Livet etter «Luksusfellen»:

Slik tar de hverdagen tilbake etter «Luksusfellen»

Tv-programmet ble redningen for familien fra Hamar.

LIVET SMILER: Det var ikke mange smil å se fra ekteparet Adolfsen i første halvdel av onsdagens «Luksusfellen», der harde konfrontasjoner om pengebruk og renter sto i fokus. Nå kan de avsløre at det går mye bedre, og at de jobber for å holde stø kurs. Foto: TV3
LIVET SMILER: Det var ikke mange smil å se fra ekteparet Adolfsen i første halvdel av onsdagens «Luksusfellen», der harde konfrontasjoner om pengebruk og renter sto i fokus. Nå kan de avsløre at det går mye bedre, og at de jobber for å holde stø kurs. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag fikk vi møte ekteparet Trine Adolfsen (29) og Petter Adolfsen (30) i ukas utgave av «Luksusfellen». De to møtte hverandre på nettet for noen år siden, og forelsket seg raskt i hverandre.

At begge hadde gjeld på hver sin kant betød ikke så mye, så lenge de hadde hverandre. Gjelden begynte derimot å vokse rakst, og med ubesvarte brev og krav om penger fra flere kanter, endte den på totalt 898 000 kroner. De måtte til slutt bite i det sure eplet og oppsøke hjelp.

Den kom i form av ekspertene Lena Drange og Hallgeir Kvadsheim, som gikk aktivt inn for å endre økonomien i familien - som består av paret og totalt fire barn. Hele formålet med programmet er å revitalisere negative økonomiske vaner, og skal vi tro paret, har det gått på skinner.

SKYHØYT: Paret Trine Adolfsen (29) og Petter Adolfsen (30) har i underkant av en million kroner i samlet gjeld, og får svart på hvitt servert av Hallgeir Kvadsheim hvorfor det har blitt sånn. Video: TV3 Vis mer

Fjernet renter

- Jeg fikk fjernet alle renter, så jeg slipper å betale det framover. De har også satt opp en veldig fin plan som jeg skal følge, og inntil videre har det gått fint. De har hjulpet oss med det vi ikke klarte selv, sier Petter til Se og Hør.

Paret fikk en klar beskjed om at de måtte kutte kostnadene sine betraktelig om noe skulle gå rundt. Til sammen hadde de over 100 ubetalte krav fra blant annet inkassoselskaper og kredittkortleverandører, og det så i en periode mørkt ut for familien.

TØFT: Flere ganger i episoden tar Trine til tårene. Å få høre om alle deres utestående krav ble blant annet en utløsende faktor. Foto: TV3
TØFT: Flere ganger i episoden tar Trine til tårene. Å få høre om alle deres utestående krav ble blant annet en utløsende faktor. Foto: TV3 Vis mer

Et av de konkrete tiltakene paret nå gjennomfører månedlig er å betale ned 8500 kroner av gjelda. Den er, som man fikk høre i episoden, skyhøy. Likevel har de beholdt optimismen, og tror de skal klare å holde seg innenfor de andre budsjettpostene.

- Matbudsjettet er egentlig ganske bra, det er egentlig mer enn det vi har brukt tidligere, sier han.

Opp i lønn

På skjermen kom det fram at de hadde en månedlig, samlet inntekt på rundt 34 000 kroner. Det stemmer ikke, kan Petter forsikre om. På den tida fikk han utbetalt alt fra 15 til 17 tusen kroner i måneden, totalt. Nå kan han avsløre at han har klart å gå opp noen lønnstrinn, som gjør det enklere å betale ned gamle synder.

NY DRIV: Ektefellene har fått hver sine nye respektive jobber etter innspillingen, og tjener bedre enn aldri før. Det hjelper på når de skal betale ned gigantgjelden. Foto: TV3
NY DRIV: Ektefellene har fått hver sine nye respektive jobber etter innspillingen, og tjener bedre enn aldri før. Det hjelper på når de skal betale ned gigantgjelden. Foto: TV3 Vis mer

Før ekspertene kom på besøk, var det han som hadde hovedansvar for økonomien. Kona Trine var bare tilkallingsvikar, og hadde derfor lite til ingen inntekt. Hun hadde tatt på seg få vakter, og «gikk mye hjemme», sa hun selv i programmet.

Overforbruket ble derfor nesten nødvendig for at familien på seks skulle gå rundt. Jobbsituasjonen har heldigvis endret seg for Trine.

- Trine har jobb og jeg har fått en ny jobb i Hedmark elementmontasje. Trine har begynt å jobbe som helsesekretær i nyoppstartet legesenter i Ottestad. Jobben min er 100 prosent fast, så jeg tjener bra og trives. Trine har på sin side 50 prosent, men det har likevel totalforandret økonomien vår, sier han oppglødd.

Vil kjøpe hus

Framtidsutsiktene ser lyse ut for familien, og de har store planer om hva de skal spare til. Gjelda kommer selvfølgelig i første rekke, men det stopper ikke drømmene.

LUKSUSFELLEN: Programleder Lene Drange i «Luksusfellen» oppdager at en deltager har holdt viktig informasjon skjult for henne. Video: TV3 Vis mer

- Målet er å bli kvitt gjelda og å kjøpe hus etter hvert. En ny bil får vente til seinere, for vi har veldig lyst til å bli gjeldsfrie, sier han, og avslører at de på sikt har planer om å snakke med banken for å se hvor mye lån de har mulighet til å få.

- Det er ikke verre enn at vi må vente litt eller få et nei. Det hadde i hvert fall vært deilig ikke å måtte kaste penger ut av vinduet slik vi gjør i dag ved å leie, sier han.

Gode råd

Når han ser tilbake på tiden i «Luksusfellen» forteller Adolfsen at stort sett alle opplevelsene er positive. De skulle selvfølgelig ha ønsket at de kunne få hjelp på en måte som innebar at deres trøblete pengebruk ikke havnet på tv, men det var en siste utvei for det desperate paret.

- Og jeg skjønner jo at de må filme, det er jo hele konseptet. Ellers hadde det ikke vært noe program.

Saken fortsetter under.

Jan Ivar Furevåg fra "Luksusfellen" på TV3 drikker syv liter melk om dagen, og får se resultatet av hvor mye det er. Vis mer

Han oppfordrer samtidig andre i samme båt til å søke hjelp, om det enten er på tv eller privat. Selv sitter han igjen med disse rådene, som han ønsker å videreformidle:

- Egentlig er det viktigste å være streng mot seg selv. Veldig streng! Man må passe på at ting blir betalt til riktige tider. Man kan tenke at en og annen purring ikke betyr så mye, men det hoper seg opp og sklir ut. Inntekt er også noe som åpenbart kan endre ting. Jobb gjerne ekstra om du må, avslutter han.

LES OGSÅ: - Sjokkert over «Luksusfellen»-respons

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer