Fie Laursen:

Slik svarer hun på sugardate-kritikken

- At folk går amok på grunn av sugardating-reklame og nakenbilder, det er deres problem.

I HARDT VÆR: Etter at den danske influenseren og bloggeren Fie Laursen reklamerte for tredje gang for en sugardating-nettside har flere sperret opp øynene. Nå svarer hun på kritikken. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
I HARDT VÆR: Etter at den danske influenseren og bloggeren Fie Laursen reklamerte for tredje gang for en sugardating-nettside har flere sperret opp øynene. Nå svarer hun på kritikken. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

De siste dagene har det stormet rundt den danske influenseren og realityprofilen Fie Laursen (23). Realityprofilen havnet i hardt vær etter at hun oppfordret sine 300 000 følgere på Instagram til å kjøpe et medlemskap på en hjemmeside for såkalt «sugardating».

Ifølge danske B.T. har man mulighet til å selge sine brukte truser og motta betaling for å gå på date på hjemmesiden.

Sugardating er et amerikansk kallenavn for at unge jenter eller gutter dater eldre menn eller kvinner mot å få penger, gaver, reiser eller annen betaling.

Unnskyldte seg - gjør det igjen

23-åringen har nå reklamert for sugardating-hjemmesiden tre ganger i løpet av kort tid. Reklameringen kommer bare kort tid etter at Laursen selv unnskyldte i radioprogrammet «Kulturen» på P1 i starten av mars.

- Det er en kjempefeil. Det er virkelig dumt. Jeg tror bare at jeg ofte glemmer at det er barn som følger meg, uttalte Laursen den gang, ifølge Ekstrabladet.

Videre fortalte hun at hun hadde levert pengene tilbake, og påpekte at det aldri ville gjenta seg. Slik ble det altså ikke.

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram; daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer; jenta er ikke ekte. Vis mer

I går delte hun nemlig en Instagram-story hvor hun uttalte følgende, ifølge danske B.T.:

«Hvis det er noen jenter over 18 år som sitter og tenker: «Wow, jeg kunne behøvd litt luksus i hverdagen min», kan du enten selge brukte truser akkurat som meg, men du kan også dra på sugardater i stedet for at dere er på Tinder, og har sex med noen psykopater og ikke får en dritt ut av det», sa Laursen, og fortsatte:

«Da kan du bare si: «Hei, vet du hva, jeg vil gjerne ha 5000 kroner for å spise middag med deg», og så er det en hyggelig mann der ute som tenker: «Det vil jeg gjerne gi deg».

Reagerer

Laursen, som har vært med i realityprogrammene «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach», har nå fått flere til å sperre opp øynene, deriblant den danske «X Factor»-programlederen Sofie Linde (30).

På sin Instagram-story kommer hun med en sterk advarsel til følgerne sine.

«Hvis noe høres for godt ut til å være sant, er det vanligvis det. Dette møtet med fremmede er noe du må være ekstremt forsiktig med. Jeg ber deg om å ikke gjøre det», uttaler Linde i videoen, ifølge B.T.

«Fie Laursen glemmer å nevne noe veldig, veldig viktig. Disse sugardating-nettsidene fungerer også som prostitusjonssider. Du kan risikere å motta tilbud om direkte prostitusjon, det vil si seksuelle tjenester for penger, og jeg vil ikke at noen unge skal stå overfor et slikt dilemma», sier hun videre.

Den danske influenseren Anders Hemmingsen (34, som selv har nesten en million følgere på Instagram, forteller til Ekstrabladet at han håper Laursen tenker over hva hun deler med de unge følgerne sine.

- Det er virkelig upassende med målgruppen og følgerne hun har. Dette er unge mennesker og det er over grensen. Vanligvis har jeg gitt opp litt når det kommer til henne, men denne gangen kunne jeg ikke la være, for dette er for mye, sier han.

Den danske rapperen Tessa forteller til Ekstrabladet at Laursen ikke nevner noe om baksida av medaljen.

- Fie Laursen snakker ikke om faren ved å prostituere seg. Jeg er veldig klar over at følgerne mine er mye klokere, men jeg er nødt til å si: «Ikke hør på henne», forteller hun.

Svarer på kritikken

Fie Laursen sier til Se og Hør at hun står for det hun nå har gjort - og vil ikke beklage slik som hun gjorde forrige gang hun reklamerte for sugardating.

- Sist gang jeg beklaget sugardating-reklame, gjorde jeg det utelukkende fordi folk hatet det jeg gjorde. Jeg ble stresset og turte ikke stå ved mine holdninger, sier 23-åringen til Se og Hør, og fortsetter:

- Nå har jeg valgt å stå ved den jeg er, og å støtte de kvinnene som har valgt å gå denne veien, og guide dem inn i en sikker retning, fremfor en gråsone.

FÅR KRITIKK: Den danske influenseren Fie Laursen (23) la denne uka ut en oppsiktsvekkende video. Video: Foreign Fie / YouTube Vis mer

Den omstridte bloggeren sier videre at hun opplever at hele «Danmark har gått amok» etter at det ble kjent at det nå er mulig å kjøpe nakenbilder av henne. Laursen nevner også det hun opplever som «slutshaming».

- Det jeg mener, er at kvinner må få gjøre akkurat det de vil med sine kropper, sier influenseren til Se og Hør.

Laursen sier videre at det aldri er gøy å stå i en slik storm, men at det er vanskeligere denne gangen enn tidligere. Nå forsøker hun å holde holde hevet. Og en unnskyldning vil hun ikke gi.

SKAL OPERERES: Toppblogger Sophie Elise Isachsen skal fjerne rumpeimplantatene, noe som har ført til blandede reaksjoner fra fansen. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Jeg vil hverken unnskylde, eller skylde på min Borderline. Det er en reklame jeg har laget. At folk går amok på grunn av sugardating-reklame og nakenbilder, det er deres problem. Ikke mitt, sier Laursen.

LES OGSÅ: Deler avslørende bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer