Slik uttaler du navnet hans

Sier man Trond «Giske» eller Trond «Jiske»? Her får du svaret.

FOLKELIG: Trond Giske forteller til VG at han har gitt opp å rette på folk som uttaler etternavnet hans feil. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FOLKELIG: Trond Giske forteller til VG at han har gitt opp å rette på folk som uttaler etternavnet hans feil. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Trond Giske (48) har siden begynnelsen av 2000-tallet vært en av Norges mest profilerte politikere, og har lenge blitt titulert «Kronprinsen av Arbeiderpartiet». Men den dag i dag er det flere som sliter med å uttale trønderens tilsynelatende enkle etternavn.

På spørsmål fra VG om han heter Giske med hard G eller om det uttales «Jiske», forklarer 48-åringen:

- Det uttales «Jiske». Faren min er fra et lite fiskersmåbruk på Giske, en øy utenfor Ålesund. Men jeg har for lengst sluttet å rette på folk som sier det feil.

Under valgkampen i 2013 besøkte Trond Giske og AP-kollegene Jens Stoltenberg (55) og Sigbjørn Johnsen (64) nettopp øya Giske på Sunnmøre, og den daværende statsministeren delte et humoristisk bilde av trioen på Twitter:

I fjor sommer kunne Se og Hør avsløre at Trond Giske hadde funnet lykken med den profilerte programlederen Haddy N'jie (35).

Drømmer om å opptre på Giske

I tillegg til å være en av Norges mest populære programledere er også 35-åringen en habil sangstjerne, og har tidligere avslørt overfor radiokanalen P4 at hun drømmer om å opptre på den årlige festivalen «Sommerfesten på Giske» - som er øya hvor kjærestens far kommer fra:

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Se og Hør Pluss

Les avslørende saker og se eksklusive bilder fra kjendisverden

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.