Michael Jackson og Macaulay Culkin:

Slik var deres uvanlige vennskap

- Det er nesten lett å si at forholdet vårt var «rart», men det var ikke det.

NÆRT VENNSKAP: I kjølvannet av dokumentaren «Leaving Neverland», har mange blitt nysgjerrige på forholdet mellom Michael Jackson og Macaulay Culkin. Foto: NTB Scanpix
NÆRT VENNSKAP: I kjølvannet av dokumentaren «Leaving Neverland», har mange blitt nysgjerrige på forholdet mellom Michael Jackson og Macaulay Culkin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mars hadde HBOs fire timer lange dokumentar om avdøde Michael Jackson, «Leaving Neverland», premiere i USA. I dokumentaren møter vi Wade Robson (36) og James Safechuck (41), som begge hevder at popkongen begikk overgrep mot dem da de var barn.

Både Robson og Safechuck har ved tidligere anledninger forsvart Jackson i retten, og i 2005 var det to nøkkelvitner som reddet «Bad»-sangeren fra å bli dømt til fengsel for barneovergrep.

Den ene var Wade Robson, som i seinere tid har hevdet at han løy i retten, og den andre var Macaulay Culkin (38).

Saken fortsetter nedenfor.

KONTROVERS: Wade Robson og James Safechuck har tidligere vitnet for Michael Jacksons uskyld. I dokuserien «Leaving Neverland» maler de et helt annet bilde av poplegenden. Video: NRKVideo: HBO Vis mer Vis mer Vis mer

Culkin, som mange kjenner fra «Hjemme Alene»-filmene, har i alle år støttet den avdøde popstjerna - og omtalt anklagene som «helt latterlige». I kjølvannet av den mye omtalte HBO-dokumentaren er det imidlertid mange som er blitt nysgjerrige på forholdet mellom Culkin og Jackson.

Hadde mye til felles

Ifølge australske News, møttes Jackson og Culkin for første gang da sistnevnte var ni år gammel. Niåringen var med i oppsetningen av «Nøtteknekkeren» på Lincoln Center i New York, og popkongen hilste på ham backstage sammen med nåværende president Donald Trump (72).

Året etter, i 1990, fikk Culkin rollen som Kevin McCallister i «Alene Hjemme». Kort tid etter kom det en telefon fra Jackson, som ønsket at de to skulle møtes for å snakke.

Saken fortsetter nedenfor.

SUKSESS: Culkin og Jacksons vennskap startet i 1990, etter at førstnevnte landet hovedrollen i «Alene Hjemme». Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Culkin og Jacksons vennskap startet i 1990, etter at førstnevnte landet hovedrollen i «Alene Hjemme». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det finnes ingen støttegruppe for barnestjerner. Han sa: «Vil du finne på noe? Vil du komme til meg?», har Culkin tidligere uttalt om deres første samtale.

Culkin har også omtalt Jackson som sin beste venn i oppveksten, og beskrevet vennskapet dem imellom som «genuint».

De to hadde nemlig mye til felles. Begge slo blant annet gjennom underholdningsbransjen som tiåringer, og begge hadde et svært anstrengt forhold til fedrene sine.

Michael Jackson var alltid omringet av barn, og han hadde spesielle forhold til en rekke unge gutter, deriblant Wade Robson og James Safechuck. Da Culkin i 1991 fikk en rolle i musikkvideoen «Black or White», ble Robson knust.

«Den nye vennen»

I dokumentaren forteller Robson, som da var ni år gammel, at han i utgangspunktet hadde blitt lovet rollen i musikkvideoen.

Saken fortsetter nedenfor.

BERMUDA: I 1991 ble Michael Jackson med til Bermuda, der Culkin var på ferie med en venn og hans familie. Foto: NTB Scanpix
BERMUDA: I 1991 ble Michael Jackson med til Bermuda, der Culkin var på ferie med en venn og hans familie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var den første gangen jeg følte at jeg måtte konkurrere med «den nye vennen», Macaulay Culkin. Macaulay var der jeg tidligere hadde vært, ved Michaels side, sier han i «Leaving Neverland».

Samme år ble Jackson, som på dette tidspunktet var 33 år gammel, også med Macaulay Culkin på en ukes lang ferie til Bermuda - sammen med en venn av skuespilleren og hans familie, skriver The Guardian.

Saken fortsetter nedenfor.

KONKURRANSE: Wade Robson (til venstre) ble misunnelig da Michael Jackson ble venn med Culkin, framkommer det i dokumentaren. Foto: NTB Scanpix
KONKURRANSE: Wade Robson (til venstre) ble misunnelig da Michael Jackson ble venn med Culkin, framkommer det i dokumentaren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I likhet med Robson og Safechuck, delte Culkin seng med popkongen ved flere anledninger. Da han i 2005 vitnet i Jacksons favør, fortalte han at de to hadde sovet i samme seng minst ti ganger. Noe upassende skal aldri ha skjedd mellom dem, ifølge Culkin.

Hollywood-stjernen har ved flere anledninger måttet forsvare forholdet til Jackson. I januar, like før HBO-dokumentaren kom ut, beskrev han vennskapet som «helt normalt» i podkasten «Inside of You with Michael Rosenbaum».

- Det er nesten lett å si at forholdet vårt var «rart», men det var ikke det. For det var logisk. Det er et av de vennskapene som alle setter spørsmålstegn ved på grunn av det faktum at han var den mest berømte mannen i verden, sa Culkin, ifølge USA Today.

Saken fortsetter nedenfor.

VENNER: Macaulay Culkin har tidligere omtalt Michael Jackson som sin beste venn. Her er de avbildet sammen i 1991. Foto: NTB Scanpix
VENNER: Macaulay Culkin har tidligere omtalt Michael Jackson som sin beste venn. Her er de avbildet sammen i 1991. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Rosenbaum tok opp aldersforskjellen mellom de to, forklarte barnestjerna at grunnet sine livserfaringer og karriere, ble han raskt isolert fra andre barn.

- Han hadde gått gjennom akkurat det samme selv, og ville bare at jeg skulle vite at jeg ikke var alene om det. Han kontaktet meg fordi mye skjedde rundt meg veldig raskt. Jeg tror han kjente seg igjen, la skuespilleren til i podkasten.

Saken fortsetter nedenfor.

BARN: Michael Jackson ble ofte observert med barn rundt seg. Han sov også ofte med barn i sengen. Foto: NTB Scanpix
BARN: Michael Jackson ble ofte observert med barn rundt seg. Han sov også ofte med barn i sengen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forsvarte Jackson i retten

Ved to anledninger har Culkin stått ved Jacksons side i retten.

I 1993 ble popkongen anklaget for å ha seksuelt misbrukt 13 år gamle Jordan Chandler, og da sto også britiske Terry George fram og sa at Jackson hadde masturbert mens han snakket med ham på telefonen i 1979.

Robson, Safechuck og Culkin stilte alle som vitner i retten, og Michael Jackson endte opp med å måtte betale erstatning til Chandler-familien, uten å bli dømt.

Under rettssaken i 2005 stilte ikke Safechuck, men som nevnt var det Robson og Culkin som bidro sterkt til Michael Jacksons frifinnelse.

Saken fortsetter nedenfor.

I RETTEN: Macaulay Culkin forsvarte Jackson i retten ved to anledninger. Her i 2005. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: Macaulay Culkin forsvarte Jackson i retten ved to anledninger. Her i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Trengte en god venn

Ifølge Vanity Fair svarte Culkin «aldri» og «absolutt ikke» på spørsmål, under rettssaken, om Jackson noen gang hadde antastet eller tatt på ham upassende. Han fortalte at han under besøkene til Neverland nesten alltid var der sammen med andre familiemedlemmer, og at de så på filmer, spilte videospill og lekte.

Under rettssaken avviste Culkin også Jacksons tidligere kokk og hushjelp sine vitnesbyrd - som begge hevdet å ha sett upassende oppførsel mellom de to.

Videre fortalte Culkin at popkongen i 1993, da Chandler-familien anklaget ham for seksuelt misbruk, hadde ringt og sagt at Culkin ikke trengte å bekymre seg, og at alt han trengte var en god venn.

Saken fortsetter nedenfor.

FRIKJENT: Michael Jackson ble ikke dømt, verken i 1993 eller i 2005. Foto: NTB Scanpix
FRIKJENT: Michael Jackson ble ikke dømt, verken i 1993 eller i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Macaulay skal han ha sluttet å dra på jevnlige besøk til Neverland da han bikket 14 år. Som 17-åring dro han tilbake igjen - ikke like ofte, og med nye soverutiner.

- Jeg begynte å sette mer pris på litt mer privatliv, uttalte han om hvorfor de ikke lenger delte seng etter dette.

Nært forhold til familien

Jackson har aldri benektet at han ofte sov med barn i sengen, snarere tvert imot. I 2003 uttalte han følgende til journalist Martin Bashir i dokumentaren «Living with Michael Jackson»:

- Jeg har sovet i en seng med mange barn. Da Macaulay Culkin var liten pleide Kieran (Culkins bror, journ.anm.) å sove på denne siden, mens Macaulay sov på denne siden ... Vi sov alle i samme seng. Vi våknet ved soloppgang, og dro ut i en luftballong, sa «Thriller»-sangeren.

I 2009 døde Michael Jackson, 50 år gammel. Siden den gang har Culkin bevart det gode forholdet til popkongens familie, spesielt Jacksons datter, Paris (21), som han er gudfar til.

- Jeg er veldig beskyttende overfor henne. Hun er elsket av meg, uttalte han om forholdet deres i fjor, ifølge News.

De to har også matchende tatoveringer.

Vis mer

LES OGSÅ: - Tror ikke det har kostet familien noe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer