Slik skjønte hun hvem faren egentlig var

Liv Tyler begynte å ane ugler i mosen som 11-åring.

SVÆRT LIKE: Som 11-åring oppdaget Liv Tyler (t.v) hvor lik hun var datteren til Aerosmith-vokalist Steven Tyler, Mia Tyler (t.h). Det var denne oppdagelsen som fikk skuespilleren til å konfrontere moren sin - og som 12-åring skifte etternavn fra Rundgren til Tyler.  Foto: All Over Press/ Splash News
SVÆRT LIKE: Som 11-åring oppdaget Liv Tyler (t.v) hvor lik hun var datteren til Aerosmith-vokalist Steven Tyler, Mia Tyler (t.h). Det var denne oppdagelsen som fikk skuespilleren til å konfrontere moren sin - og som 12-åring skifte etternavn fra Rundgren til Tyler. Foto: All Over Press/ Splash News Vis mer

SEOGHØR.NO: Skuespiller Liv Tyler (36), i disse dager aktuell i spenningsserien «The Leftovers», er nesten like kjent som datteren til sin berømte far - Aerosmith-vokalist Steven Tyler (66).

I barndommen vokste hun riktignok opp med en annen berømt farsfigur, kultartisten Todd Rundgren (66), som moren og modellen Bebe Buell var sammen med mellom 1972 og 1979.

Men da Liv var 11 år, i 1988, fikk hun mistanke om at det ikke var Rundgren som var hennes biologiske far.

Flere besøk fra Aerosmith-vokalisten og hans datter Mia, som var nesten jevngammel med Liv, hadde nemlig fått «Ringenes Herre»-stjernen til å oppdage hvor like hun og Mia Tyler (nå 35) var, skriver Dagbladet Magasinet.

FLOTTE SØSTRE: Liv og Mia Tyler (t.h) har begge jobbet som modeller. Her er de på premieren til «Ringenes Herre: To tårn» i New York i desember 2002. Foto: REX/MATT BARON / BEI/All Over Press
FLOTTE SØSTRE: Liv og Mia Tyler (t.h) har begge jobbet som modeller. Her er de på premieren til «Ringenes Herre: To tårn» i New York i desember 2002. Foto: REX/MATT BARON / BEI/All Over Press Vis mer

Ble beskyttet av moren

Til Dagbladet Magasinet forteller skuespilleren hvordan det var å få en «ny» pappa, etter at hun fikk moren til å innrømme at Steven Tyler var hennes egentlige far.

- Da jeg møtte ham, hadde han allerede mistet alt, men også bygget seg opp igjen.

- Jeg har alltid hatt det i bakhodet, og derfor minner jeg meg selv på hvor utrolig takknemlig jeg skal være for alt jeg har oppnådd. Jeg prøver å ikke ta det personlig verken når noen sier hvor fantastisk jeg er - eller når noen misliker meg, sier Liv Tyler til Magasinet.

Steven Tyler gjorde nemlig stor suksess med Aerosmith på 1970-tallet, men etter hvert begynte kokain- og heroinmisbruk å ødelegge for bandet. På midten av 1980-tallet hadde imidlertid samtlige i Aerosmith vært igjennom rusavvenning, og fra 1986 gikk bandets suksess oppover igjen.

Livs mor skal ha valgt å holde farsskapet hemmelig for datteren i en årrekke nettopp for å skåne henne fra farens tunge rusmisbruk.

Mia Tylers mor er den tidligere Andy Warhol-modellen Cyrinda Foxe, som døde av hjernekreft som 50-åring i 2002. Foxe og Tyler var gift fra 1978 til 1987.

Steven Tyler har dessuten datteren Chelsea Anna Tallarico (25) og sønnen Taj Monroe Tallarico (23) med klesdesigneren Teresa Barrick - som han var gift med fra1988 til 2006.

FUNGERTE SOM FAR: Artisten Todd Rundgren fungerte som far for Liv inntil hun var 11 år gammel. Her opptrer han på Jackie Gleason Theater i Miami Beach i 2008. Foto: Stella Pictures
FUNGERTE SOM FAR: Artisten Todd Rundgren fungerte som far for Liv inntil hun var 11 år gammel. Her opptrer han på Jackie Gleason Theater i Miami Beach i 2008. Foto: Stella Pictures Vis mer

LES OGSÅ: Her koker det over for Steven Tyler