Emilie «Voe» Nereng:

Slik svarer hun på kritikken

«Trodde Voe var for sunnhet til folket, ikke sunnhet til de rike».

MATGLAD: Emilie Nereng er opptatt av god og sunn mat som er bærekraftig og som fremmer dyrevelferd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MATGLAD: Emilie Nereng er opptatt av god og sunn mat som er bærekraftig og som fremmer dyrevelferd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere toppbloggeren Emilie «Voe» Nereng (26) har de siste årene gjort karriere innen ernæring. Hun har en bachelorgrad i feltet og har i tillegg en Instagram-konto dedikert til sunn mat med over 200 000 følgere.

Nereng har også den siste tiden hatt et samarbeid med take-away- og matkasseleverandøren Palett. De fokuserer på bærekraftig og sunn mat. Ifølge nettsiden deres tenker de på helsen til både kundene sine og planeten vår.

Nå har influenseren i samarbeid med Palett lansert en thaisalat med kylling som selges på utvalgte Meny-butikker i hovedstaden. Prislappen på thaisalaten er 150 kroner, noe Nereng nå får kritikk for i sosiale medier.

ÅPENHJERTIG: Emilie Nereng, tidligere kjent som «Voe», har aldri lært seg å takle de stygge kommentarene. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Celina Morken Vis mer

- Sunnhet for de rike

Det er på den sosiale medium plattformen «Jodel» at Nerengs salat får gjennomgå. Flere har bitt seg merke i prislappen og hevder den er for stiv. En person kaller det ironisk at salaten koster 150 kroner.

«Syns det er litt ironisk at fanesaken til Voe er at sunn mat skal være tilgjengelig for alle, også koster en salat fra merket hennes 150 kroner», skriver vedkommende.

DYRT: Flere kritiserer prisen på Nerengs salat. Foto: Skjermdump, Jodel
DYRT: Flere kritiserer prisen på Nerengs salat. Foto: Skjermdump, Jodel Vis mer

En annen er enig i dette og kaller det sunnhet for de rike.

«Altså 150,- for en salat?? Trodde Voe var for sunnhet til folket, ikke sunnhet for de rike (som allerede er en greie)».

Slik svarer hun på kritikken

En tredje person legger til at den prisen er grei for en salat på restaurant, men altfor dyrt for en ferdig salat på butikken.

Slik svarer hun på kritikken

Svarer på kritikken

Når Se og Hør kontakter Nereng har hun forståelse for reaksjonene, men forklarer at det ikke er hun som setter prisen.

- Jeg har ikke noe å gjøre med prissettingen av rettene, sier hun.

Hun kan derimot fortelle at noen av råvarene i salaten er dyrere fordi de er dyrevernmerket.

- Dyrevelferd er veldig viktig for meg, så det å bruke dårligere og billigere kylling var ikke et alternativ for meg. Jeg har forståelse for at noen kanskje syns det er for dyrt, men det koster med økologisk og dyrevernmerket kylling, sier hun til Se og Hør.

Ifølge Forbrukerrådet viser dyrevernmerket til at dyrene har hatt bedre plass, mer aktivitet og en sunnere kropp. Formålet er i bidra til økt livskvalitet for dyr ved å sikre krav til strengere dyrevelferd enn minimumskravene i offentlig regelverk, skriver de på sin hjemmeside.

KRITISK: Emilie Nereng sier det hun mener om regjeringens forslag til å kutte avgiftene på lettbrus i sin Youtube-video. Foto: Emilie Nereng / Youtube. Vis mer

Se og Hør har også vært i kontakt med medeier i Palett, Frøya Hetzel, som forklarer at heller ikke de bestemmer salgsprisen.

- Det er ikke vi som setter prisene, det er Meny. Det er det ikke vi som bestemmer, men vi har gitt de en anbefalt utsalgspris og så har de satt den litt høyere, sier Hetzel.

- Et premium produkt

Hun forklarer at utsalgsprisen de anbefalte var 139 kroner, og at den var basert på at de skulle sitte igjen med noen som helst margin. Råvarene i salaten er såpass dyre at for å kunne forsvare å lansere det var det prisen som måtte settes.

- Har dere forståelse for at kundene syns 150 kroner er dyrt for en salat?

- Ja, absolutt. Det er jo et premium produkt, så jeg skjønner veldig godt at det ikke er et produkt for alle. Vi har tenkt at det produktet i butikk skal være mest mulig likt våre produkter i takeaway, sier Hetzel til Se og Hør og legger til:

- I takeaway koster det fort 159 til 189 og så må du legge på frakt på 50 kroner i tillegg. Så vi vet at de kundene som er villig til å betale for de råvarene i produktet finnes.

I SJOKK: Emilie Nerengs dansepartner fikk skulderen ut av ledd på direkten. Reporter: Jonas Hammer / Rød Løper. Vis mer

En varedatafeil

Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i Meny, har følgende å si til Se og Hør:

- Vi lanserte Emilie Nereng sin ferdige thaisalat, sammen med to andre ferdigretter i Palett-serien, forrige tirsdag. Og vi ble raskt utsolgt. Rettene, som er kjempegode, litt sunnere og har lavt klimaavtrykk, er kjempepopulære.

Hun bekrefter utsalgsprisen Hetzel nevner og sier det dessverre har skjedd en feil.

- Når det gjelder prisen, har det skjedd en varedatafeil. Prisen skal være kr 139. Prisen gjenspeiler den høye kvaliteten og de gode råvarene. Så er det også slik at dette er en liten varelinje sammenliknet med mange andre varelinjer, noe som gjør enhetskostnadene noe høyere.

- VELDIG TILFREDS: Influenser Sofie Karlstad svarer på kjæresteryktene. Reporter: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch / Paramount+. Vis mer

Prisen er med andre ord som den er på grunn av dyre råvarer som er både økologiske og dyrevernmerkede.

Man kan imidlertid forvente at prisen er 139 kroner, ikke 150 kroner.

LES OGSÅ: Sophie Elise Isachsen røper ny jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer