«Farmen» 2020

Slik svarer han på hetsen

Det har stormet rundt Daniel Viem Årdal den siste tiden.

SABOTASJE: 31-åringen saboterte ukens siste oppdrag, nå koker det over i kommentarfeltene hans. Foto: Alex Iversen/ TV 2
SABOTASJE: 31-åringen saboterte ukens siste oppdrag, nå koker det over i kommentarfeltene hans. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gikk ikke akkurat som planlagt for «Farmen»-deltaker Daniel Viem Årdal (31), da han i helgen forsøkte å sabotere årets siste ukesoppdrag i TV 2-programmet. Snarere tvert imot, faktisk.

Oppdraget, med Per Gunvald Haugen i spissen som storbonde, ble godkjent av mentor, noe det ifølge Årdal aldri burde vært - og som sørget for at trønderen gikk i strupen på TV 2. Han sa selv at han ble «fly forbanna», og det siste døgnet har det kokt greit rundt ham i sosiale medier.

De beryktede nettrollene har ikke latt fingrene hvile et sekund fra tastaturet, og har tilsynelatende hamret løs siden søndagens episode ble sendt på skjermen.

Dette har ikke gått 31-åringen hus forbi. Han har fått med seg mye av det stygge som skrives om ham.

- De som har behov for å skrive nedlatende om andre, som de faktisk ikke kjenner, føler jeg med og synes synd på, sier han til Se og Hør mandag.

«FARMEN»-BRÅK: Inger Cecilie Grønnerød og Daniel Viem Årdal har ikke vært bestevenner inne på «Farmen»-gården, og da det blir oppdaget at noen har stjålet tobakk, blir det krangling. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

- Trist

Viem Årdal påpeker at «Farmen» er et spill, og at TV-seerne bare får se et lite knippe av alt som foregår på gården.

- Det er trist at voksne folk holder på på denne måten, legger han til.

Trønderen forteller at han har blitt beskrevet som «en fuckings taper», at han er «kvalm» og «stygg». På spørsmål om han tar seg nær av slike slengbemerkninger, svarer han følgende:

SABOTASJE: Daniel Viem Årdal helte rødmaling over trappa i forrige uke. Likevel ble ukesoppdraget godkjent og storbonde Per Gunvald Haugen (til venstre) fikk en kniv. Foto: Alex Iversen / TV 2
SABOTASJE: Daniel Viem Årdal helte rødmaling over trappa i forrige uke. Likevel ble ukesoppdraget godkjent og storbonde Per Gunvald Haugen (til venstre) fikk en kniv. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Ikke i det hele tatt. Jeg prøver å heller å sette meg i deres situasjon og finne ut hva som går gjennom hodet deres. De søker meg opp, skriver en melding og sender den. De kjenner meg ikke. Jeg skjønner ikke behovet, men de preller fint av meg.

Dropper politiet

Tidligere i høst ble det kjent at Inger Cecilie Grønnerød, som røk ut av konkurransen for noen uker siden, hadde gått til politiet etter å ha mottatt grov hets etter deltakelsen.

Viem Årdal forteller at han ikke har tenkt til å gjøre det samme.

- Jeg vil ikke synke på deres nivå eller bruke tiden min på dem, forklarer han.

HETSET: Inger Cecilie Grønnerød har fått flere tilbakemeldinger på sin «Farmen»-deltakelse. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Raste mot TV 2

Søndag satte som nevnt 31-åringen fyr på kommentarfeltene på ulike plattformer i sosiale medier. Viem Årdal forsøkte å sabotere ukesoppdraget, og mente det var helt feil av produksjonen å godkjenne et oppdrag som ifølge han ikke var ferdigstilt i det hele tatt.

- Det er helt feil av produksjonen å godkjenne ukesoppdraget. Det var ikke ferdig. De sjekket ikke alt på ukesoppdraget, sa han til Se og Hør, og fortsatte:

- Det gjorde at Per Gunvald fikk en kniv og det er fryktelig irriterende.

TV 2 på sin side fortalte at de ikke hadde kjennskap til samtalen trønderen refererte til. Programredaktør i TV 2, Kathrine Halvorsen, fortalte at når mentor deler ut ukesoppdragene på «Farmen», består de av en tekst som redegjør for kriteriene som skal til for at oppdraget skal bli godkjent eller ikke.

UTE AV FARMEN: Karianne og Karianne Vilde har blitt bestevenner inne på Farmen. Derfor er det ekstra kjipt når de må kjempe mot hverandre i denne ukens tvekamp. Vis mer

- Det er denne teksten mentor jobber ut i fra, og sånn har det vært gjennom hele sesongen. Denne uken var ikke mentor i tvil om at oppdragene var innenfor kriteriene, og godkjente derfor oppdraget. Mentor jobber selvfølgelig ikke alene, han får også veiledning av ukesoppdragsansvarlig og redaktør på opptak, forklarte hun.

Haldorsen forstår også at noen av deltakerne var uenig i at ukesoppdraget burde ha blitt godkjent, og påpekte at de skjønner at det var frustrerende for Viem Årdal at sabotasjen hans ikke lyktes.

SABOTASJE: Under onsdagens episode av «Farmen», kommer det fram at det har vært sabotasje av ukesoppdraget. Det får spesielt en deltaker til å rase. Video: TV 2/Privat/Ingebjørg Iversen. Reporter: Henriette Eilertsen/Ingebjørg Iversen. Vis mer

LES OGSÅ: Dette skjer med «Farmen»-hunden nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer