og Miranda Hobbes.

En skulle kanskje tro at kvartetten, bestående av Kristin Davis (52), Cynthia Nixon (51), Kim Cattrall (61) og Sarah Jessica Parker (52), som jobbet sammen fra 1998 til 2010, var gode venner, men den gang ei.

Det glamorøse bildet serien har vist av skuespillerne, stemmer ikke overens med de intense intrigene som fant sted bak kameraet.

Saken fortsetter under bildet.

FASADE: Jentene har vært på rød løper sammen utallige ganger, og virker som gode venner i intervjuer. For Kim Cattrall (nummer to fra høyre) og Sarah Jessica Parker (t.h) har det imidlertid vært annerledes. Foto: NTB scanpix
FASADE: Jentene har vært på rød løper sammen utallige ganger, og virker som gode venner i intervjuer. For Kim Cattrall (nummer to fra høyre) og Sarah Jessica Parker (t.h) har det imidlertid vært annerledes. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er spesielt etter at Kim Cattrall, som spilte Samantha, mistet sin bror forrige uke, at det mørke dukket opp igjen. Slik gikk den imaginære venninnegjengen fra å være tette på ekte til å bli hverandres fiender.

Økonomisk krangel

Bråket startet i desember 2004, da serien var ferdig innspilt og det ikke var flere kontrakter å forholde seg til. På besøk hos talkshowverten Jonathan Ross gikk Cattrall hardt til angrep mot produksjonen, etter at det i kulissene hadde pågått en intern krangel om lønn og økonomi i en tid.

- Etter seks år, var det på tide å snakke om det økonomiske problemet med «Sex og singelliv», fortalte Cattrall, og la til at hun hadde bedt om lønn på svimlende 6,7 millioner kroner for hver episode som ble spilt inn.

Det fikk hun ifølge E! News ikke. Cattrall ble i stedet servert en lønning på omtrent 2,3 millioner kroner - som heller ikke er dårlig betalt for noen dagers arbeid. Det var derimot kontrasten til de andre skuespillerne, deriblant Sarah Jessica Parker, som spilte Carrie, som var problemet.

I og med at hun også produserte serien, fikk hun mer betalt. Med økende stjernestatus for Parkers del, måtte produksjonen også avfinne seg med at hun skulle ha mer betalt, sa HBO-sjef Chris Albrecht i et intervju med Marie Claire. Det satte ikke Cattrall pris på.

Fire år senere kom nyheten om at det nå skulle bli film av serien. Det skulle derimot ta tid, også på grunn av økonomiske krangler. Denne gangen var derimot Parker ute og forsvarte kollegaen.

- Hun nevner penger, og ingen bør snakke dritt om henne for det. Folk har allerede bestemt at vi har sett ned på henne, det tok ingen seg tid til å fortelle oss. Er vi skuffa over at filmen tar tid? Ja. Respekterer vi og støtter vi valget hennes? Absolutt, sa hun til The Telegraph i 2008.​​

Påstått utfrysing

Da innspillingen av «Sex og Singelliv» først begynte på slutten av 1990-tallet, var Cattrall kanskje det største trekkplasteret på rollelista. Hun hadde vært med i filmer som «Mannequin» og «Big Trouble in Little China», og var ifølge New York Post en favoritt i starten.

Kameraene skal hele tida ha blitt rettet mot henne, fordi hun på settet var morsom og hadde karisma. Det sørget til slutt for at Cattrall ble ekskludert, siden fokuset ble tatt vekk fra Parker - som tross alt spilte hovedkarakteren Carrie.

De andre formet seg en slags gjeng, med Cattrall på utsiden. Hun skal ha hatt god kontakt med produsent Darren Star, men han ble byttet ut etter andre sesong - med en av Parkers venner.

Ifølge amerikanske sladdermagasiner økte utfrysingen over tid. Det ble hevdet at ingen ønsket å prate med Cattrall, ikke engang på sminkerommet. De tre andre damene skal ha skapt en klikk på egen hånd, og ønsket ikke å slippe Cattrall inn.

Saken fortsetter under bildet.

2009: Damene har ved flere anledninger benektet at det pågår en feide mellom dem, men i 2018 kulminerte det hele. Foto: NTB scanpix
2009: Damene har ved flere anledninger benektet at det pågår en feide mellom dem, men i 2018 kulminerte det hele. Foto: NTB scanpix Vis mer

Parker har derimot kommet med motstridende meldinger. Hun har tidligere fortalt til Elle at hun ikke skjønner hvorfor folk tror det pågår en konflikt mellom henne og Cattrall.

- Jeg elsker henne. Jeg kunne ikke ha gjort filmen uten henne. Kunne ikke og ville ikke, sa hun til bladet i 2009.

Én måned etter, i januar 2010, avviste også Cattrall ryktene om at det pågikk en strid mellom de to skuespillerne. I et intervju med Daily Mail mente hun at pressen forsøkte å sette de to skuespillerne opp mot hverandre. At de skapte en konflikt som ikke fantes.

Det samme skjedde i 2016, da Parker valgte å gratulere Cattrall med 60-årsdagen. Hun skrev et langt innlegg på Instagram, der essensen var at hun og skuespillerkollegaen fortsatt var gode venner. Like etter at bildet ble lagt ut, ble hun bombardert med meldinger om at folk ikke trodde de var så gode venner.

- Dette var søstrene mine, dette var folk jeg begynte å elske og å se opp til. Var hver dag perfekt? Var alle alltid forelsket i hverandre? Nei, men dette er en familie full av mennesker som trengte hverandre, som lente seg på hverandre og som elsket hverandre. At vi liksom har en «catfight» gjør meg lei meg, sa Parker til Howard Stern i 2016, ifølge E!

Saken fortsetter under bildet.

TO FILMER: En tredje film om venninnegjengen fra New York var planlagt, men ble ikke noe av - angivelig fordi Cattrall sa nei. Foto: NTB scanpix
TO FILMER: En tredje film om venninnegjengen fra New York var planlagt, men ble ikke noe av - angivelig fordi Cattrall sa nei. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men hvorfor gikk Cattrall til angrep på Parker i 2018, da?

Filmbråket

​Totalt to «Sex og singelliv»-filmer ble utgitt. Det var lenge snakk om en tredje, men det skjedde aldri. Ifølge Parker hadde de manuset på plass og hadde et helt team med gira produsenter og skuespillere klare for en siste reise med jentegjengen fra New York, men Cattrall satt ned foten.

Parker var ikke vag da hun beskrev skuffelsen hun følte på, overfor Extra i fjor høst:

- Jeg er skuffet. Vi hadde et vakkert, morsomt, hjerteskjærende og troverdig manus. Jeg er ikke bare skuffet over at jeg ikke får fortalt historien og får oppleve dette, men jeg er skuffet på vegne av publikum.

I fjor avviste Cattrall bestemt påstanden om at hun i det hele tatt skal ha vært interessert i en ny «Sex og singelliv»-rolle som den seksuelt frigjorte Samantha.

Saken fortsetter nedenfor.

FORELSKET I OSLO: Sarah Jessica Parker skryter av kebaben og gravlaksen hun har spist i den norske hovedstaden, mens Gerard Butler føler seg litt hjemme her. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

- Det er ganske ekstraordinært å få negativ oppmerksomhet rundt noe jeg har sagt nei til i over et år, slått opp som om jeg er kravstor eller en diva, sa hun på besøk hos Piers Morgan, ifølge Daily Mail, og fortsatte:

- Og det er her jeg ønsker å sette søkelyset mot folka fra «Sex og singelliv» og spesielt Sarah Jessica Parker. Hun kunne vært snillere. Hun kunne virkelig ha vært snillere. Jeg vet ikke hva problemet hennes er, jeg har aldri skjønt det, sa hun.

Cattrall hevdet hun aldri har vært i nærheten av å si ja til den planlagte oppfølgeren og at hun selv har behandlet forespørslene med respekt.

- Dette handler ikke om penger, det handler ikke om spesielle scener. Det handler om å avslutte et kapittel i livet mitt og starte på et annet.

Bomba

Murringen mellom de to damene kulminerte tidligere i år. I februar gikk Cattrall ut med en etterlysning av sin egen bror, som kort tid senere tragisk nok ble funnet død.

I etterkant tok 61-åringen til sosiale medier for å takke både fans og kolleger for den varme støtten hun har mottatt i den vanskelige tida.

Hun satte derimot ikke pris på alle kondolansene. Etter at Parker hadde uttalt at hun var lei seg for tapet og at hun var glad i Cattrall, svarte Samantha-skuespilleren med å hudflette tv-venninna.

- Jeg trenger ikke din kjærlighet og støtte i denne tragiske tiden, Sarah Jessica Parker, sto det.

Under bildet hadde hun også lagt ved en lang tekst hvor hun konkret skrev at hun verken ønsker kondolanser eller støtte fra Parker.

- Moren min spurte meg i dag om «når vil Sarah Jessica Parker, den hykleren, la deg få være i fred?». At du om igjen og om igjen tar kontakt er en smertefull påminnelse om hvor grusom du virkelig var da og nå. La meg gjøre dette VELDIG klart (hvis jeg ikke allerede har gjort det). Du er ikke min familie. Du er ikke min venn. Så jeg skriver for å fortelle deg en siste gang at du må slutte med å utnytte vår tragedie for å få tilbake ditt «snill pike»-stempel.

Overfor Entertainment Tonight har Parker senere forsvart sin kondolanse.

- Hvis du har noen i livet ditt, enten du har kontakt med dem eller ikke, som har det vondt av en eller annen grunn, vil du instinktivt ønske å uttrykke kondolanser eller sorg eller bare la dem vite at du tenker på dem, sa hun.

Flere medier har stilt spørsmål ved hvorfor denne utblåsningen kom nå og hva den skyldes. En kan ikke annet enn å se tilbake på småtingene, før de eventuelt velger å avsløre hvor konflikten virkelig oppsto.

The Guardian valgte å presentere en kommentar denne uka slik: «Med Carrie og Samantha-konflikten, får vi endelig se den ekte Sex og singelliv 3».

LES OGSÅ: - Forholdet deres er i krise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer