Slik slår de tilbake mot omstridt filmanmeldelse

- Hei Sunnmørsposten, dette ER realistisk og svigermor elsker meg!

SLÅR TILBAKE: Odd-Magnus Williamson og Tinashe Bakasa Roll slår tilbake mot Sunnsmørspostens filmanmeldelse. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SLÅR TILBAKE: Odd-Magnus Williamson og Tinashe Bakasa Roll slår tilbake mot Sunnsmørspostens filmanmeldelse. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den norske dramafilmen «Natt til 17.» tar for seg historien til 15-åringene Sam og Amir, som begge er forelsket i samme jente. En anmeldelse i Sunnmørsposten har skapt sterke reaksjoner etter at anmelderen skrev:

«At en pen og dannet jente (Thea Sofie Loch Næss)  fra Oslos vestkant er kjæreste med en somalisk gutt (Samakab Omar) - og også får morens velsignelse for forholdet - virker ganske urealistisk.», skrev Sunnmørspostens filmanmelder.

Dette har engasjert stort på sosiale medier, og komiker Odd-Magnus Williamsons (33) kjæreste, Tinashe Bakasa Roll (28) var en av mange som lot seg provosere. Hun la ut et bilde som viser hvor forelsket hun og forloveden er, uavhengig av hudfarge.

Elsket av svigermor.

«Hei Sunnmørsposten, dette ER realistisk og svigermor elsker meg. BOOM!», skrev hun under bildet.

Forfatter og samfunnsdebattant Guro Sibeko viser sitt engasjement i kommentarfeltet til filmanmeldelsen.

«Å gi en 'fremragende' film en treer fordi innholdet ikke matcher de steriotype fordommene journalisten har om Oslos ungdom er så lattervekkende useriøst at Sunnmørsposten burde skamme seg over å ha dette mølet på. Det bor vel flere ungdommer på Oslos vestkant enn det bor folk på Sunnmøre. De er forskjellige - og det er mødrene deres også. Og ettersom somaliere er den innvandrergruppa som integreres raskest utgangspunktet tatt i betraktning, er byen vår full av norsksomaliske ungdommer som ikke har vansker med å få de kjærestene de ønsker seg (også "pene" og "dannede" ungdommer) og som hvem som helst ville elske å ha som svigersønner eller -døtre.»

- Dette burde ikke stått på trykk. Vi burde tatt en ny runde med anmelderen og fått ham til å begrunne det som står. Vi har presisert dette på våre egne nettsider også, sier kultur- og reportasjeredaktør Kristin Knudsen i Sunnmørsposten til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Jeg ble dumpet i onepice

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer