TILBAKE I BAKKEN: Alpinist Aksel Lund Svindal planlegger å gjøre comeback i skibakken i desember.  Foto: NTB scanpix
TILBAKE I BAKKEN: Alpinist Aksel Lund Svindal planlegger å gjøre comeback i skibakken i desember. Foto: NTB scanpix Vis mer

Slik takler Aksel Lund Svindal skuffelsen

Alpinkongen klarer nesten ikke å vente til han gjør comeback i alpinbakken etter den stygge ulykken i januar.

Publisert

SEOGHØR.NO: Bildene av Aksel Lund Svindals (33) stygge fall i verdens tøffeste utforløype – Kitzbühel i Østerrike – sjokkerte TV-seerne.

Muskelbunten ble kastet gjennom luften i flere meter før han havnet i sikkerhetsnettet i 100 kilometer i timen. 

Svindal røk korsbåndet i fallet, og måtte dermed opereres.

Nå forteller alpinisten at han gleder seg til å komme tilbake i løypa, noe han planlegger å få til i desember. Den veltrente 33-åringen er nemlig ikke typen som liker å sitte stille. 

- Det er en overgang når hverdagen kommer etter sykehusoppholdet. Du følger gutta på TV og ser at det er der du skulle vært. Det er ikke drittfett å sitte på sofaen da. Men det er et faktum du tar innover deg ganske kjapt, sier han til VG Sporten. 

Saken fortsetter under bildet.

FALT STYGT: Den 23. januar var uhellet ute for alpinist Aksel Lund Svindal, da han stod ned monsterbakken i Kitzbuhel i Østerrike. Foto: Afp
FALT STYGT: Den 23. januar var uhellet ute for alpinist Aksel Lund Svindal, da han stod ned monsterbakken i Kitzbuhel i Østerrike. Foto: Afp Vis mer

Optimistisk 

Svindal røper at han er i rute med rehabiliteringen og at han ønsker å prøve seg på ski igjen når landslaget reiser til Sør-Amerika i september. 

Videre planlegger kjekkasen å øve seg noen uker i USA i oktober før han gjør comeback i Lake Louise i desember.

STYGG SKADE: Aksel Lund Svindal måtte operere etter han røk korsbåndet i januar. Han forteller at han ikke er klar for skiene ennå, men håper å kunne gjøre comeback i desember. Foto: NTB scanpix
STYGG SKADE: Aksel Lund Svindal måtte operere etter han røk korsbåndet i januar. Han forteller at han ikke er klar for skiene ennå, men håper å kunne gjøre comeback i desember. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg kan sannsynligvis ikke følge de andre gutta hundre prosent på det de gjør i treninga lenger. Jeg bør ikke dra på de lange løpeturene, jeg bør ikke kjøre kassehopptesten, det er flere ting som det ville vært dumt av meg å gjøre med det utgangspunktet jeg har nå, sier han til Dagbladet. 

Ulykkesfugl 

Fallet i Østerrike i januar er ikke den første motgangen Svindal har måttet takle under sin karriere som alpinist.

I november 2007 falt han stygt under en utfortrening i Beaver Creek i USA, noe som førte til brudd i nesen, kjeven og stygt kutt i skinka og i ansiktet.

Kort tid etter ble han lagt på operasjonsbordet for å sy kuttene og for å få på plass nesebeinet.

Syv år etter, i oktober 2014, var han nok en gang uheldig da han røk akillessenen da han trikset med fotball sammen med resten av laget. Den gang gjorde han comeback fire måneder etter skaden.

LES OGSÅ: Røpet på direkten at hun er gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer