«Fra bølle til bestevenn»

Slik svarer hun på kritikken

Hundetrener Maren Teien Rørvik mener angrepene på NRK-suksessen «Fra bølle til bestevenn» er som forventet.

POPULÆR HUNDETRENER: Maren Teien Rørvik har gjort god figur i «Fra bølle til bestevenn». Her med hunden Annie. Foto: Ole Kaland/NRK
POPULÆR HUNDETRENER: Maren Teien Rørvik har gjort god figur i «Fra bølle til bestevenn». Her med hunden Annie. Foto: Ole Kaland/NRK Vis mer
Publisert

Siden premieren på den svært populære NRK-serien «Fra bølle til bestevenn», har det blitt debatt om hundedressur.

Blant annet har Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr (NAS) stilt seg kritisk til treningsmetoder som blir brukt i programmet.

- Det som er problemet er at det i treningen blir puttet inn tilført straff. I intro til serien sies det at det brukes positiv hundetrening, og tilført straff hører ikke hjemme der, uttalte atferdskonsulent og NAS-leder Kjerstin Vinsjansen Gjertsen til NRK.

I debattspaltene til Dagbladet har hundeeksperter både forsvart og kritisert programmet.

Snakker ut

Det har imidlertid vært tyst fra programleder og hundetrener Maren Teien Rørvik, inntil nå. I et innlegg på Instagram kommenterer hun tilbakemeldingene og «stormen» rundt programmet.

- At noen kom til å trekke bastante slutninger altfor tidlig på grunn av manglende innsikt eller misforståelser, det forventet vi alle. Når månedsvis med trening og atferdsanalyser skal klippes ned til noen sekunder som skal vises på TV så blir det alltid sånn, skriver NRK-profilen.

Dagbladet har forsøkt å nå hundetreneren fredag, uten hell.

STERKE REAKSJONER: Den kjente Youtube-stjernen Brooke Houts klarte med uhell å dele en video der hun slår og spytter på hunden sin. Reaksjonene lar ikke vente på seg. Video: Youtube/Brooke Houts / Rød Løper Vis mer

- Mer harmoniske liv

- Vi som har vært med vet at både eierne og hundene har fått gode opplevelser, har blitt motivert til å gjøre rett og fått senket stresset sitt betydelig slik at de har fått mer harmoniske liv sammen.

- Vi har fjernet korreksjoner og brukt positive løsningsmetoder på en rekke ulike atferdsproblemer og hundene har hele veien blitt motivert til å gjøre rett. Det soleklare flertallet av seerne har også fått med seg dette, og det er så fint å merke at enda flere har blitt inspirert til positiv trening av hund, fortsetter Teien Rørvik.

- Kjipt for meg

Hundetreneren er biolog og har en master i etologi med spesialisering innen hundeatferd.

- Det var selvsagt litt kjipt for meg at noen så få og skulle få såpass mye oppmerksomhet når alt de kom med var feil og misforstått, men der ble jeg altså en erfaring rikere og har nok fått litt tykkere hud, skriver Teien Rørvik.

Nå ser hun frem til mammapermisjon, forteller hun i innlegget. I dagens utgave av VGs «Endelig fredag» forteller Teien Rørvik at hun er gravid.

LES OGSÅ: Reagerer på dette:- I grenseland

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer