Debbie Rowe og Michael Jackson:

Slik var det spesielle Jackson-ekteskapet

Debbie Rowe om ekteskapet med popkongen.

EKTESKAP NUMMER TO: Michael Jacksons ekteskap med Debbie Rowe var alt annet enn tradisjonelt. Foto: NTB Scanpix
EKTESKAP NUMMER TO: Michael Jacksons ekteskap med Debbie Rowe var alt annet enn tradisjonelt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Snart ti år etter hans død, stormer det atter en gang rundt «kongen av pop».

Årsaken er den mye omtalte dokumentaren «Leaving Neverland», hvor James Safechuck (41) og Wade Robson (36) hevder at Michael Jackson begikk overgrep mot dem fra de var syv og ti år gamle.

Jackson-familien har tidligere rast mot utgivelsen av dokumentaren, og har omtalt den som «et tabloid karakterdrap» av popstjerna, som døde 25. juni 2009.

I dokumentaren beskriver også Safechuck Michael Jacksons to ekteskap - med henholdsvis Lisa Marie Presley (51) og Debbie Rowe (60). Der blir det hevdet at han giftet seg med kvinnene for å framstå som «normal».

Dette er en ganske annen beskrivelse av ekteskapene, enn hva Jacksons ekskoner selv har gitt.

LEAVING NEVERLAND: I mars har den omstridte dokumentar-serien «Leaving Neverland» premiere på HBO. Dokumentaren har mottatt en del kritikk fra Michael Jacksons familie, men HBO velger å ikke trekke den. Nå står flere av de angivelige ofrene fram, og snakker om livet på Neverland. Video: HBO Vis mer

Åpnet opp om ekteskapet

Dokumentaren er langt fra den første som er produsert om Michael Jackson, og er heller ikke den første som omtaler pedofilianklagene mot ham.

3. februar 2003 ble dokumentaren «Living with Michael Jackson» vist for første gang. Dokumentaren var et resultat av at journalisten Martin Bashir hadde fulgt popstjerna i åtte måneder, fra mai 2002 til januar 2003. Den inneholder blant annet et dybdeintervju med Jackson, som blant annet snakket ut om oppveksten, sine mange plastiske operasjoner og om pedofilianklagene.

I likhet med «Leaving Neverland», var også denne ødeleggende for Jacksons karriere, og førte til ny gransking.

Som en motreaksjon, ble den Jackson-godkjente dokumentaren «Michael Jackson: The footage You Were Never Meant To See» gitt ut bare noen uker senere, i slutten av februar samme år. Denne dokumentaren inneholdt blant annet uredigerte klipp fra Jacksons eget team hjemme på den mye omtalte ranchen Neverland.

I denne dokumentaren sto Debbie Rowe frem med sin historie. Hun var gift med Michael Jackson fra 1996 til 1999, og er mor til to av artistens barn, Prince Michael Jackson l (22) og skuespiller Paris Jackson (20). I intervjuet fortalte hun om ekteskapet med Jackson, som utvilsomt kan beskrives som noe helt utenom det vanlige.

TILBØD BARN: Ifølge Rowe tilbød hun Jackson å gi ham barn fordi han hadde vært så god mot henne. De to fikk to barn sammen. Foto: NTB Scanpix
TILBØD BARN: Ifølge Rowe tilbød hun Jackson å gi ham barn fordi han hadde vært så god mot henne. De to fikk to barn sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge henne selv, skal vennskapet mellom de to ha utviklet seg gradvis mens han fortsatt var gift med Elvis Presleys datter, Lisa Marie Presley. Rowe var sykepleier ved den nå avdøde popkongens legekontor, og det skal ha vært her de to møttes.

14. november 1996 - tre måneder etter at Jacksons skilsmissepapirer med Presley var signert - giftet han seg med Rowe. Da var hun allerede mer enn fem måneder på vei med deres første barn.

Ga barna som en «gave»

Til tross for de nye påstandene om hvorfor Michael Jackson giftet seg med de to kvinnene, hevder begge ekskonene at ekteskapene i virkeligheten handlet om noe helt annet.

Lisa Marie Presley skal alltid ha hevdet at hennes følelser for Jackson var genuine. Én ting skal hun likevel ikke ha vært villig til å gi ham på daværende tidspunkt; nemlig et barn.

Bakgrunnen for dette var at hun var usikker på fremtiden deres, skal hun ha forklart i et intervju med Oprah Winfrey i 2010, gjengitt av blant andre LA Times.

Da Presley og Jackson gikk hver til sitt i 1996, gjorde Rowe det hun kunne for å støtte popkongen.

- De hadde gjort det slutt, og jeg forsøkte å trøste ham, fordi han var virkelig ute av seg, forklarer hun i dokumentaren fra 2003, ifølge nettstedet news.com.

I dokumentaren hevder Rowe at Jackson hadde et stort ønske om å få barn, og at hun videre tilbød ham å oppfylle dette ønsket.

- Han sa: «Jeg ønsker virkelig å bli pappa», og jeg sa: «Så bli pappa». Han så rådvilt på meg. Så sa jeg: «La meg gjøre dette for deg. Jeg ønsker å gjøre dette. Du har vært så god mot meg. Vær så snill å la meg gjøre dette. Du trenger å bli pappa». Jeg overtalte ham til det, for å si det på den måten.

- «Snappet» henne fra sykehuset

Bare tre måneder etter at de giftet seg, kom Rowe og Jacksons eldste barn, Prince Michael Jackson l, til verden 13. februar 1997. Rowe har selv forklart at barna kom til verden ved naturlig unnfangelse.

GIFTET SEG: Michael Jackson og Debbie Rowe giftet seg 14. november 1996 i Sydney, Australia. Da var hun allerede fem måneder på vei med deres første barn. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG: Michael Jackson og Debbie Rowe giftet seg 14. november 1996 i Sydney, Australia. Da var hun allerede fem måneder på vei med deres første barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dokumentaren skal hun også ha forklart at Jackson var langt mer henrykt enn henne selv da sønnen kom til verden, og at hun ikke så sin nyfødte sønn de første seks ukene etter fødselen.

- Jeg har aldri sett ham så glad. Det var det som gjorde dette fantastisk for meg, å se ansiktsuttrykket hans, forklarte hun om fødselen.

Mens Jackson tok med seg barnet til Neverland, ble hun selv værende hos ei venninne i seks uker for å komme seg etter fødselen. Knappe 14 måneder senere kom ekteparets andre barn, Paris, til verden.

I BEGRAVELSEN: Her er barna Paris og Prince Michael l på scenen under den offisielle minnestunden i Los Angeles etter Jacksons død i 2009. Foto: NTB Scanpix
I BEGRAVELSEN: Her er barna Paris og Prince Michael l på scenen under den offisielle minnestunden i Los Angeles etter Jacksons død i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ga vekk omsorgsretten

Rowes kontakt med barna skal ha vært minimal.

- Vi har en utradisjonell familie, og det er synd hvis det gjør folk ukomfortable. Vi utgjør en familieenhet, og jeg vil alltid være der for ham og barna. Folk sier: «Jeg kan ikke tro at hun forlot barna sine», men jeg gjorde ikke det. Barna mine er med pappaen sin, hvor de skal være, forklarte hun i dokumentaren.

Videre fortalte hun også at ingen av barna kaller henne «mamma», etter hennes eget ønske.

GA BORT OMSORGSRETTEN. Debbie Rowe ga Michael Jackson full omsorgsrett for barna da de to inngikk skilsmisse i 1999. Foto: AP/ NTB Scanpix
GA BORT OMSORGSRETTEN. Debbie Rowe ga Michael Jackson full omsorgsrett for barna da de to inngikk skilsmisse i 1999. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer

- Dette er Michaels barn. Det er ikke det at de ikke er mine barn, men jeg fikk dem fordi han ønsket å bli far. Jeg tror noen mennesker er ment til å bli foreldre, og han er en av disse.

Rowe bodde aldri sammen med Jackson og barna i årene de var gift, og da paret formelt skilte seg etter tre års ekteskap i oktober 1999, fikk Jackson full omsorgsrett for de to barna.

I dokumentaren forklarer hun at dette var fordi hun ikke orket offentlighetens søkelys, og at hun ønsket et normalt liv. Til tross for at hun hadde lite kontakt med barna, mener hun at hun likevel har hatt innflytelse på barnas liv. Blant annet skal idéen om å dekke til barnas ansikter ute i offentligheten være hennes, noe hun mener bekrefter hennes påvirkning på Jacksons oppdragelse av barna.

- Paris er min klippe

I februar 2002, drøye to år etter at han skilte seg fra Rowe, fikk Jackson enda et barn, sønnen Prince Michael «Blanket» Jackson II (17). Det skjedde ved hjelp av en surrogatmor.

SØSKEN: Barna Prince Michael «Blanket» ll (t.v), Paris og Prince Michael l under åpningen av turnéen «Michael Jackson: The Immortal World Tour» i Los Angeles i 2012. Foto: AP/ NTB Scanpix
SØSKEN: Barna Prince Michael «Blanket» ll (t.v), Paris og Prince Michael l under åpningen av turnéen «Michael Jackson: The Immortal World Tour» i Los Angeles i 2012. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer

Da Michael Jackson døde 50 år gammel 25. juni 2009, var det hans mor, Katherine Jackson (88), som overtok omsorgsretten for alle de tre barna. Rowe skal da ha hatt besøksrett under oppsyn for sine to barn.

I årene etter Jacksons død, skal imidlertid datteren Paris ha fått et tettere forhold til sin mor.

Da det i 2016 ble kjent at Rowe hadde blitt rammet av brystkreft, delte Paris flere bilder av moren på sin Instagram-profil. «Er hun ikke utrolig?» skrev hun blant annet under bildet hvor moren avslører at hun er ferdig med cellegiftbehandlingen.

STØTTER MORA : Paris Jackson gledet seg over at hennes mor Debbie Rowe var ferdig med cellegiftbehandlingen. Foto: Instagram
STØTTER MORA : Paris Jackson gledet seg over at hennes mor Debbie Rowe var ferdig med cellegiftbehandlingen. Foto: Instagram Vis mer

Debbie Rowe har også skrytt av datteren i et intervju med TV-programmet Entertainment Tonight.

- Paris er min klippe. Hun har vært der for meg hele tiden. Det gikk bare 30 sekunder fra hun fant ut om sykdommen, til hun kontaktet meg, sa hun, og fortsatte:

- På grunn av Paris har jeg en grunn til å komme meg ut av sengen om morgenen og møte hver dag med et smil.

At Paris i dag er blitt mer knyttet til sin mor, ble også tydelig da hun i fjor vakte oppsikt med å dele et manipulert bilde av seg selv sammen med sine to foreldre i sosiale medier.

Bildet mottok kritikk fra mange fans, noe Paris selv valgte å svare på med følgende utsagn:

«Jeg synes det er fint å drømme om hvordan det ville vært å ha foreldre, og å få det satt inn i noe jeg kan se, selv om det er redigert av en fan».

LES OGSÅ: Løslatt mot svimlende kausjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer