Slik tar hun kontroll over spiseforstyrrelsen

«Jeg har tatt det store steget og overlatt all trening og kosthold til en profesjonell», skriver Linnea Myhre.

PAR: Linnea Myhre er kjæreste med artist og «The Voice»-mentor Sondre Lerche.  Foto: Andreas Fadum
PAR: Linnea Myhre er kjæreste med artist og «The Voice»-mentor Sondre Lerche. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Forfatter og tidligere «sinnablogger» Linnea Myhre (24) skriver i et åpenhjertig innlegg i spalten «Lyst snakkes!» i VG Helg at hun nå får hjelp for å bli helt frisk fra spiseforstyrrelsen hun har slitt med i en årrekke:

«Denne uken har vært den vanskeligste på lenge. Jeg har tatt det store steget og overlatt all trening og kosthold til en profesjonell, og mer eller mindre bedt ham ta kontroll over livet mitt», skriver hun i innlegget, og legger til:

«Treningen i seg selv er en smal sak, sett bort ifra at det er dritkjedelig, vondt og slitsomt. Kostholdsendringene ser kanskje ikke så farlige ut, de heller. Med mindre man er spiseforstyrret, da. Som meg».

Gleder seg til sykdommen ikke har kontroll lenger

Myhre har vært åpen som sine psykiske lidelser, og i debutboken «Evig søndag», som kom ut i 2012, fortalte hun om anoreksien og depresjonene. 

I et intervju med VG i 2012 fortalte Moldejenta at hun gleder seg til den dagen sykdommen ikke lenger har kontroll:

«Jeg ser fram til framtiden. Tidligere bare eksisterte den såvidt. Sykdommen skal helt bort, og jeg jobber med det. Man blir bedre for hver dag, og til slutt blir man helt frisk. Man må bare jobbe masse med det»​.

PÅ TV: I fjor var Linnea Myhre med som danser i «Skal vi danse» på TV 2. Her med dansepartner Alexander Svanberg. De endte på tredjeplass.
PÅ TV: I fjor var Linnea Myhre med som danser i «Skal vi danse» på TV 2. Her med dansepartner Alexander Svanberg. De endte på tredjeplass. Vis mer

Jobbet med seg selv

I fjor gjorde Linnea suksess i TV 2-programmet «Skal vi danse», og fortalte Seoghør.no at hun jobbet mye med seg selv underveis i programmet - blant annet med sin egen holdning:

- Jeg er dårlig på holdning, både fysisk og psykisk. Så akkurat det må jeg jobbe med.

Linnea Myhre er kjæreste med artist og «The Voice»-mentor Sondre Lerche. De ble sammen høsten 2013.

LES OGSÅ: - Det er veldig rart å være kjendispar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer