Slik svarer Marit Larsen på personkritikken

- Det får stå for kandidatens egen regning at hans tolkning av meg synes å kunne oppsummeres i to ord: Kynisk kakebaker, skriver artisten på sosiale medier.

AKTUELL: Marit Larsen startet musikk-karrieren for 18 år siden. I disse dager er hun aktuell med nytt album. Hun bruker det sosiale nettstedet Facebook på å svare på kritikken fra musikkviter Jon Mikkel Brock Ålvik. Foto: Stella Pictures
AKTUELL: Marit Larsen startet musikk-karrieren for 18 år siden. I disse dager er hun aktuell med nytt album. Hun bruker det sosiale nettstedet Facebook på å svare på kritikken fra musikkviter Jon Mikkel Brock Ålvik. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidligere i august ble det kjent at musikkviter Jon Mikkel Brock Ålvik har skrevet doktorgrad om Marit Larsen (31) og Marion Ravn (30) - som på slutten av 90-tallet gjorde suksess med jentegruppen M2M.

I avhandlingen, som Seoghør.no omtalte like etterpå, går Ålvik hardt ut mot Larsen, og sier at hun er langt fra så uskyldig som hun vil fremstå.

- Det er ingenting ved Marit Larsens persona som ikke er planlagt eller konstruert – det er ikke noe ekte, autentisk eller naturlig ved denne personaen, skriver Ålvik i sin doktoravhandling ifølge Forskning.no.

Nå tar Larsen blad fra munn, og svarer på kritikken i et innlegg hun har skrevet på sin personlige Facebook-side (se hele innlegget her):

SUKSESS: Marion Ravn og Marit Larsen utgjorde jenteduoen M2M, som på slutten av 90-tallet gjorde stor musikalsk suksess både nasjonalt og internasjonalt. De la samarbeidet på hylla i 2002, og har siden jobbet med sine respektive solokarrierer. Dette bildet er fra 2000. Foto: All Over Press
SUKSESS: Marion Ravn og Marit Larsen utgjorde jenteduoen M2M, som på slutten av 90-tallet gjorde stor musikalsk suksess både nasjonalt og internasjonalt. De la samarbeidet på hylla i 2002, og har siden jobbet med sine respektive solokarrierer. Dette bildet er fra 2000. Foto: All Over Press Vis mer

«Jeg registrerer at noen har tatt seg bryet med å skrive en doktoravhandling om hvordan jeg fremstår i media. Naturlig nok er det mange (i media) som lurer på hva jeg mener om det. Jeg vil gjerne påpeke at jeg ikke har blitt intervjuet av doktorgradskandidaten i forbindelse med avhandlingen. Jeg har heller ikke lest den, ettersom jeg er i ferd med å lansere et nytt album, og har veldig mye annet å fylle dagen med. Om jeg skal være helt ærlig, er det heller ikke så viktig for meg å lese det han har skrevet seg frem til, ettersom det tross alt ikke handler om meg, men om én persons tolkning av det som har stått om meg i media de siste atten årene».

Hun skriver videre at hun over snart to tiår ser det på som helt naturlig å ha utviklet imaget:

«18 år! Jeg er utrolig glad for at jeg har hatt et så langt liv som artist allerede. Samtidig er det klart at jeg i løpet av den tiden har gått fra å være fjortis til å være over tredve. Det sier seg selv at jeg underveis har utviklet meg både personlig, som musiker og som mediepersonlighet. Fra beskjeden, stiv og rar via bombastisk og åpenhjertig frem til der jeg er i dag har lyttere falt fra og andre hektet seg på i hver sving; lyttere jeg setter enormt stor pris på. Det får stå for kandidatens egen regning at hans tolkning av meg synes å kunne oppsummeres i to ord: Kynisk kakebaker».

Ålvik hevder også at Larsens tidligere makker, Marion Ravn, bevisst har gått for et mer sexy image:

– Ravn overdriver gjennom store fakter i musikk og opptreden, og har aldri lagt skjul på at hun elsker rampelyset. Hun er rett på sak og konfronterende, sier han til nettstedet.

Marit Larsen la ut Facebook-innlegget torsdag morgen, og har i skrivende stund fått over 400 «likes».

Ålvik forsvare sin avhandling på Blindern onsdag formiddag.

LES OGSÅ: Marit Larsen av flau over sin største hit

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer