FÅR KRITIKK: Etter at Rowling uttalte seg om Trump på Twitter raste noen av fansen mot skuespilleren. Foto: NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Etter at Rowling uttalte seg om Trump på Twitter raste noen av fansen mot skuespilleren. Foto: NTB scanpixVis mer

«Harry Potter»

Slik svarer J.K Rowlings til fans som brenner «Harry Potter»-bøker

J.K Rowling er ikke redd for å si hva hun mener på sosiale medier. 

(Seoghør.no): Det er ingen hemmelighet at flere kjente mennesker har rast på sosiale medier etter at Donald Trump (70) ble USAs president 20. januar i år. «Harry Potter»-forfatter J.K Rowling (51) er en av dem.

BOKBRANN: Flere fans melder at de nå brenner bøkene til forfatteren. Foto: NTB scanpix
BOKBRANN: Flere fans melder at de nå brenner bøkene til forfatteren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det har ikke blitt godt mottatt blant Trumps-tilhengere.

Nå varsler flere fans, på nettstedet Twitter, at de brenner alle bøkene og filmene hennes. Det melder Entertainment Weekly.

«Jeg brant akkurat alle «Harry Potter»-bøkene mine etter å ha vært fan i 17 år. «Harry Potter og den vises sten» var en av de første bøkene jeg noen gang leste.»

«Jeg er opprørt over at det har blitt sånn, men du gjorde meg flau og kvalm. Jeg skal aldri lese arbeidet ditt igjen», skrev en twitter-bruker.

«Jeg antar det er sant hva de sier: Du kan få en jente interessert i bøkene dine om å falle og reise deg opp igjen, men du kan fortsatt ikke få de til å tenke», skrev Rowling i en tweet som motsvar til en fan.

«Jeg er glad for at jeg så artikkelen på Yahoo. Jeg skal nå brenne alle bøkene og filmene dine», skriver en annen fan.

«Vel, røyken fra DVDen kan være giftig, og jeg har allerede fått pengene dine, så vær så god og lån min lighter», svarte forfatteren.

Politisk engasjert

Det var da den folkekjære forfatteren uttalte seg om at Storbritannias statsminister Theresa May skulle møte Donald Trump flere fans skal ha satt foten ned, ifølge Yahoo.

Grunnen til møtet skal ha vært at Theresa May (60) ville legge frem en plan som skal fornye det spesielle båndet mellom USA og Storbritannia, meldte BBC.

Det likte ikke Rowling. Hun tok derfor til Twitter for å vise sin misnøye.

«Historikerne ser på Theresa», skrev hun.

Men det er ikke første gang forfatteren har skrevet åpent på sosiale medier om hva hun tenker om Trump.

«Ja, Trump skal møte en velstående hvit kvinne som skal tigge han for en handelsavtale. Han kommer til å lese «Feminisme er for alle» inne te-tiden», raste hun på twitter.

«Han tror på Eugenikk».

Forfatteren har ikke kommentert twitter-meldingene noe ytterligere.

- Jeg ber om unnskyldning for at han døde

Suksessen til bok- og filmserien om Harry Potter er det få andre serier som kan matche.

I mai 2015 ble 17-årsdagen til «Slaget om Galtvort», (hendelsen finner sted i 1998, red. anm.) markert, og i den forbindelse benyttet forfatter J.K. Rowling anledningen til å be om unnskyldning.

I slaget døde nemlig rollefiguren Fred Wiltersen, som var én av tvillingbrødrene til Ron, som hadde én av de tre hovedrollene.

- I dag vil jeg bare si at jeg er veldig lei meg på grunn av Fred. Jeg bøyer hodet og aksepterer all pepperen jeg har fått for akkurat det, skrev hun ifølge E! Online.

Saken fortsetter under bildet.

BEKLAGER SEG: Det var i forbindelse med 17 årsdagen til rollefiguren Fred Wiltersen død i Slaget om Galtvort forfatteren beklaget seg for å ha tatt livet av karakteren. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER SEG: Det var i forbindelse med 17 årsdagen til rollefiguren Fred Wiltersen død i Slaget om Galtvort forfatteren beklaget seg for å ha tatt livet av karakteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og forfatteren innrømmet at det ville komme flere unnskyldninger på grunn av rollefigurer som har måtte bøte med livet i universet.

- Jeg tenkte å be om unnskyldning for én død per år. Fred var nok dødsfallet som gikk mest innpå meg, så jeg begynner med ham.

Var i Norge

Rollefigur-tvillingene Fred og Frank Wiltersen spilles av Oliver og James Phelps (30). De to var til stede da filmen «Harry Potter og Halvblodsprinsen» hadde Norgespremiere i 2009.

Da snakket de om hvordan det var å ikke være i skyggen av hovedrolleinnehaverne, med Daniel Radcliffe i spissen.

- Jeg må jo si at dette er på en helt ny skala for oss. Dette er helt unikt og helt annerledes enn noen andre premierer jeg har hørt om, eller vært på for den saks skyld. Og det å være i sentrum for all oppmerksomheten, det er skikkelig morsomt og spesielt for oss å bli spurt om å gjøre, sa James til Seoghør.no.

Brødrene satte stor pris på alle de hylende jentene som hadde møtt opp.

- Det er ikke ille nei, vi gleder oss til å vise de hjemme dette. Folk har gått bak oss med fakler og jentene skriker, vi kan nok bli vant til dette.

MØTTE SEOGHØR.NO: Phelps-brødrene var i Norge i anledning premieren av Harry Potter og Halvblodsprinsen i 2009. Da snakket de ut om stjernestatusen til Seoghør.no. Foto: Mary Evans Picture
MØTTE SEOGHØR.NO: Phelps-brødrene var i Norge i anledning premieren av Harry Potter og Halvblodsprinsen i 2009. Da snakket de ut om stjernestatusen til Seoghør.no. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

LES OGSÅ: Overrasket med Trump-caps på den røde løperen