Anniken Jørgensen:

Slik svarer hun på kyssebildet

Influenseren tar bladet fra munnen etter å ha delt spytt med kollegaen.

LOVLIG KYSS: Erna Solberg ble spurt om hva hun mener kyssebilde som bloggeren Sophie Elise la ut på Instagram nylig. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Siden coronapandemien førte til strenge tiltak i mars, har store deler av verden levd med begrensninger hva gjelder nærkontakt med andre.

Antall personer man befinner seg innenfor en meters radius hos er betraktelig redusert for de fleste av oss, og regjeringen har gitt klar beskjed om at man med unntak av husstanden og kohort bare bør ha én såkalt klemmevenn.

Derfor vekker det naturlig nok oppsikt når noen bryter reglene - og attpåtil gjør det foran et publikum på hundretusener.

ÅPNER OPP: I Sophie Elises nye bok, «Ting jeg har lært», åpner hun opp om ting som så langt har vært veldig privat. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

Sinner i kok etter kyssebilde

Tidligere denne måneden la nemlig influenser Sofie Steen Isachsen (26), bedre kjent som Sophie Elise, ut et bilde av seg og kollega Anniken Jørgensen (24).

Det folk reagerte på var at de to kysset, noe som med det brøt smittevernreglene.

Det var med det andre gangen Isachsen la ut bilde i sosiale medier hvor hun er godt innenfor en meter av andre, noe som har fått blant andre samfunnsdebattant, sykepleier og journalist Ingeborg Senneset til å gå hardt ut.

- Dette er en situasjon hvor folk dør, det er ensomhet, økonomien rundt oss raser sammen, og jobber forsvinner. Da er det på sin plass å bli litt forbanna, var blant det hun sa til Se og Hør.

Verken Isachsen eller Jørgensen valgte å besvare Se og Hørs henvendelser, men førstnevnte kommenterte saken på sin egen plattform på Instagram.

«Ikke døm relasjoner du ikke vet noe om, hvor mye tid man bruker sammen, eller om en av oss faktisk har vært syke. Forstår i dag at det kan sende ut visse signaler, men jeg lar bildet stå fordi jeg vet hva som ligger bak det», skrev hun til sitt forsvar.

«Ikke det smarteste»

Jørgensen ta nå bladet fra munnen i et intervju med magasinet Melk & Honning, som på følgende måte tar opp bildet:

«Et visst bilde av deg og Sophie Elise som nylig fikk masse oppmerksomhet. Hvorfor tror du folk ble så sjokkerte egentlig? Og - hvorfor gjøres det så stor greie ut av jenter som kysser?».

24-åringen, som på nyåret er aktuell med «Farmen kjendis», svarer da slik:

GJENFORENT: Anniken Jørgensen og Anders Gran ble kjærester - igjen - rett før coronaviruset inntraff. Video: Rød Løper/@annijor/Youtube Vis mer

«Haha, hjelpes, jeg vet faktisk ikke, det er vel ikke det smarteste noen av oss har publisert på internett med tanke på corona. Men det at to jenter kysser er jo. fint det, hehe. Trodde det skulle litt mer til for å «break the Internett».

«Vel, jeg sa til mamma at det ikke kommer til å være siste gangen jeg skuffer henne. Dessverre», skriver hun videre.

Se og Hør har vært i kontakt med Jørgensen som er tydelig på at hun er ferdig med saken, og at hun ikke har noe ønske om å medvirke.

OVERRASKENDE: Mikkel Christiansen, kjent fra «Broiler», valgte å ha med eks-kjæresten, Anniken Jørgensen, i musikkvideoen til låten «Can't Get Over You». Det har fått fansen til å spekulere i om de har blitt sammen igjen. Video: Rød Løper Vis mer

Regjeringsrefs

Det var ikke bare i kommentarfeltet at kritikken haglet, men også fra øverste hold i landet, altså Erna Solberg, kom det en pekefinger.

- Man skal holde en meters avstand for å ikke ha risiko til andre mennesker som ikke er de du bor sammen med eller er kjærester med, slo statsministeren fast etter å ha sett bildet.

Også administrerende helsedirektør Espen Nakstad, som har blitt hele Norges coronakjendis, slo fast at man ikke skulle ha nærkontakt med dem utover husstand eller kohort, i tillegg til den såkalte klemmevennen.

LES OGSÅ: Vurderer å «aldri komme tilbake»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer