«Kompani Lauritzen»:

Slik svarer TV 2 etter skadesesong

TV 2s suksesserie har ikke gått skadefritt for seg.

FLERE SKADER: Duoen Kristian Ødegaard og Dag Otto Lauritzen leder 14 kjendiser gjennom beinharde øvelser i «Kompani Lauritzen». Det har kostet mye for mange. Foto: TV 2
FLERE SKADER: Duoen Kristian Ødegaard og Dag Otto Lauritzen leder 14 kjendiser gjennom beinharde øvelser i «Kompani Lauritzen». Det har kostet mye for mange. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV 2-programmet «Kompani Lauritzen», der et knippe kjendiser er samlet for å gjennomføre Dag Otto Lauritzens (63) militærtrening, har vist seg å bli en suksess for kanalen.

Men med fysiske utfordringer kommer man ikke unna at faren for skader er til stede. Og skader har det blitt flere av i løpet av innspillingen.

Obersten først ut

Allerede i episode to kom den aller første skaden. Det var imidlertid ikke en av deltakerne som slo seg, men Oberst Lauritzen selv. Det skjedde da han skulle teste dagens hinderløype.

Et av hindrene var nemlig at deltakerne skulle klatre i en vegg av tau, men det var ikke bare lett.

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere for det nye TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Når de gjester «Senkveld» fredag, avslører Obersten at ikke alt gikk helt som det skulle. Vis mer

Obersten er litt for ivrig i tauet, og ender med et brukket ribbein - en skade som fulgte ham i uker etterpå.

Overraskende nok er det ingen av de 14 kjendisene som slår seg i hinderløypa, men uka etter tar Vita Mashadi (27) litt for hardt i på en av utfordringene i «helvetesdøgnet», der de går parvis opp Rampestreken, et utsiktspunkt over Romsdalsalpene.

Mashadi besvimte, og hun og makker Håvard Lilleheie (47) måtte trekke seg fra oppgaven. Dette gjorde at Mashadi havnet på bunn av resultatlista, og måtte i dimmekamp.

Dimmekampen endte ikke godt for Mashadi, som ble en av de tre første som røk ut av konkurransen.

EXIT: Det ble en dramatisk slutt for en av deltakerne i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Oppsøkte psykolog

Etter exiten fortalte Mashadi til Se og Hør at også psyken fikk seg en påkjenning, og at hun dro rett til psykolog etter hjemreise fordi hun var skuffa over sin egen innsats i programmet.

- Til slutt valgte jeg å oppsøke psykolog. Jeg hadde det ikke noe lett, og jeg skjønner at det kan virke flåsete, men det gikk hardt inn på meg, fortalte 28-åringen etter exiten.

Siden har hun oppsøkt psykolog med jevne mellomrom. Hun skryter imidlertid av kanalens oppfølging - som tilbudte deltakerne psykolog både før og etter tv-innspillingen.

I samme program røk også Lasse «Lazz» Jensen og Abiel Tesfai ut av konkurransen til Oberst Lauritzen.

TAR I FOR HARDT: Vita Mashadi går i bakken under et av oppdragene i «Kompani Lauritzen». Video: Steffen Pettersen / TV 2 / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Skadet i nærkamp

I episode tre sto skyting og nærkamp på timeplanen, noe som skulle ende svært smertefullt for rapperen Benedicte Izabell Ekeland (29). Hun måtte trekke seg fra konkurransen som følge av skade.

I nærkampen slo 29-åringen hånda i en vegg, men fullførte likevel. Etter utfordringen begynte derimot hånda å verke, og måtte derfor undersøkes.

- Smerten eskalerte, og det ble bare vondere og vondere. Jeg måtte til en lege, før jeg ble kjørt på sykehuset, sa Ekeland til Se og Hør etter exiten.

DRAMATISK: Det blir dramtisk under en av konkurransen i «Kompani Lauritzen», når Izabell skader hånden og ryker leddbåndet. Vis mer

Selv om hun selv ønsket å fortsette i konkurransen var det ikke forsvarlig, og 29-åringen trakk seg.

Skutt i halsen

Episode fem gikk, utrolig nok, for seg uten noen skader. Uka etter fikk derimot Håvard Lilleheie en paintball-kule i halsen, som etterlot seg et arr.

Det var under en lagkonkurranse der deltakerne måtte ta seg inn i et varehus med bevæpnede vakter at 47-åringen ble truffet av kula. I ettertid fortalte han til Se og Hør at det gikk hull på huden av skuddet.

- Det var vondt, det gikk jo hull på huden. Men det går jo over, det er bare å få noe smøring på det, sa han.

I dag, nesten ett år etter innspilling, har møtet med kula satt sine spor.

FIKK ARR: Paintballkula gikk gjennom huden til Håvard Lilleheie og etterlot et sår. Foto: TV 2
FIKK ARR: Paintballkula gikk gjennom huden til Håvard Lilleheie og etterlot et sår. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg har arr der ennå. En lys sirkel på siden av halsen. Hvis folk spør, sier jeg bare at jeg ble skutt i halsen en gang, fortalte Lilleheie lattermildt.

Fraktet bort i ambulanse

I den syvende episoden er det duket for mer dramatikk, denne gang den andre halvdelen av Mashadi-tvillingene. Under dimmekampen fikk Wanda Mashadi (28) og Lise Karlsnes (40) i oppgave å stille seg riktig i et rutenett, basert på kaptein Kristian Ødegaards kommandoer.

I iveren etter å være først ut får førstnevnte en strekk i leggen, som var svært smertefull. Ambulanse kom kjapt på plass for å ta seg av den skadde kompanirekrutten, som ikke kunne fullføre dimmekampen.

- Jeg hørte et smell, akkurat som en ballong som sprekker. Det var ikke synlig utenfra og det var ingen som skjønte hva som var galt før jeg la meg ned, sa Mashadi til Se og Hør.

LEGEHJELP: Wanda Mashadi måtte få legehjelp og ble kjørt bort i ambulanse etter å ha skadet seg. Foto: Matti Bernitz / TV 2
LEGEHJELP: Wanda Mashadi måtte få legehjelp og ble kjørt bort i ambulanse etter å ha skadet seg. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Det ble senere tatt ultralyd og undersøkelser av henne, hvor det kom fram at hun hadde pådratt seg avrevne muskelfibre.

Skaden satte åpenbart kjepper i hjulene for Mashadi, som ønsket å gi Karlsnes en real kamp om plassen videre i konkurransen.

VITA OG WANDA: Tvillingene Vita og Wanda Mashadi har blitt kjent gjennom dokusåpen «Vita og Wanda» på NRK. Nå er de ute med bok, og i den forbindelse avslørte de at de fikk tilbud om å være med på TV 3-serien «Paradise Hotel». De avslørte også hvilken sum de ble tilbudt for deltakelsen. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Fokus på sikkerhet

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at kanalen hadde stort fokus på sikkerhet både i forkant og underveis i opptakene av «Kompani Lauritzen».

- En sikkerhetsansvarlig gjorde hele veien løpende vurderinger på dette. I tillegg var det lege, førstehjelpspersonell eller annet sikkerhetspersonell til stede på de øvelsene der vi hadde vurdert at det var nødvendig, forteller han.

Ifølge pressesjefen ligger Setnesmoen leir, der opptakene er gjort, bare få minutter fra Åndalsnes sentrum. Han forklarer at de tidlig hadde opprettet dialog med legevakt som de var i løpende kontakt med.

- Dersom skader inntraff ble det umiddelbart gjort en vurdering av alvorlighetsgrad, og deretter avgjort om vedkommende skulle bli behandlet i leir, eller tas med til behandling hos legevakt eller sykehus, sier Dahl, og fortsetter:

- «Kompani Lauritzen» er jo et konsept der man pusher grensene til deltakerne, og vi var forberedt på at det kunne komme skader. En del av øvelsene i programmet har utgangspunkt i øvelser ment for rekrutter i førstegangstjenesten som vanligvis er 19-20 år og hver eneste øvelse ble derfor sikkerhetsvurdert nøye, og de fleste ble tilpasset og gjort mindre risikofylte.

Pressesjefen påpeker at man aldri kan sikre seg helt mot skader og sier de mener sikkerheten her var ivaretatt på best mulig måte.

- Ved behov er skade fulgt opp med oppfølgingstime hos lege i ettertid, men foruten at Lilleheie fortsatt har et merke på halsen, har ikke skadene ført til varige mén, sier Dahl avslutningsvis.

LES OGSÅ: Dro hjem i rullestol: - Kunne ikke gå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer