Dronning Elizabeth:

Slik takler hun nederlagene

Avslører dronningens metode.

TUNGT ÅR: Det har vært noen tunge år for den britiske kongefamilien og dronning Elizabeth. Her avbildet med hertuginne Meghan i 2018. Foto: Pool / Reuters / NTB
TUNGT ÅR: Det har vært noen tunge år for den britiske kongefamilien og dronning Elizabeth. Her avbildet med hertuginne Meghan i 2018. Foto: Pool / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

For dronning Elizabeth (95) har trolig det syttiende året av hennes regjeringstid vært et av de mest krevende. Den 9. april i år døde hennes ektemann gjennom 73 år, prins Philip.

At prinsen satte sine spor, både på godt og vondt i løpet av årene, er ingen hemmelighet. Tidvis ble han ansett som en kontroversiell representant for det britiske kongehuset, spesielt hva angikk hans mange oppsiktsvekkende uttalelser.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Bildet rørte en hel verden. Foto: AP Vis mer

Likevel var han alltid en støttespiller for dronningen.

Oppmerksomheten rundt sønnen prins Andrew (61) skal også ha preget dronningen det siste året, ifølge People. Tilbake i november 2019 kom nyheten om at prins Andrew trakk seg tilbake fra offisielle oppdrag i overskuelig fremtid.

Nyheten kom etter at overgrepssaken mot den nå avdøde milliardæren Jeffrey Epstein blåste opp i 2018. Like etter ble det satt søkelys på Epsteins vennskap med prins Andrew, før Virginia Roberts Giuffre (38) gikk ut og anklaget sistnevnte for overgrep.

TALE: Prins Harry fortalte at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

I august ble prinsen saksøkt av henne, og siden stevnet for den amerikanske tingretten. Prins Andrew har hele tiden nektet for anklagene.

Ikke nok med dette så valgte også barnebarnet prins Harry (37) og hans kone hertuginne Meghan (40) å forlate den britiske kongefamilien i 2020. Gjennom det siste året har paret kommet med flere avsløringer om livet i den britiske kongefamilien som har skapt mye oppmerksomhet i mediene.

En spesiell metode

Selv har dronningen tilbrakt mye av året på Windsor Castle som følge av dårlig helse. En kilde, som hevder å være nær dronningen, avslører nå overfor People Royals at 95-åringen har en helt spesiell metode for å takle personlige og offentlige nederlag.

En metode som trolig har blitt flittig brukt det siste året.

TALER: Her snakker den britiske dronning Elizabeths om samveldet. Video: BBC. Vis mer

- Hun holder ting atskilt når det kommer til familie og offisielle saker, ellers blir det for overveldende, forteller kilden.

Kongehusekspert Ingrid Seward (73) forteller på sin side at dronningens evne til å skille de ulike problemene har vært ekstremt nyttig i livet hennes.

- I utgangspunktet legger hun ting i en «boks» og sier: «Det kan håndteres på torsdag, for eksempel», sier Seward, og legger til at det er på denne måten dronningen ikke lar ting gå innpå henne.

Kilden mener også at selv om dronningen til tider kan se skrøpelig ut med litt bøyd rygg og noen ganger stokk, har hun temperamentet og troen med seg som gjør henne i stand til å fortsette som dronning en god stund til.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

En lang kjærlighetshistorie

Som nevnt var det i april prins Philip gikk bort. Prinsen, som ble 99 år gammel, har stått støtt ved dronning Elizabeths side gjennom hele ekteskapet, spesielt etter at sistnevnte ble dronning i 1952.

Det var etter et møte på en skole i Dartmouth, sommeren 1939, at kjærligheten begynte å blomstre mellom de to.

BRYLLUP: Her er dronning Elizabeth og prins Philip etter bryllupsseremonien 20. november 1947. Foto: PA / NTB
BRYLLUP: Her er dronning Elizabeth og prins Philip etter bryllupsseremonien 20. november 1947. Foto: PA / NTB Vis mer

- Han har stått støtt ved hennes side nesten et helt liv, og tomrommet han etterlater seg vil bli stort. De to har det siste året nærmest levd i tosomhet på grunn av pandemien, sa Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle etter at prinsens bortgang ble kjent.

I år blir det den første julen etter at ektemannen gikk bort. Dronning Elizabeth skal tilbringe julen i Sandringham House i Norfolk, hvor hun skal bo helt frem til markeringen av faren, kong George VIs død, 6. februar.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om den britiske kongefamilien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer