Slik takler hun nervene

– Jeg blir veldig kontaktsøkende, sier MGP-programleder Jenny Skavlan.

NERVEPIRRENDE: - Det har vært en enormt bratt læringskurve. Jeg må være veldig skjerpa. Melodi Grand Prix har vært en skikkelig programleder-bootcamp, sier Jenny om MGP-sendingene med Erik Solbakken.  Foto: Espen Solli, Se og Hør
NERVEPIRRENDE: - Det har vært en enormt bratt læringskurve. Jeg må være veldig skjerpa. Melodi Grand Prix har vært en skikkelig programleder-bootcamp, sier Jenny om MGP-sendingene med Erik Solbakken. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Få med deg Se og Hør TVs direktesendte MGP-vorspiel fra Oslo Spektrum lørdag kl.19.30 !

SEOGHØR.NO:  Jenny Skavlan (26) hadde ingen erfaring fra live-TV da hun ble Melodi Grand Prix-programleder sammen med Erik Solbakken (28). Under første delfinale opplevde hun det hun fryktet mest. Nå har hun seks direktesendinger bak seg – og sommerfugler i magen før lørdagens finale.

– Jeg har lært meg å omfavne nervene. Det er en helt naturlig ting. Selvfølgelig er det er rart at pulsen øker og man blir svett i hendene når man ikke har bevegd seg engang. Men jeg bruker det til min fordel, forteller hun når Seoghør.no møter henne hos NRK i Oslo.

Programlederen, skuespilleren og designeren var konstant nervøs da hun spilte inn ekstremsport-serien ”Fritt fall” i fjor. Da hun hoppet i 70-metersbakke på ski fikk hun blackout. Hun hoppet også i fallskjerm for første gang.

– Har ekstremsport-erfaringen hjulpet deg i Grand Prix?

– Ja. Å gå live er litt som å hoppe i fallskjerm: Man kan øve så mye man vil, men når rødlampa lyser, det er det da det virkelig gjelder.

– Hva er verst – fallskjerm eller livesending?

- Det er en annen frykt når man hopper fallskjerm … Det verste som kan skje på scenen er jo at jeg får kastet 2000 råtne tomater på meg. Men ”payoffen” etterpå er like stor.

Gifteklare Jenny har ingen spesielle ritualer før hun går på scenen, men innrømmer at hun ikke vil være alene.

– Jeg blir kontaktsøkende når jeg står bak scenen. Skravler med artistene og gir ”high five”.

- Og hva gjør du etter sending?

– Da tar jeg en skål med de nærmeste kollegaene som jobber med manus og regi. Så drar vi til hotellet og skifter før det er lokal fest (under delfinalene, red anm.). Der danser vi til Grand Prix-låtene. Når det er mange bakdansere med, rocker de opp dansegulvet og gir oss andre litt dårlig selvtillit.

Lørdag er det finale i Oslo Spektrum.

– Jeg gruer meg litt til det er over! sier Jenny.

LES OGSÅ: Sydde om brudekjole til Grand Prix-kjole


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer