Erlend Elias Bragstad:

Slik svarer han på bilde-kritikken

- Det er mange som vil mene mye stygt.

BRYTER TAUSHETEN: Tv-profil Erlend Elias Bragstad (37) går hardt ut mot påstander om at han retusjerer seg til et nytt ansikt . Foto: Petter Alnes-Bonesmo/ Morten Eik, Se og Hør
BRYTER TAUSHETEN: Tv-profil Erlend Elias Bragstad (37) går hardt ut mot påstander om at han retusjerer seg til et nytt ansikt . Foto: Petter Alnes-Bonesmo/ Morten Eik, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke unormalt at folk med et offentlig ansikt støtt og stadig snubler over kritikk. Blant dem er Erlend Elias Bragstad (37), som fortsatt er oppe og nikker, ti år etter hans debut i realityverdenen.

Erlend Elias er blant annet svært populær på sine sosiale medier, men det følger også en del negativ oppmerksomhet.

Kritiseres

Mandag delte 37-åringen et portrett av seg selv på Instagram, som skulle vise seg å få en god del positiv respons, men også noe negativt. Flere har ytret sin mening om bildet, der enkelte lurer på om ikke tv-profilen har vært litt for ivrig i Photoshop.

FORNØYD: Erlend Elias er sterkt uenig i tilbakemeldingene, og forteller at han selv er fornøyd med bildet. Foto: Theflaskeladd
FORNØYD: Erlend Elias er sterkt uenig i tilbakemeldingene, og forteller at han selv er fornøyd med bildet. Foto: Theflaskeladd Vis mer

- Skjer med det nyeste bildet til Erlend Elias?, har en skrevet på appen, påfulgt av flere kommentarer.

- Ser snart ut som Michael Jackson, skriver en annen.

Han blir også kalt «dronningen av redigeringsappen FaceTune», mens en annen mener det er meningsløst å bruke en fotograf «når bildet uansett er så redigert at det kunne vært tatt av og med hva som helst».

Til Se og Hør opplyser Erlend Elias at gir blaffen i tilbakemeldingene. Selv er han fornøyd med bildet.

- Jeg synes bildet er kjempefint. Det bildet er tatt av en fotograf, og jeg fikk det tilsendt slik. Det er faktisk ikke photoshoppet så mye, bare fargekorrigert litt, påstår han.

Han påpeker også at det heller ikke er endret på størrelsen av verken nese eller lepper, og at bildet var slik da han fikk det tilsendt.

FYRING: To nye utfordrere sjekker inn på «Camp Kulinaris», og det tar ikke lang tid før Erlend Elias lar seg provosere. Video: Rød Løper/Viafree Vis mer

Fotografen bak bildet, som kaller seg theflaskeladd, bekrefter at han har redigert bildene, men avkrefter bruken av Photoshop og overflatiske verktøy.

- Jeg har kun fargekorrigert i Lightroom, medgir han overfor Se og Hør.

- Skulle ikke vært lov

Erlend Elias forteller at han er vant til å bli kritisert, og at det ikke går særlig inn på ham lenger. Han påpeker at han har vært i bransjen lenge, og vet hva den innebærer.

- Jeg har tiårsjubileum som realitydeltaker i år, og det er jo klart at allerede den gang, og før - da jeg jobbet i motebransjen - så har man vært et tryne som viser seg offentlig. Det er mange som ikke tåler det og som vil mene mye stygt, forteller han.

37-åringen påpeker at han har trent mye i løpet av de siste par månedene, og har av den grunn gått en god del ned i vekt - noe han mener er med på å fremheve konturene i ansiktet på bilder.

UTFORDRING: Erik Sæter forteller at det er utfordrende å være i et kjendisforhold med alle ryktene som følger med. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Reporter: Marcus Brenden Vis mer

Han oppfordrer imidlertid folk til å ikke la seg begrense av andres meninger, og slår samtidig hardt ned mot appen Jodel, som tillater folk å anonymt ytre hatefulle meninger.

- Jeg er ikke der at jeg følger Jodel. Det er av den enkle grunn at det er en app, og et samfunn som burde vært ulovlig. Hvis folk kommenterer noe frekt på mitt bilde, inne på min profil, er det greit - da jeg kan se hvem de er, men på Jodel er det anonymt. Det er feige drittfolk, og jeg tenker at det ikke skulle vært lov, sier han avslutningsvis.

Nettmobbing

Dette er ikke første gang brukere av appen tillater seg å skrive hetsende kommentarer. Anonyme forum har i flere år vært opp til diskusjon, og flere apper har opp gjennom tiden blitt tilintetgjort eller gjort ulovlig på grunn av dens mulighet til å mobbe anonymt.

Til tross for dette har Jodel forblitt en del av manges hverdag, og det er fremdeles fult mulig for folk å ytre seg hatefullt på den anonyme appen.

I 2017 gikk flere bloggere, deriblant Andrea Sveinsdottir og Sofie Nilsen, hardt ut mot appen og dens bidrag til nettmobbing.

I samme tidsrom uttalte PR-ansvarlig i Jodel, Barbora Galandakova, til VG at hun ønsket å sette en stopper for mobbingen på appen. En drøy uke senere ble imidlertid grove kommentarer fremdeles delt på appen.

Overfor Dagbladet understreket Galandakova at Jodel aktivt fjerner innlegg som bryter med tjenestens retningslinjer.

Også Silas Massa Vasstrand (22), kjent fra blant annet TV 2-programmet «Funkyfam», ble tidligere i år utsatt for appens skjulte krefter.

LIKE: Emil og Silas Massa Vasstrand er svært like av utseende. Det fører med seg både positivt og negativt. Reporter/klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Kine Falch / Rød Løper Vis mer

22-åringen fikk nemlig grove anklager rettet mot seg gjennom den anonyme appen, da en bruker hevdet å ha sett han være voldelig mot kjæresten, Victoria Andersen, en sen kveld på byen.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

Anklagene avkreftet derimot både Silas og Victoria overfor Se og Hør i februar.

– Folk må tenke gjennom det de sier. De forstår ikke hvor mye skade det kan gjøre på folk, fortalte Silas til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Venter barn ett år etter bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer