Jahn Teigen:

Slik skal pengene brukes

Penger strømmer inn til folkets spleiselag for Jahn Teigens bisettelse.

SPLEISELAG: At Jahn Teigen ikke får begravelse på statens regning, har opprørt flere. Et spleiselag ble etablert, og nå er det snart samlet inn 250.000 kroner. Pengene skal gå til begravelsen, og overskuddet til et fond for unge kunstnere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SPLEISELAG: At Jahn Teigen ikke får begravelse på statens regning, har opprørt flere. Et spleiselag ble etablert, og nå er det snart samlet inn 250.000 kroner. Pengene skal gå til begravelsen, og overskuddet til et fond for unge kunstnere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Jahn Teigen, som døde 24. februar, får ikke begravelse på statens bekostning. Det fikk enkelte til å reagere. Sigrun Syversen fra Fredrikstad startet da en innsamling, et folkets spleiselag, til å dekke begravelsen.

I skrivende stund er det kommet 218.700 kroner inn til kontoen på Spleis.no.

Innsamlingsaksjonen kom i gang forrige uke, og pengene strømmer inn. Innsamlingen skal pågå frem til onsdag 11. mars, da Jahn Teigen bisettes i Tønsberg domkirke. Tønsbergs Blad omtalte saken først.

Bisettelsen kan du følge på Seoghør.no onsdag 11. mars fra kl. 11.

- Takk for omtanken

Jahn Teigens manager Trond Lie sier til Dagbladet at dette er en privat innsamling som ikke Teigens familie har bedt om eller har noen kontroll over - bortsett fra at datteren ble kontaktet av Sigrun Syversen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer