ET AV DE SISTE BILDENE: Avicii befant seg i Midtøsten, i Omans hovedstad Muscat, da han ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid. Her er han avbildet ved et av byens hoteller forrige helg. Foto: Muscat Hills Resort / Instagram
ET AV DE SISTE BILDENE: Avicii befant seg i Midtøsten, i Omans hovedstad Muscat, da han ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid. Her er han avbildet ved et av byens hoteller forrige helg. Foto: Muscat Hills Resort / Instagram Vis mer

Avicii er død:

Slik var Aviciis siste dager

- Alle på hotellet er i sjokk nå.

Publisert

Fredag kveld kom den tragiske nyheten om at den svenske musikeren Avicii (28) er død.

Den verdenskjente 28-åringen fra Stockholm, hvis egentlige navn var Tim Bergling, befant seg i Midtøsten, i Omans hovedstad Muscat, da han ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor den unge artisten gikk bort - så altfor tidlig.

Selv om Avicii - som ble verdensberømt som DJ, remixer og albumprodusent - stoppet å turnere i 2016 grunnet helseproblemer, skal han ifølge Expressen ha planlagt et comeback da dødsbudskapet kom.

Møtte Avicii forrige helg

Hotellet han oppholdt seg på i Muscat, Muscat Hills Resort, delte et Instagram-bilde av 28-åringen for tre dager siden, der svensken poserer smilende til kamera sammen med den indiske DJ-kollegaen Maitrai Joshi (29) - og det som ser ut til å være en kvinnelig hotellansatt.

På bildet takker hotellet Avicii for besøket:

«Vi håper du har hatt et fint opphold», skriver hotellet til bildet.

Saken fortsetter under.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

Expressen har snakket med Maitrai Joshi etter nyheten om dødsfallet. Han forteller til avisa at han møtte svensken forrige helg, i fin form.

- Han dukket plutselig opp da jeg spilte, og først skjønte vi ikke hvem det var. Seinere kjente vi ham igjen, og ba om å få ta et bilde med ham. Dagen etterpå skulle han spise middag med venner, forteller Maitrai.

Skulle på sightseeing

Hvem som var i følget til Avicii under oppholdet i Muscat, eller hva han skulle gjøre der, er foreløpig uvisst.

Skal vi tro Maitrai, kan det virke som 28-åringen var på en privat ferietur.

- Han fortalte at han trivdes godt i Oman, og skulle reise videre ut av byen på søndag. Jeg vet ikke nøyaktig hvor. Han var med venner, så vi forstyrret ham ikke så mye, men han var veldig hyggelig, forteller 29-åringen til avisa, og legger til:

- Han virket å være i god form, og snakket helt normalt. Alle på hotellet er i sjokk nå.

Avicii dukket også opp på Instagram-kontoen til en kvinnelig fan i samme tidsrom. Ei jente ved navn Kelley Lee Brookhar delt to bilder sammen med den svenske stjerna, et av dem publisert etter nyheten om dødsfallet.

Saken fortsetter under.

Lite aktivitet

På Aviciis egen Instagram-profil har det ikke vært aktivitet siden 4. april, da han delte et bilde av seg selv fra en leilighet i California.

Han oppdaterte derimot Twitter-profilen sin seinest på tirsdag - for å takke for nominasjonen han har fått foran årets Billboard Music Awards. Det samme gjelder hans Facebook-profil.

Den siste oppdateringen på musikerens hjemmeside lød slik:

- Vi kommer alle til et punkt i livet og karrieren der vi innser hva som betyr mest for oss. For meg er det å lage musikk. Det er det jeg lever for, og var født til å gjøre.

Se og Hør har vært i kontakt med sjefen for plateselskapet Universal i Sverige, Per Sundin, som ikke ønsker å kommentere dødsbudskapet fredag kveld. Hotellet Avicii bodde på i Muscat har ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

LES OGSÅ: Derfor dukket ikke nordmannen opp

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer