<strong>FORNÆRMET OFRE:</strong> Ariana Grandes kjæreste, komikeren Pete Davidson, har klart å hisse på seg fans, ofre og etterlatte etter Manchester-terroren med sin spøk. Etter at flere etterspurte Grandes mening om saken, har hun nå svart kritikerne på Twitter. Foto: NTB Scanpix
FORNÆRMET OFRE: Ariana Grandes kjæreste, komikeren Pete Davidson, har klart å hisse på seg fans, ofre og etterlatte etter Manchester-terroren med sin spøk. Etter at flere etterspurte Grandes mening om saken, har hun nå svart kritikerne på Twitter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pete Davidson og Ariana Grande:

Slik svarer Ariana etter forlovedens spøk om Manchester-terroren

Ariana Grande er dratt mellom komikerkjæresten og ofre og etterlatte etter bombeangrepet i Manchester.

Publisert

22. mai 2017 er en dato som har inngått i britisk historie som en mørk dag, da landet opplevde det verste angrepet siden London-bombingen i 2005.

Kort tid etter at den unge, verdenskjente artisten Ariana Grande (24) hadde forlatt scenen under en konsert i Manchester Arena, detonerte den 22 år gamle Salman Abedi en selvmordsbombe. Angrepet kostet 22 personer livet, men artisten og hennes crew kom selv helskinnet fra angrepet - i alle fall fysisk.

Privat er Grande kjæreste med komikeren Pete Davidson. At komikere titt og ofte kan spøke om alvorlige tema er ikke noe nytt, men nylig fikk Davidson oppmerksomhet i mediene for en vits han dro om Manchester-angrepet fra scenen i høst. Spøken har fått flere til å reagere, deriblant etterlatte av ofre.

Nå kommenterer Grande kjærestens upopulære spøk.

- Hjerteskjærende

Spøken som Davidson kom med fra scenen på Laugh Factory i Los Angeles skal, ifølge flere internasjonale medier, ha omhandlet Grandes popularitet, ettersom en terrorist valgte å slå til på hennes konsert.

Ifølge Davidson må Grande nå vite hvor populær hun er, ettersom «Britney Spears aldri har hatt et terrorangrep på sine konserter».

Saken fortsetter under bildet.

<strong>VERSTE SIDEN 2005:</strong> Terrorangrepet utenfor Manchester Arena, som drepte 22 og skadet 59 mennesker, er det dødeligste angrepet på britisk jord siden London-bombene i 2005. Foto: Joel Goodman/LNP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
VERSTE SIDEN 2005: Terrorangrepet utenfor Manchester Arena, som drepte 22 og skadet 59 mennesker, er det dødeligste angrepet på britisk jord siden London-bombene i 2005. Foto: Joel Goodman/LNP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Mor til den 15-årige omkomne jenta Olivia Campbell-Hardy, har overfor den britiske avisa Mirror kalt spøken «hjerteskjærende og forkastelig», og mener Davidson bør gå ut med en offentlig unnskyldning.

En av de overlevende fra terrorangrepet, Jade Clough, har til samme avis uttalt at spøken er «aldeles forkastelig», og at hendelsen fortsatt preger henne psykisk hver eneste dag.

- Dette er ikke noe å spøke om, det var et terrorangrep rettet mot barn. Man spøker ikke om slike ting i et stand up-show.

Fant ikke spøken morsom

Reaksjonene og medias oppmerksomhet rundt den noe «gamle» spøken, har fått Grande til å ty til Twitter for å kommentere den.

Flere fans har nemlig etterlyst Grandes mening om saken. Ifølge CNN har hun uttalt i et tidligere intervju at hun lider av PTSD (posttraumatisk stresslidelse) som følge av tragedien, og mange var derfor nysgjerrige på hennes tolkning av situasjonen.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>KNUST:</strong> Ariana Grande ble knust etter terrorangrepet som fant sted under hennes konsert i Manchester 22 mai 2017, og avlyste resten av sin turné. Her fra en konsert i Indonesia i 2015. Foto: EPA / NTB scanpix
KNUST: Ariana Grande ble knust etter terrorangrepet som fant sted under hennes konsert i Manchester 22 mai 2017, og avlyste resten av sin turné. Her fra en konsert i Indonesia i 2015. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer

På spørsmål om hvorfor hun fortsatt var sammen med Davidson etter vitsen, kom hun med følgende svar:

«Dette har vært veldig tøft og konfliktfylt i hjertet mitt. Han bruker humor for å hjelpe mennesker til å føle seg bedre rundt hvor skakkjørt enkelte ting er i denne verden», skiver hun i innlegget, og fortsetter:

«Vi håndterer alle traumatiske opplevelser forskjellig. Selvfølgelig fant jeg det ikke morsomt. Det var for flere måneder siden og hans intensjon var/er aldri å skade noen, men det var uheldig. Jeg hører og respekterer dere alltid», skiver hun til fansen på Twitter.

Åpnet opp om angrepet

Etter angrepet avlyste «Break Free»-sangeren de siste ti konsertene på sin Europa-turné.

«Ødelagt. Fra hele mitt hjerte, beklager. Jeg har ikke ord», skrev hun på Twitter kort tid etter terroren.

Dagen etter angrepet i Manchester ble Ariana Grande avbildet idet hun landet i hjemstedet Florida i et privatfly. Familien og hennes daværende kjæreste, Mac Miller, tok en gråtkvalt og tydelig berørt Grande imot på flyplassen.

Tidligere i vår snakket artisten for første gang om angrepet i et intervju med Time Magazine.

- Musikk skal være det tryggeste i hele verden. Det er derfor det fremdeles er så tungt for hjertet mitt hver eneste dag. Jeg skulle ønske det var mer jeg kunne fikse. Man tror at det med tida vil bli enklere å snakke om, eller at man slår seg til ro med hva som har skjedd. Men hver eneste dag venter jeg på at den roen skal komme, og det er fremdeles så smertefullt, sa hun åpenhjertig i intervjuet.

I intervjuet fortalte også artistens manager, Scooter Braun, at han reiste til Florida for å snakke med Grande, og hvor han blant annet prøvde å oppmuntre henne til å komme seg tilbake på turné. Hun nektet.

- Hun sa: «Jeg kan aldri synge disse sangene igjen. Jeg kan ikke ha på meg disse klærne igjen. Ikke sett meg i denne situasjonen», sa Braun til magasinet.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>MINNEKONSERT:</strong> Ariana Grande og Miley Cyrus opptrådde under minnekonserten i Manchester, til inntekt for ofre og etterlatte etter terrorangrepet. Foto: NTB Scanpix
MINNEKONSERT: Ariana Grande og Miley Cyrus opptrådde under minnekonserten i Manchester, til inntekt for ofre og etterlatte etter terrorangrepet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Holdt minnekonsert

Få dager seinere skal hun bestemt seg for å avholde en minnekonsert på Old Trafford Cricket Ground, til ære for ofrene i Manchester.

Drøye 14 dager etter angrepet samlet mer enn 60 000 publikummere seg i Manchester, hvor artister som Justin Bieber, Robbie Williams, Miley Cyrus og Katy Perry også deltok. Konserten samlet inn rundt 32 millioner kroner til terrorofrene i byen, via billettinntekter og donasjoner.

Under konserten lot Grande tårene strømme på mens hun opptrådte låter som blant andre «Break Free» og «Be Alright».

- Jeg elsker dere, Manchester, ropte hun til publikum fra scenen.

FLYKTER: Her flykter publikum i panikk, etter ett at eksplosjonen gikk av under konserten i Manchester. 22 personer ble drept og 59 skadd i eksplosjonen ved Manchester Arena seint mandag kveld. Video: AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer