KLAR FOR COMEBACK: Mandag gjør Frithjof Wilborn TV-comeback som programleder for "Hvem kan slå Ylvis" på TVNorge. Foto: Stella Pictures
KLAR FOR COMEBACK: Mandag gjør Frithjof Wilborn TV-comeback som programleder for "Hvem kan slå Ylvis" på TVNorge. Foto: Stella PicturesVis mer

Slik taklet han TV 2-skandalen

- Barna mine fikk smertelig erfare at pappa ikke var en guddom, sier en åpenhjertig Frithjof Wilborn til Seher.no.

SEHER.NO: For cirka to år siden fikk Frithjof Wilborn (47) beskjed fra daværende TV 2-sjef Kåre Valebrokk om at han ikke lenger var ønsket som en av kanalens profiler. Mandag gjør 47-åringen comeback - som programleder for TVNorge-programmet "Hvem kan slå Ylvis?".

- Jeg er en sosial fyr og var vant til et fellesskap. Plutselig skulle jeg skape en jobb og fremtid alene. Det har ikke vært lett, og jeg har gjennom høsten gått gjennom en depresjon der jeg kuttet kontakt med både venner og familie, unnlot forpliktelser på flere plan - også økonomisk, har Wilborn tidligere uttalt.

Seher.no møter den blide TVNorge-profilen på én av Oslos mange restauranter. Men Wilborn tar det ikke for gitt at han nå har kommet for å bli i TV-ruta.

- Er det én ting som er sikkert i TV-bransjen, så er det at man ikke vet hva fremtiden bringer, sier han.

Årsaken til at Frithjof måtte gi seg i TV 2 skal ha vært flere brudd på kanalens regler, blant annet feilaktig føring av reiseregninger, sponsing av klær som han brukte i programmet "Skaperen", og at Wilborn skal ha takket ja til en Thailandtur med familien, som ble sponset av ukebladet Her og Nå.

Til Seher.no avslører han hva som hjalp ham gjennom den tøffe tiden.

- Da jeg jobbet i TV 2 tok jeg bare et halvt år av gangen, og det hjalp meg den dagen da plutselig alt ble svart. Akkurat nå gleder jeg meg over det som skal skje i høst, og håper og tror at det kommer mer etter dette.

Under tiden i TV 2 ble den tidligere "Vil du bli millionær"- og "Skaperen"-programlederen regnet som en av de mest folkekjære ansiktene på skjermen. Nå håper han å fortsette der han slapp.

- Jeg håper at jeg er det fortsatt da. Men det har jo gått noen år nå. Jeg hadde nesten tolv eventyrlige halleluja-år i TV 2 - da barna trodde at far var mer eller mindre enn guddom. Så fikk vi smertelig erfare at det var han ikke, forteller Frithjof Wilborn, som ikke ser det som noen krise dersom dette blir hans siste TV-oppdrag.

- Det jo mye annet enn TV som er morsomt også da, men når jeg først er her så...

Tidligere denne måneden ble det kjent at Frithjof flytter fra kona, og at han venter tvillinger med sin nye kjæreste, 24 år gamle Tina Thompson.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Utelukker ikke TV 2-comeback