Cameron Boyce:

Slik var Disney-stjernens siste timer

- Det var på ingen måte mulig å vite at sønnen min ville være død noen timer senere.

NYTT INTERVJU: Disney-stjernen døde 6. juli i år. Nå snakker skuespillerens foreldre ut om tapet av den 20 år gamle sønnen i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
NYTT INTERVJU: Disney-stjernen døde 6. juli i år. Nå snakker skuespillerens foreldre ut om tapet av den 20 år gamle sønnen i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

6. juli i år kom den tragiske nyheten om at Disney-skuespilleren Cameron Boyce hadde gått bort - bare 20 år gammel. Boyce medvirket i en rekke Disney-produksjoner, deriblant «Descendants»-filmene.

Kort tid etter det plutselige dødsfallet ble det kjent at 20-åringen led av epilepsi, og at dødsfallet skjedde i søvne som et resultat av et kraftig anfall. Senere i juli bekreftet også skuespillerens familie at det var et epilepsianfall som var årsaken til det brå dødsfallet.

En hel verden var i sjokk over den unge mannens bortgang, og i ukene som fulgte ble det delt en rekke hyllester og kondolanser i sosiale medier. Også Boyce sin familie - deriblant faren -la ut en rekke bilder av sønnen og flere hjerteskjærende tekster hvor han beskrev savnet etter sin unge sønn.

DØDE BRÅTT: Cameron Boyce døde på tragisk vis 6. juli i år. Her er han med skuespillerkollegaen Booboo Stewart. Foto: NTB Scanpix
DØDE BRÅTT: Cameron Boyce døde på tragisk vis 6. juli i år. Her er han med skuespillerkollegaen Booboo Stewart. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå snakker imidlertid Disney-stjernens foreldrene for første gang ut om sønnens dødsfall i et ferskt intervju med Good Morning America. Dette er det første ordentlige intervjuet foreldrene gir etter dødsfallet.

I videointervjuet, som blir sendt i sin helhet 15. august, forteller foreldrene at det ikke var noe som helst som tydet på at sønnen deres kom til å dø natt til 6. juli.

PÅ RØD LØPER: Cameron Boyce sammen med Salma Hayek, Valentina Paloma Pinault (Hayeks datter) og Quvenzhané Wallis i juli 2015. Foto: Broadimage/ REX/ NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Cameron Boyce sammen med Salma Hayek, Valentina Paloma Pinault (Hayeks datter) og Quvenzhané Wallis i juli 2015. Foto: Broadimage/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Spiste middag ute

I intervjuet snakker foreldrene Victor og Libby Boyce ut om sønnens siste timer den skjebnesvangre julidagen. De forklarer blant annet at de hadde vært ute og spist sammen med Cameron tidligere på kvelden.

- Vi hadde vært ute og spist kvelden før den natten han gikk bort. Det var en helt vanlig, normal og hyggelig familiemiddag ute, sier faren Victor i intervjuet, gjengitt av People.

Faren fortalte også at sønnen skal ha vært i svært godt humør kvelden før den fatale natten.

SNAKKER UT: Her er Camerons far og søsteren Maya Boce. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Her er Camerons far og søsteren Maya Boce. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var ingenting som tydet på at noe var galt. Jeg mener, det var på ingen måte mulig å vite at sønnen min ville være død noen timer senere. Det var bare sprøtt og fryktelig. Vi sendte meldinger til hverandre den kvelden, forteller faren åpenhjertig i intervjuet.

Moren Libby beskriver en livsglad sønn som både var snill og omtenksom.

- Han elsket livet. Han var på et sted hvor han virkelig var lykkelig. Jeg mener, Cameron var alltid blid, det kom aldri et negativt ord fra hans munn. Aldri.

- Han prøvde å finne sporet sitt. Han gikk fra å være et barn til å bli et voksent menneske, legger faren til.

I intervjuet understreker foreldrene også at Cameron ikke ønsket at epilepsisykdommen skulle definere hvem han var - og at den heller ikke gjorde det. Etter dødsfallet har foreldrene også opprettet «The Cameron Boyce Foundation» til ære for sønnen - en organisasjon som skal inspirere til kunstnerisk utfoldelse hos unge mennesker.

Ble kremert

I juli bekreftet altså familien at dødsfallet skyldtes et epilepsianfall 20-åringen hadde fått i søvne. 20-åringen hadde slitt med sykdommen i flere år, men denne gangen ble anfallet oppdaget for sent. Livet sto ikke til å redde, og skuespilleren forlot verden altfor ung.

Dødsattesten til 20-åringen ble offentliggjort etter dødsfallet, og den viste at 20-åringen ble kremert. Det var hans far som fikk asken, som han trolig vil ha hos seg frem til en eventuell bisettelse blir arrangert.

- Camerons tragiske dødsfall skyldtes et anfall, som var et resultat av hans helsetilstand. Denne tilstanden var epilepsi. Vi prøver å navigere oss gjennom denne ekstremt hjerteskjærende tida, og ber fortsatt om at familien får ro. Slik kan alle de som kjente og elsket ham få sørge og planlegge hans begravelse, som i seg selv er pinefullt, sa familien i en uttalelse noen uker etter dødsfallet.

Cameron Boyce kom til verden 28. mai 1999 i Los Angeles, og gjorde det altså stort som skuespiller og barnestjerne.

Han vokste opp med en lillesøster og foreldrene sine, og ble tidlig introdusert for bransjen. Han startet karrieren sin med en rolle i skrekkfilmen «Mirrors» da han var ni år gammel. Samme år spilte han også i en av musikkvideoene til bandet Panic at the Disco.

LES OGSÅ: Overrasket med babynyhet på bryllupsdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer