Adam Levine og Super Bowl:

Slik stjal superstjernen oppmerksomheten

Stilte lettkledd på scenen. Det har ikke falt i god jord hos fansen.

KASTET SKJORTA: Maroon 5-vokalist Adam Levine kastet skjorta under nattas Super Bowl - noe som stjeler en god del av overskriftene i USA. Foto: NTB scanpix
KASTET SKJORTA: Maroon 5-vokalist Adam Levine kastet skjorta under nattas Super Bowl - noe som stjeler en god del av overskriftene i USA. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Super Bowl er utvilsomt den største idrettsbegivenheten i USA i løpet av et år, da millioner av mennesker sitter benket foran TV-en. Og vel så stort som selve kampen, er pauseshowet.

Super Bowl har nemlig som tradisjon å få de aller største stjernene til å opptre i pausen. Og sjelden går det forbi uten en og annen skandale.

Et av de mest minneverdige øyeblikkene fant sted hele 15 år tilbake i tid, da Justin Timberlake (38) og Janet Jackson (52) sto for pausenummeret. Skandalen var et faktum da Jackson blottet det ene brystet foran millioner av TV-seere - ved et uhell.

Også i år har vi fått det amerikanske medier kaller for «en ny nipple-gate».

LAGDE SKANDALE: Millioner av TV-seere hevet øyenbrynene da Janet Jackson blottet det ene brystet under sin Super Bowl-opptreden med Justin Timberlake for 15 år siden. Foto: NTB Scanpix
LAGDE SKANDALE: Millioner av TV-seere hevet øyenbrynene da Janet Jackson blottet det ene brystet under sin Super Bowl-opptreden med Justin Timberlake for 15 år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I bar overkropp

Maroon 5, som sto for pauseunderholdningen, ble blant annet akkompagnert av rapperen Travis Scott (26), kanskje bedre kjent for mange som kjæresten til Kylie Jenner (21). Likevel var Maroon 5s frontfigur Adam Levine (39) som stjal showet.

Mens bandet spilte seg gjennom flere av sine mest kjente hits, kledde Levine av seg plagg etter plagg. Til slutt sto han igjen i bar overkropp.

Storavisen Huffington Post kaller først og fremst pauseshowet for «en klein affære», men omtaler også reaksjonene som ikke har latt vente på seg i sosiale medier.

- Hvis Adam Levines brystvorter liksom er godkjent, er det noen som skylder Janet Jackson en unnskyldning, skriver en Twitter-bruker.

FÅR KRITIKK: Mange reagerer på at Adam Levine kastet skjorta. Han får også kritikk for «kjedelig» show. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Mange reagerer på at Adam Levine kastet skjorta. Han får også kritikk for «kjedelig» show. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Garderobedefekt

USA Today tar for seg det samme teamet når de omtaler pauseshowet. De skriver at ingen hadde sett for seg at Levine kom til å kaste skjorta.

- Snakkisen etter Super Bowl er om NFL og CBS nå havner på kant med hverandre etter at Maroon 5-vokalisten viste brystvortene på scenen - en slags gjenopplevelse av en viss garderobedefekt i 2004, skriver avisa.

Pauseshowet høstet også en god del kritikk for å være svært lite underholdende. Basketballstjernen LeBron James (34) var blant dem som tydelig uttrykte at han gjespet under den lille konserten.

- Såååååå... Dette var pauseshowet. Var det alt for Travis (Scott, red.anm.), hm?

Kritikk

Maroon 5 har tidligere fått kritikk for at de i det hele tatt valgte å stille opp i årets Super Bowl. Fra før har nemlig superstjerner som Rihanna takket nei, da hun støtter kontraktsløse Colin Kaepernicks sak.

Levine svarte slik på kritikken, ifølge Billboard:

- Hvis jeg ikke klarer å takle litt kontrovers, er jeg i feil bransje. Det er som det er. Det er som forventet. Vi vil bare gå videre, sa Levine.

Skandalene

Super Bowl er som nevnt en enorm begivenhet i USA. Og det er sjelden det forbigår uten en liten skandale eller to.

Dagbladet har tidligere omtalt flere av hendelsene, der både prostituerte, pupper og dop har vært involvert.

Mange husker nok først og fremst «Nipple-gate», da Janet Jackson fikk revet av en del av kostymet sitt. Timberlake skulle nemlig dra av henne korsetten under showet, men ved et uhell dro han også med seg BH-en hennes, ifølge People.

SUPER BOWL: Justin Timberlake opptrådte under nattens Super Bowl - med norske Mona Berntsen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Skandalen kostet CBS, som den gang sendte showet, svimlende 500 000 dollar, noe som tilsvarer over 4,2 millioner norske kroner.

I 2009 fikk tusenvis av seere litt mer enn de ba om, da rundt 30 sekunder med voksen-TV ble vist. Ifølge Comcast var det en isolert, ondsinnet handling, og alle berørte fikk ti dollar av kabel-TV-giganten.

Vis mer

LES OGSÅ: - De lengste minuttene i mitt liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer