Bloggdebatt:

Slik svarer TV 2 på Gjelsviks kritikk

Ikke enige med toppbloggeren.

<strong>SVARER PÅ KRITIKKEN:</strong> Både under talen og i etterkant av prisutdelingen under Vixen Awards raste toppblogger Kristin Gjelsvik mot TV 2. Nå svarer nyhetskanalen på kritikken. Foto: NTB Scanpix
SVARER PÅ KRITIKKEN: Både under talen og i etterkant av prisutdelingen under Vixen Awards raste toppblogger Kristin Gjelsvik mot TV 2. Nå svarer nyhetskanalen på kritikken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld er det duket for «Debatten» på NRK. Her skal to av Norges største bloggere, Isabel Raad og Kristin Gjelsvik (33) stille sammen med blant andre Kathrine Haldorsen fra TV 2 og Astrid Valen Utvik, juryleder i Vixen Awards. Sophie Elise Isachsen far og manager, Jan Olav Isachsen, vil også være til stede under tv-sendingen.

Bakgrunnen for «Debatten» kommer av Gjelsviks tordentale mot Isachsen under forrige ukes Vixen Awards, da hun vant prisen for «årets sterke mening».

I etterkant av prisutdelinga var det imidlertid ikke bare Isachsen som fikk gjennomgå, men til Se og Hør fyrte Gjelsvik også løs mot TV 2.

Se hele talen i videoen under.

RASER I TAKKETALEN: Kristin Gjelsvik tar et oppgjør med Sophie Elise i takketalen på Vixen awards. Video: Kine Falch Vis mer

Raste mot TV 2

Til Se og Hør stilte Gjelsvik spørsmål ved hvorfor TV 2 valgte å dokumentere en brazilian butt lift, og siktet til en av episodene av TV 2-serien «Sophie Elises Verden». I episoden fikk seerne følge Isachsen inn på operasjonsstua når hun skulle gjøre et «rumpeløft».

- Hvor faen blir det av det moralske og etiske ansvaret til TV 2? Jeg elsker TV 2, det er min favorittkanal, og jeg har vært med på forskjellige TV 2-produksjoner. Men, det er sånn, nei, hvorfor må vi virkelig dokumentere en brazilian butt lift? Kan vi klare å lage et program uten å ta det med? Fordi det handler om å normalisere plastisk kirurgi, uttalte Gjelsvik etter prisutdelingen.

Se og Hør har vært i kontakt med Kathrine Haldorsen i TV 2 som opplyser at de ikke er enige med Gjelsviks kritikk.

- Vi ønsker denne debatten velkommen, dette er både vanskelig og viktig tematikk. Vi er derimot ikke enig med Kristin Gjelsvik i at det vi viser i episoden av Sophie Elises verden bidrar til å fremme plastisk kirurgi, siden vi følger Sophie Elise når hun retter opp et tidligere inngrep hun nå angrer på.

I TV 2 Sumo-serien «Sophie Elises verden» får man bli med Sophie Elise når hun opererer rumpa si i Los Angeles. Video: Rød Løper / TV 2 Sumo Vis mer

Stolte av Isachsen

Videre påpeker Haldorsen at de er stolte av at Isachsen er en av profilene de får følge og at de står inne for alt som vises i episoden.

- Kommer det til å bli noen endringer med tanke på hva som blir vist på tv i framtida?

<strong>IKKE ENIG:</strong> Til tross for at TV 2 ikke er enig med Kristin Gjelsviks kritikk rettet mot dem, opplyser programdirektør Kristin Haldorsen at de ønsker kveldens debatt velkommen. Foto: NTB Scanpix
IKKE ENIG: Til tross for at TV 2 ikke er enig med Kristin Gjelsviks kritikk rettet mot dem, opplyser programdirektør Kristin Haldorsen at de ønsker kveldens debatt velkommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Alle vurderinger av hva vi viser gjøres løpende, her er det mange faktorer som spiller inn og ingen fasit. Vi er så absolutt bevisste på ansvaret vårt, svarer Haldorsen.

Hun poengterer igjen at de står inne for måten de presenterte Isachsen inngrep på og forteller at TV 2 ikke sendte en rumpeløftoperason, men at Isachsens korrigerende operasjon hvor hun tar ut implantater som har «ødelagt henne».

- Vi viser fram hvor farlig og smertefullt plastisk kirurgi er. I episoden har vi også en lege som sier at operasjonen hun gjennomførte i utgangspunktet er ekstremt farlig, og vi mener vi får formidlet at dette ikke er noe for unge mennesker å trakte etter, fortsetter Haldorsen.

- På hvilken måte mener dere at det er forsvarlig med tanke på påvirkning av unge jenter?

- Kroppspress er et stort samfunnsproblem, som dagens unge utsettes for på mange ulike flater gjennom en dag, men hos TV 2 er den korrigerende operasjonen omtalt i en redaksjonell kontekst, i motsetning til de fleste andre flater, svarer Haldorsen.

SKAL OPERERES: Toppblogger Sophie Elise Isachsen skal fjerne rumpeimplantatene, noe som har ført til blandede reaksjoner fra fansen. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Jonas Scheie Hammer Vis mer

Mener det var høyst relevant

Videre forteller Haldorsen at TV 2 synes Isachsen er modig som tør å vise fram en helt annen side av seg selv i «Sophie Elises Verden». På spørsmål om hva som det blir det viktigste å få fram under kveldens debatt, svarer Halvorsen:

- I debatten i kveld vil vi forklare vår redaksjonelle vurdering og hvorfor vi mener det er riktig å følge Sophie Elise Isachsen og flere andre influensere, som er premissleverandører i den offentlige debatten, har stor markedsmakt og representerer en bransje som lever av å påvirke oss og barna våre. Derfor mener vi også at det var høyst relevant å vise kostnaden for Sophie Elise, både fysisk og psykisk, ved å rette opp tidligere plastisk kirurgi, avslutter Haldorsen.

Hardt ut mot TV 2 nok en gang

Søndag gikk Gjelsvik nok en gang ut mot TV 2 på bloggen sin. I blogginnlegget skriver 33-åringen at vi må kunne være konkrete i kritikken, og mener at når kritikken blir for generell har den ingen effekt. Dermed mener 33-åringen at man i grove tilfeller skal kunne adressere eksemplene.

«Som når TV 2 dokumenterer en rumpeoperasjon i beste sendetid. Dette er kritikk rettet mot både kanalen, teamet bak, og influenseren som velger å ta med seg et kamerateam inn på operasjonssalen», skriver Gjelsvik på bloggen sin.

«Grunnen til at jeg blir ekstra hissig i denne runden, er fordi vi ble lovet endring under Debatten på NRK i fjor. ’Jeg er 100% enig i at man ikke skal dokumentere en reise med plastisk kirurgi’ sa Sophie Elise under Debatten i fjor. 10 måneder seinere dokumenteres som nevnt en rumpeoperasjon i beste sendetid på TV. Dette finner jeg meg rett og slett ikke i, og dette må vi kunne slå hardt ned på», fortsetter hun.

NY SESONG: Sesong 3 av Sophie Elises verden kommer i januar. Vis mer

LES OGSÅ: I strupen på hundeprogram

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer