Slik var årets største stjernebryllup

Hollywood-stjernen George Clooney og Amal Alamuddin sparte ikke på noe da de ble mann og kone.

GIFTET SEG: Lørdag kveld ble filmstjernen George Clooney og menneskerettsadvokat Amal Alamuddin mann og kone i kjærlighetens by Venezia. Bryllupet fant sted på det syvstjerners hoteller Aman Canal Grande, der en rekke andre stjerner var til stede. Her er turtelduene sammen på en kanalbåt i den italienske byen fredag ettermiddag. Foto: Stella Pictures
GIFTET SEG: Lørdag kveld ble filmstjernen George Clooney og menneskerettsadvokat Amal Alamuddin mann og kone i kjærlighetens by Venezia. Bryllupet fant sted på det syvstjerners hoteller Aman Canal Grande, der en rekke andre stjerner var til stede. Her er turtelduene sammen på en kanalbåt i den italienske byen fredag ettermiddag. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: George Clooney (53) ble i lange tider regnet blant Hollywoods mest notoriske ungkarer, men lørdag kveld ble han smidd i hymens lenker.

Han og forloveden, toppadvokat Amal Alamuddin (36), gav hverandre sitt «ja» i en privat seremoni i romantiske Venezia i Italia. Det bekreftet filmstjernens talsperson lørdag kveld, melder People.

Det var usikkert om selve vielsen skulle finne sted på femstjernershotellet Belmond Hotel Cipriani eller på syvstjernershotellet Aman Canal Grande.

Stjerneparets valg falt på sistnevnte, og bryllupsfølget ble fraktet til luksushotellet i kanalbåter fra Hotel Cipriani i 18-tiden, ikke lenge før solnedgang. Der viet tidligere borgermester i Roma og Clooney-venn Walter Veltroni paret.

BRYLLUPSLOKALET: Lørdag kveld giftet George Clooney og Amal Alamuddin seg på luksushotellet Aman Canal Grande ved Venezias hovedfartsåre, Canal Grande. Ifølge UsWeekly er prisen på det rimeligste av hotellets 24 tilgjengelige rom omtrent 6500 kroner natten. Foto: Splash News/ All Over Press
BRYLLUPSLOKALET: Lørdag kveld giftet George Clooney og Amal Alamuddin seg på luksushotellet Aman Canal Grande ved Venezias hovedfartsåre, Canal Grande. Ifølge UsWeekly er prisen på det rimeligste av hotellets 24 tilgjengelige rom omtrent 6500 kroner natten. Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

En kilde ved hotellet avslørte overfor UsWeekly at den nyrestaurerte 1500-tallsbygningen ble forvandlet til et romantisk bryllupslokale fredag kveld, takket være innsatsen til parets blomsterdekoratør.

- Staben gjorde klar buketter, blomsteroppsatser til bordene og andre blomsterdekorasjoner til langt på natt. Alt de brukte var hvitt, pyntet med grønt, masse roser og peoner ble brukt, fortalte han.

Femretters og mobilforbud

I GODT HUMØR: Matt Damon (midten) og kona Luciana (foran) smilte bredt da de bordet kanalbåten som fraktet dem til venneparets vielse lørdag kveld. Foto: Splash News/ All Over Press
I GODT HUMØR: Matt Damon (midten) og kona Luciana (foran) smilte bredt da de bordet kanalbåten som fraktet dem til venneparets vielse lørdag kveld. Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

Clooneys gode venn Matt Damon og hans kone Luciana Barroso, VOGUE-redaktør Anna Wintour, venneparet Cindy Crawford og Rande Gerber, Bill Murray, U2-vokalist Bono, skuespillerparet Emily Blunt og John Krasinski, samt andre venner og familiemedlemmer, var med på markeringen, skriver UsWeekly.

George og Amal ble viet sent lørdag kveld, og ifølge UsWeekly var klokken blitt omtrent kvart på ni før de nygifte kunne motta bryllupsgjestenes jubel og lykkeønskninger.

Etter vielsen trakk bryllupsfølget ut i hagen til Aman Canal Grande, der det ble servert kanapéer og tatt fotografier, skriver UsWeekly. Deretter nøt de en femretters middag forberedt av den kjente, italienske kokken Riccardo De Pra. Blant rettene var både hummer, sitronrisotto og stekt polenta med sopp.

Etterpå fulgte bryllupstalene, og det var ventet at Rande Gerber, som er både en nær venn og forretningspartner av George Clooney, kom til å holde en minneverdig tale.

- Han kommer til å spøke mye med George. De vil at folk skal le og være glade under feiringen i helgen, uttalte en kilde til UsWeekly før bryllupet.

Etter å ha latt maten synke og fått trimmet lattermusklene, skal gjestene ha ristet løs til hitlåter fra kjente artister som Blondie, Amy Winehouse, Daft Punk og Jackson 5 til utpå morgenkvisten søndag.

Stjerneparet sikret seg nok privatliv til å kunne slappe av på bryllupsfesten sin ved å pålegge gjestene mobilforbud. Dermed måtte alle priavte smarttelefoner bli værende på hotellrommene, men gjestene fikk utdelt fotoapparater på mottakelsen - slik at de likevel fikk forevige kvelden.

IDYLLISK: George og Amal kunne neppe bedt om vakrere omgivelser på bryllupsdagen sin. Her er en oppstemt brudgom på vei for å møte sin brud. Foto: Stella Pictures
IDYLLISK: George og Amal kunne neppe bedt om vakrere omgivelser på bryllupsdagen sin. Her er en oppstemt brudgom på vei for å møte sin brud. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Tre dager med feiring

Den storslåtte bryllupsfeiringen lørdag kveld var langt fra de eneste festlighetene de celebre gjestene fikk more seg med i Venezia denne helgen.

Fredag kveld hadde George og Amal hver sin «utdrikningsmiddag» for nære venner og familiemedlemmer, og Belmond Hotel Cipriani disket opp med drinker og pianomusikk ved hotellets basseng til langt på kveld. Gjestene fikk også hver sin iPod med høyttaler på rommene sine, og ifølge UsWeekly hadde brudeparet laget en personlig spilleliste på forhånd.

Lørdag morgen ladet bryllupsfølget batteriene med en bedagelig frokost på Hotel Cipriani med Amals foreldre, Baria og Ramzi Alamuddin, som vertskap.

Søndag avsluttes den ekstravagante bryllupsmarkeringen med en brunsj klokken 14 og en luksuriøs middag i Hotel Ciprianis kornkammere fra 1800-tallet, som for anledningen er blitt pyntet med blomster og enorme lysekroner i krystall, skriver UsWeekly.

MYE LOGISTIKK: Det personlige brevet fra George og Amal inneholdt alt fra helgens timeplan til info om en egen skjønnhetssalong for bryllupsgjestene og regler for fotografering. Foto: Stella Pictures
MYE LOGISTIKK: Det personlige brevet fra George og Amal inneholdt alt fra helgens timeplan til info om en egen skjønnhetssalong for bryllupsgjestene og regler for fotografering. Foto: Stella Pictures Vis mer

Som om ikke denne helgen i Venezia er minneverdig nok i seg selv, får bryllupsgjestene også et innrammet bilde av brudeparet i personlig gave.

«Vi er begge så glade for at du er her. Du har reist langt, så vi vil sørge for at reisen er verdt det. Takk for at du er her. Det betyr alt for oss», skriver George og Amal i et tilhørende brev til gjestene, som også inneholdt praktisk informasjon.

For noen uker siden avslørte «Gravity»-stjernen selv tid og sted for bryllupet, da den forelskede skuespilleren deltok på en veldedighetsgalla i Toscana sammen med sin kjære.

- Jeg møtte denne vakre kommende bruden her i Italia, som jeg skal gifte meg med om et par uker, i Venezia av alle steder, sa han ifølge Daily Mail dengang.

Tidligere er det blitt hevdet at vielsen skulle finne sted ved Lake Como, der Clooney har landsted.

Fridde med hjemmelaget mat

Den kjekke 53-åringen fridde til Amal i slutten av april. Ifølge Page Six gikk sjarmøren for et romantisk og personlig frieri.

- Han lagde middag til dem hjemme i Los Angeles før han gikk ned på ett kne og plasserte en diger diamantring på fingeren hennes. Hun var overlykkelig, og ringte rundt til venner senere den kvelden, har kilder til Page Six fortalt om forlovelsen.

Et par dager senere feiret de forlovelsen sammen med sine gode venner Cindy Crawford og hennes ektemann Rande Gerber på restauranten Nobu i Malibu.

Turtelduene ble først obervert sammen i fjor høst, og de to skal ha møttes for første gang på et veldedighetsarrangement i september 2013. Amal skal ha avvist Hollywood-kjekkasens middagsinvitasjoner tre ganger før hun takket ja, men deretter har forholdet utviklet seg slag i slag.

BETATT: George Clooney måtte virkelig gå inn for å sjarmere Amal Alamuddin. Her er de på vei fra restauranten 
Berners Tavern i London i slutten av oktober 2013.  Foto: REX/All Over Press
BETATT: George Clooney måtte virkelig gå inn for å sjarmere Amal Alamuddin. Her er de på vei fra restauranten Berners Tavern i London i slutten av oktober 2013. Foto: REX/All Over Press Vis mer

De to skal være en svært god match, ettersom de har mange felles interesser og begge brenner for menneskerettigheter. Amal skal dessuten være mer intellektuell enn mange av George sine tidligere kjærester.

- Dette er det sunneste forholdet jeg noen gang har sett George i. Han virker utrolig lykkelig, og Amal er en så søt og intelligent kvinne, som har sine egne tanker og ideer og ikke bare føyer seg etter alt han sier, har en kilde fortalt til UsWeekly om forholdet.

Evig «ungkar»

Dette er ekteskap nummer to for George Clooney, som var gift med skuespiller Talia Balsam (55) fra 1989 til 1993. Etter skilsmissen har 53-åringen hatt et kjølig forhold til det å skulle inngå ekteskap. «Ocean's Eleven»-stjernen har imidlertid en lang rekke kjæresteforhold bak seg.

Fra sommeren 2011 til sommeren 2013 var han sammen med modell, skuespiller og tidligere fribryter Stacy Keibler (34). Keibler, som i dag har barn og er gift med millionær Jared Pobre, skal ha dumpet Clooney da han nektet å gifte seg og få barn med henne.

Like før han møtte Stacy Keibler hadde forholdet til den italienske modellen og TV-personligheten Elisabetta Canalis (35) tatt slutt. Clooney skal angivelig ha brutt med Canalis etter to år fordi hun forsøkte å oppnå økt stjernestatus med forholdet. Hun er nå klar for å gifte seg med kirurgen Brian Perri (46) samme måned som Clooney.

Tidligere har George Clooney også datet blant andre skuespiller Kelly Preston (1987-1989), den britiske modellen Lisa Snowdon (på og av 2000-2005), skuespiller Renée Zellweger (2001), «I gode og onde dager»-skuespiller Krista Allen (2002-2008) og reality-kjendis Sarah Larson (2007-2008).

BLANT EKSENE: I nygifte George Clooneys vake befinner det seg mange ekskjærester. Her er han avbildet sammen med Lisa Snowden på «Ocean's Twelve»-premieren i L.A. i 2004. Foto: Stella Pictures
BLANT EKSENE: I nygifte George Clooneys vake befinner det seg mange ekskjærester. Her er han avbildet sammen med Lisa Snowden på «Ocean's Twelve»-premieren i L.A. i 2004. Foto: Stella Pictures Vis mer

LES OGSÅ: Clooney-eks gift etter syv måneder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer