<strong>SPLEISELAG:</strong> At Jahn Teigen ikke får begravelse på statens regning, har opprørt flere. Et spleiselag ble etablert, og nå er det snart samlet inn 250.000 kroner. Pengene skal gå til begravelsen, og overskuddet til et fond for unge kunstnere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SPLEISELAG: At Jahn Teigen ikke får begravelse på statens regning, har opprørt flere. Et spleiselag ble etablert, og nå er det snart samlet inn 250.000 kroner. Pengene skal gå til begravelsen, og overskuddet til et fond for unge kunstnere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Jahn Teigen:

Slik skal pengene brukes

Penger strømmer inn til folkets spleiselag for Jahn Teigens bisettelse.

Publisert

Jahn Teigen, som døde 24. februar, får ikke begravelse på statens bekostning. Det fikk enkelte til å reagere. Sigrun Syversen fra Fredrikstad startet da en innsamling, et folkets spleiselag, til å dekke begravelsen.

I skrivende stund er det kommet 218.700 kroner inn til kontoen på Spleis.no.

MINNES: Både Øivind Blunck og Elisabeth Andreassen minnes sin gode venn Jahn Teigen som i dag gikk bort, 70 år gammel. Reporter: Henriette Eilertsen / Foto: Nicolai Delebekk Vis mer

Innsamlingsaksjonen kom i gang forrige uke, og pengene strømmer inn. Innsamlingen skal pågå frem til onsdag 11. mars, da Jahn Teigen bisettes i Tønsberg domkirke. Tønsbergs Blad omtalte saken først.

Bisettelsen kan du følge på Seoghør.no onsdag 11. mars fra kl. 11.

- Takk for omtanken

Jahn Teigens manager Trond Lie sier til Dagbladet at dette er en privat innsamling som ikke Teigens familie har bedt om eller har noen kontroll over - bortsett fra at datteren ble kontaktet av Sigrun Syversen.

På «Spleis»-siden er det lagt ut en skjermdump av en melding mellom Sigrun Syversen og Sara Skorgan Teigen.

«Hei Sigrun, tusen hjertelig takk for omtanken! Deres intensjon rører meg virkelig! Det er ikke noe jeg vil be dere om, så i så fall må dette være helt på eget initiativ», skriver Sara Skorgan Teigen.

Fond for talenter

- Pengene som kommer inn skal gå til begravelsen, som er initiativtakers ønske. Men vi ønsker også å opprette et fond for unge talenter. La det være helt klart, ingen skal berike seg på dette, sier Teigen-manager og familiens talsmann, Trond Lie, til Dagbladet.

Initiativet kom i gang etter at mange reagerte på at Teigen ikke får begravelse på statens bekostning, en gest fra regjeringen som svært få statsborgere mottar.

<strong>INNSAMLING:</strong> Folket har samlet inn en god del penger til Jahn Teigens bisettelse. SKJERMDUMP: Fra Spleis.no
INNSAMLING: Folket har samlet inn en god del penger til Jahn Teigens bisettelse. SKJERMDUMP: Fra Spleis.no Vis mer

- Hva folk gjør, kan ikke vi styre og gjøre noe med. Det er hyggelig at folk engasjerer seg og vil hedre Jahn på den måten. Innsamlingsaksjonen er noe vi altså ikke har kontroll over, sier Trond Lie.

BLIR TAKKET: Folk hyller og takker Jahn Teigen etter nyheten om hans bortgang. Foto: Twitter/Facebook Vis mer

«Unge pjokker som han»

I en uttalelse, formildet til Dagbladet via Teigens manager, sier Sara Skorgan Teigen:

- Pappa hadde et siste ønske - han ville opprette et fond. Det er noe han snakket om de siste årene, og som han ville jeg skulle ta hånd om. Overskuddet fra denne innsamlingsaksjonen skal være med og realisere dette ønsket.

Teigen ønsket å hjelpe det han kalte «unge pjokker som han».

- Unge mennesker med hans energi og ville ideer, som kunstnere, musikere eller idrettsutøvere – for pappa var idrettsinteressert. Så nå skal det opprettes et fond i hans navn, og overskuddet går rett inn i det. En dag håper jeg å se en ung pjokk slå gjennom, blant annet ved hjelp av dette fondet, sier hun.

Folkets heder

- Familien og jeg er veldig rørt og overveldet over alle initiativ, ikke bare det som handler om penger. Vi er utrolig takknemlige for omsorg og støtte som folk viser i alle former. Dette er folkets måte å hedre Jahn på, sier Lie.

Han forteller at Jahn Teigen, før han døde, snakket om å opprette et fond.

- Jahn fortalte meg og Sara at han ønsket å opprette et fond for unge artister og kunstnere og talenter. Så dette er helt i tråd med Jahns ønsker, sier Trond Lie.

«BLI BRA IGJEN»: I 2016 lagde TVNorge programmet «En hyllest til Jahn Teigen». Video: Dplay Vis mer

Initiativtaker til spleiselaget, Sigrun Syversen, har tidligere uttalt:

- Jeg synes det er helt hårreisende at Jahn Teigen ikke vises denne æren, en begravelse på statens bekostning. Sånn som regjeringen øser ut med penger, kunne de vist ham denne æren, sier Sigrun Syversen til Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Vennenes store sorg etter fallet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer