Jan Thomas og Harlem Alexander:

Slik skjulte de forholdet

Jan Thomas (53) snakker om sin livslange kjærlighet for biler - og om hvordan det var å holde forholdet med Harlem Alexander (32) hemmelig.

FALT PLADASK: Kjendisfrisøren Jan Thomas falt for haldenseren Harlem Alexander under innspillingen av «Jan Thomas søker drømmeprinsen» i fjor. Men etterpå ble de nødt til å holde forholdet skjult. Foto: Espen Solli / Se og Hør
FALT PLADASK: Kjendisfrisøren Jan Thomas falt for haldenseren Harlem Alexander under innspillingen av «Jan Thomas søker drømmeprinsen» i fjor. Men etterpå ble de nødt til å holde forholdet skjult. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

- Biler, kukker og menn. Det er de tre favorittingene i livet mitt.

Det kan jo ikke være snakk om noen andre enn «hele Norges» Jan Thomas (53). Kjendisfrisøren har på svært frittalende vis snakket om sin fascinasjon for det mannlige kjønnsorgan i podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner». Mindre kjent er nok hans livslange forkjærlighet for dyre og eksklusive biler.

- Jeg er helt bilgæren. Det har jeg vært siden jeg var liten. I syvende klasse fikk jeg en Matchbox-bil, og en rød Convertible (kabriolet journ.anm.) som jeg litt senere så på «Dynastiet». Det var drømmebilen, sier 53-åringen når Se og Hør er med på overleveringen av hans splitter nye Porsche Taycan i Oslo.

Jan Thomas fikk sin første «ordentlige» bil da han flyttet til USA i sin ungdom, da han plutselig fikk behov for å enkelt komme seg rundt.

- Det var ingen busser eller trikker i Los Angeles, så jeg måtte jo ha bil. Så da ble det en bilgreie. Broren min har også vært sånn, så det har nok vært i mitt DNA siden jeg var liten, sier han til Se og Hør.

HONANZA: Jan Thomas har sluppet sommerlåt, og i den forbindelse har han fått med seg drømmeprinsene på musikkvideoinnspilling. Vis mer

Gir Gunhild Stordalen «skylden»

Det var ikke med lett hjerte Jan Thomas byttet inn sin gamle bil, en Porsche 911. Denne gangen har 53-åringen gått for en elbil, og det gir han sin gode venninne, EAT-grunnlegger og klimaforkjemper Gunhild Stordalen (41), «skylden» for.

- Jeg hadde en god prat med Gunhild Stordalen, og gikk for et miljøvennlig valg. Norge vil ha bare elbiler innen 2025. Hvordan vi skal få det til, vet jeg ikke. Men alle har et ansvar, sier Jan Thomas.

Kjente luksusmerker som Porsche, Mercedes og BMW er blant 53-åringens favoritter. Dermed var det ingen selvfølge at Jan Thomas nå skulle kjøpe seg en elektrisk bil.

- Gunhild hadde jo den første Teslaen, og er veldig konsekvent på de tingene, men hun er ikke belærende, så det var veldig sånn: «nå er du klar, Jan», sier han, og forklarer:

STOLT BILEIER: Se og Hør var med da Jan Thomas fikk overlevert sin splitter nye Porsche Taycan. Foto: Elin Jelsnes / Porsche Center Oslo
STOLT BILEIER: Se og Hør var med da Jan Thomas fikk overlevert sin splitter nye Porsche Taycan. Foto: Elin Jelsnes / Porsche Center Oslo Vis mer

- Jeg hadde ikke lyst på en Tesla. Jeg er den skeive greina på treet, og det må jeg få lov til å være. Jeg har ikke lyst til å være som alle andre, så da denne bilen kom på banen fikk jeg delt det med Gunhild, og hun var jo i ekstase. Nå skal jeg ta med henne på kjøretur.

Likevel innrømmer Jan Thomas at avgjørelsen satt dypt, og han kommer til å savne motorduren når han vrir om nøkkelen. Han kan likevel trøste seg med at hans flunkende nye Porsche har en falsk lyd som skal etterlikne motorduren til en vanlig bil.

- Det er en mager trøst, sier 53-åringen til Se og Hør.

BESTE REALITY: Jan Thomas sitt datingprogram stakk av med prisen. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

Øvelseskjører med kjæresten

Mange fulgte med stor iver med da Jan Thomas skulle finne drømmeprinsen på tv tidligere i år. Til slutt falt valget på haldenseren Harlem Alexander (32), som også jobber som frisør.

I disse dager holder kjæresten på å ta lappen, og det er bare teoriprøven som gjenstår. Dermed får Alexander en splitter ny Porsche han kan øvelseskjøre med.

- Du tør å låne bort bilen?

- Han er en god sjåfør, og har kjørt den andre bilen masse, sier Jan Thomas, og legger til:

- Jeg har sterk tro på at når vi har fått dette på plass, så har han lappen på 1-2-3. Da skal vi dele på denne bilen.

Selv om Jan Thomas nå har gått til anskaffelse av en skinnende, ny Porsche, blir det ingen bilferie på det forelskede paret i år. 53-åringen forsikrer oss likevel om at bilen blir å se på norske veier denne sommeren.

BONUSEPISODE: I denne bonusepisoden av «Jan Thomas pusser opp» får vi se hvordan det ser ut i den nye drømmeboligen. Vis mer

- Det blir ikke bilferie, men vi skal til Halden. Vi har leid en hytte og skal være der en ti dagers tid. Vi skal også rundt og besøke venner, røper Jan Thomas.

Både han og kjæresten er glade i å reise til utlandet, men i år har de landet på å bli værende i gamlelandet.

- Har dere vurdert å reise?

- Ja. Men jeg synes at jeg må forholde meg til det regjeringen og helsemyndighetene sier. Jeg har vært ganske «selfish» i alle år, siden jeg har vært singel, og ikke tenkt så mye over det. Jeg bare stikker.

- Men slik som ting er nå, føltes det ikke riktig, selv om jeg har fått melding av Lilli Bendriss fra Mykonos. Andre venner har betrygget meg med at det er vakter på stranden og at avstanden er større der enn her hjemme i Norge. Harlem og jeg har uansett tatt en felles avgjørelse på å bli hjemme, fortsetter Jan Thomas.

HONANSA: Jan Thomas har lagd sommerlåt, men fikk kritikk fra VGs anmelder. Nå svarer han. Video: Rød Løper Vis mer

Skjulte forholdet

Det klaffet første gang de møttes - uten at de visste det, ifølge Jan Thomas. Men 53-åringen kunne ikke i sin villeste fantasi tro at han skulle finne kjærligheten på tv. Nå har han og Harlem Alexander vært samboere siden de kom hjem fra innspillingen av «Jan Thomas søker drømmeprinsen» i fjor.

- Han flyttet inn umiddelbart da vi kom hjem fra Afrika. Og ting har bare blitt så … Jeg går og klyper meg i armen hver dag, sier han om sin ferske kjærlighet.

PAR I HJERTER: Jan Thomas og Harlem Alexander flyttet sammen med en gang innspillingen i Sør-Afrika var avsluttet i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør
PAR I HJERTER: Jan Thomas og Harlem Alexander flyttet sammen med en gang innspillingen i Sør-Afrika var avsluttet i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Kjendisfrisøren sier at det var deilig å komme til Norge, hvor de kunne være «helt normale». Men de fikk også satt det gryende kjærlighetsforholdet på en ordentlig prøve: de måtte nemlig holde romansen skjult frem til serien var ferdig sendt på tv på våren.

- Vi fikk ikke lov til å omringe oss med venner, vi fikk ikke lov til å fortelle det til noen, vi fikk ikke gå noen steder. Så vi ble tvunget til å faktisk sitte sammen og bli kjent. Og det var så fint, og så ekte, sier Jan Thomas.

- Det fine var jo at vi fikk testet forholdet på ordentlig, ganske tidlig. Vi kom ut av den bobla fra Sør-Afrika, hvor vi måtte bygge tillit, legger han til.

Da serien først var ferdig sendt på tv og paret endelig kunne vise sin kjærlighet offentlig - da kom coronaepidemien.

KJEMPEVANSKELIG: Det er duket for siste episode av «Jan Thomas søker drømmeprinsen», og nå har Jan Thomas endelig bestemt seg for hvem han vil satse på. Vis mer

- Så da var vi enda mer sammen. Men da var det i hvert fall offisielt. På vår første date dykket vi med hvithai. Det er jo veldig eksotisk. Men det som er enda mer eksotisk, er at han til min store fortvilelse liker å leie (hender journ.anm.). Så da må jeg leie ham opp til 7-Eleven på Frogner, hvor vi kjøper smågodt.

- Men jeg gjør det, sier Jan Thomas.

LES OGSÅ: Avslører historien bak «hemmelig» tatovering

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer