«Kompani Lauritzen»:

Slik unnslapp han militæret

Jakob Schøyen Andersen slapp unna førstegangstjenesten.

FØRSTEGANGSTJENESTE: Dag Otto Lauritzen var det som skulle til for at Jakob Schøyen Andersen ville i militæret. Foto: Matti Bernitz / TV 2
FØRSTEGANGSTJENESTE: Dag Otto Lauritzen var det som skulle til for at Jakob Schøyen Andersen ville i militæret. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Den andre sesongen av «Kompani Lauritzen» ruller over skjermen, og 14 nye kjendiser får prøve seg på Dag Otto Lauritzens (64) knallharde regime.

Allerede første uke måtte tre pakkene sakene sine og forlate Setnesmoen leir. Jakob Schøyen Andersen (31) var blant de elleve som fikk fortsette i tv-konkurransen.

Dette er imidlertid hans første møte med militæret, da han selv aldri var inne til førstegangstjeneste som yngre.

- Jeg var veldig tidlig redd for militæret. Jeg synes det var veldig urettferdig med verneplikt. Når man er yngre føler man at et år av livet er ekstremt mye, og før man hadde fått til ting man ønsket å få til, føltes det helt bortkastet, forteller han til Se og Hør.

- Fullstendig utenfor min interesse, men i ettertid har jeg tenkt at det kanskje hadde vært gøy å være i militæret, legger han til.

Ville jukse på sesjon

Om det er gøy eller ei, får han testet ut nå. Det er første gang komikeren og skuespilleren prøver seg i et realityprogram, og han fulgte selv ivrig med under første sesong.

- Jeg synes at det var sjarmerende at dem som er med jobber sammen, og ikke er imot hverandre. Selv om man skal dimme, samarbeider man og mennesker settes ikke opp mot hverandre, sier 31-åringen.

FØRST UT: Tre deltakere måtte forlate «Kompani Lauritzen» i lørdagens episode. Video: Rød Løper / TV 2 Vis mer

Da han var 19 år gammel var han inne til sesjon som de fleste andre på hans alder. Det var likevel ikke med store ambisjoner om å gå inn i militærtjenesten.

- Jeg var på sesjon, og det gikk jo dessverre ganske bra. Jeg tenkte kanskje at jeg skulle prøve å svare dumt på IQ-testen, men den gikk bra. Jeg tror bare det var en samtale og at de sjekket synet mitt og at jeg hadde god hørsel.

Schøyen Andersen forteller at han sa klart og tydelig ifra om at han ikke ønsket seg inn i Forsvaret.

- Da lurte de på om jeg var pasifist, så jeg visste at hvis jeg sier ja så må jeg være femten måneder på en skole eller plukke søppel eller noe. Men lykken var jo at jeg kom inn på Romerike Folkehøgskole, og da fikk jeg utsettelse siden det var relevant for min karrierevei, sier 31-åringen.

Utsatt fire år

Det ble imidlertid ikke med dét. Forsvaret sendte innkallelse året etter.

- Året etter fikk jeg kontrakt med TV 2 for å lage «Kollektivet», og da sendte jeg også søknad med en tekst fra arbeidsgiver om at jeg trengtes der. Og at mitt kall her i livet var parykk og løstenner, og ikke militæret, sier han og ler.

FYSISK: «Kompani Lauritzen»-deltakerne får kjørt seg i lørdagens episode, og spesielt Vegard Harm får det tøft. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

År etter år fulgte innkallelsene, men Schøyen Andersen klarte likevel å snike seg unna.

- Da fikk jeg utsatt fire år på rad, men jeg tror de til slutt ga opp å sende. Det måtte en Dag Otto Lauritzen til for å få meg med på det greiene der!

Schøyen Andersen har markert seg i underholdningsbransjen fra han var barn og ble kjent som Dynamitt-Harry i «Olsenbanden Jr.». Han slo gjennom som voksen med humorprogrammet «Kollektivet» og hadde flere roller i julekalendersuksessen «Jul i Blodfjell».

Han har med andre ord gått i mamma Hege Schøyens fotspor, men er også musiker i likhet med sin far - jazzmusikeren Arild Andersen.

LES OGSÅ: Milliontall for «Kompani Lauritzen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer