David Schwimmer:

Slik svarer «Friends»-stjernen på tyveri-forvirringen

Svaret fra Hollywood-stjernen vekker oppsikt.

SKILT VED FØDSELEN?: Likheten mellom «Friends»-stjernen David Schwimmer og den mistenkte butikktyven er slående. Foto: NTB Scanpix/Politiet i Blackpool
SKILT VED FØDSELEN?: Likheten mellom «Friends»-stjernen David Schwimmer og den mistenkte butikktyven er slående. Foto: NTB Scanpix/Politiet i Blackpool Vis mer

I forbindelse med det som skal ha vært et øl-tyveri i Blackpool 20. september, la politiet ut en etterlysning på sosiale medier. Denne etterlysningen vakte stor oppmerksomhet, ettersom mannen politiet etterlyste var mistenkelig lik «Friends»-stjernen David Schwimmer (51).

Skuespilleren ble dermed knyttet til øl-tyveriet i England, på grunn av denne likheten.

- Sverger det ikke var meg

Han fikk så mye oppmerksomhet at Schwimmer nå har valgt å svare.

Dette gjør han ved et filmklipp som han har lagt ut på Twitter, med teksten:

- Betjent, jeg sverger på at det ikke var meg. Som du kan se var jeg i New York. Til det hardarbeidende Blackpool-politiet: Lykke til med etterforskningen.

Spiller på humor

I videoen har han filmet seg selv der han spiller ut det samme klippet som i etterlysningen.

Han bærer et brett med øl ut av butikken, akkurat slik man kan se at den mistenkte i saken tilsynelatende gjorde. Klippet har i skrivende stund blitt likt og kommentert av omtrent en halv million mennesker.

Politiet sjekket Schwimmer raskt ut av saken. De fikk bekreftet at David Schwimmer var i Amerika på datoen da tyveriet fant sted.

Nedenfor kan man se politiets etterlysning:Komiserien «Friends» ble svært populær på 1990-tallet. Det samme ble de seks skuespillerne som hadde hovedrollene i serien. Schwimmer spilte mot Jennifer Aniston (49), Courteney Cox (54), Lisa Kudrow (55), Matthew Perry (49) og Matt LeBlanc (51) i den ikoniske tv-serien.

Stor forandring med suksessen

Men berømmelsen førte ikke bare med seg glede for tv-stjernene. For to år siden avslørte David Schwimmer at kjendisstatusen fikk ham til å forandre seg.

- Det var skikkelig skremmende til tider. Selvfølgelig var det veldig spennende og gøy, men for meg personlig var det ganske rystende. Det ødela forholdet mitt til andre mennesker på en måte som jeg brukte årevis på å tilpasse meg til og føle meg komfortabel med, fortalte han, ifølge Contactmusic.com.

Schwimmer var 27 år da han fikk rollen som Ross Geller og hadde ingen ide om at showet ville snu livet hans på hodet.

- Som skuespiller var jobben min å observere livet og andre mennesker, så jeg pleide å spasere rundt med hodet hevet mens jeg virkelig engasjerte meg i menneskene jeg observerte.

- Effekten av å bli berømt var det totalt motsatte. Det fikk meg til å ønske å ikke bli gjenkjent, så jeg skjulte meg alltid bak en caps. Og etter en stund innså jeg at jeg ikke lenger observerte andre mennesker; jeg prøvde i stedet å gjemme meg, forklarte han, ifølge nettstedet.

PAUSE: «Friends»-stjernen seg med den 19 år yngre britiske fotografen Zoe Buckman i 2010, men i fjor valgte de å ta en pause. Foto: NTB Scanpix
PAUSE: «Friends»-stjernen seg med den 19 år yngre britiske fotografen Zoe Buckman i 2010, men i fjor valgte de å ta en pause. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brudd med kona

Sommeren 2010 giftet «Friends»-stjernen seg med den 19 år yngre britiske fotografen Zoe Buckman (33) i en hemmelig seremoni.

Våren året etter ble de foreldre til datteren Cleo (7), og fire måneder senere valgte duoen å fornye ekteskapsløftene foran 200 venner i London.

Men i fjor valgte paret å ta en pause.

- Det er med mye kjærlighet, respekt og vennskap at vi har bestemt oss for å tilbringe tid hver for oss mens vi finner ut av fremtiden for forholdet vårt, sa duoen til Us Weekly.

- Vår hovedfokus er selvfølgelig vår datters lykke og velvære gjennom denne utfordrende tiden. Derfor ber vi om støtte og respekt for privatlivet vårt mens vi fortsetter å oppdra henne og navigere henne gjennom familiens nye kapittel.

LES OGSÅ: Derfor snakker hun sjelden om Tom Cruise