Nyttårsfeiringen:

Slik skal kjendisene feire nyttår

Et nytt år nærmer seg med stormskritt. Slik skal de norske kjendisene feire.

NYTT ÅR: Dette skal kjendisene gjøre på den store nyttårsdagen. Foto: Espen Solli / TV2, Eivind Senneset / TV 2
NYTT ÅR: Dette skal kjendisene gjøre på den store nyttårsdagen. Foto: Espen Solli / TV2, Eivind Senneset / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hekseritualer

TV-profil Aurora Gude ble et kjent fjes da hun stakk av med seieren på «Paradise Hotel» i 2014. Seinere har hun vært å se som deltaker i blant annet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», «Charterfeber» og «Camp Kulinaris».

På årets siste dag skal realitystjerna ha en rolig feiring sammen med hundene Holly, Toby og Goose.

- De er redde for raketter og jeg har ikke fått pass til dem, forklarer Gude.

Derfor ønsker ikke 29-åringen fokus på rakettene på nyttårsaften, men skal likevel inkludere ulike ritualer.

- Jeg har ritualer der jeg skriver ned mål og ønsker for det nye året, og brenner lappene mens jeg tenner lys i forskjellige himmelretninger. Det er et rituale som kommer fra noe heksegreier, og de som har gjort det sier at det skal funke, forteller hun.

SATT UT: Vi ville lage julestemning på P3 GULL og gav gaver til kjendisene, men ikke alt gikk etter planen. Video: Jonas Hammer, reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Litt redd

Influenser Martine Lunde (25) har nylig stått på scenen i «Norges nye megahit», men ble først kjent som «Paradise Hotel»-deltaker i 2017. Der møtte hun kjæresten Alexander Sæterstøl (26), og siden har paret pendlet mellom Oslo og Bergen for å besøke hverandre.

Men på nyttårsaften skal paret feire på hver sin kant av landet. Lunde i Oslo og Sæterstøl i hjembyen Bergen.

- Jeg skal bare ta det rolig med familien. Ikke noen store partyplaner!

I likhet med Gude skal også Lunde passe på hunden sin når klokka slår tolv og rakettene fyres opp.

- Jeg er litt redd for at han plutselig skal reagere på fyrverkeri, så jeg vil være med han, skriver Lunde i en SMS til Dagbladet.

Jentenes aften

Influenser og sexolog Iselin Guttormsen (34) har de seineste åra gjort seg godt bemerket i sosial medier med sine ærlige innlegg. Hun har også vært åpen om bruddet hun nylig gikk gjennom. I år blir det dermed mannefri feiring for den nysingle tobarnsmoren.

- Jeg skal være hjemme med barna mine. Det blir en skikkelig jentenyttårsaften med to single alenemødre og barna våre.

- Når man er foreldre er nyttårsaften barnas dag, så det blir ikke noe fyllekalas her. Det blir en rolig kveld med god mat og raketter, og så skal vi så klart pynte oss, sier sexologen.

Seks kilo kalkun

Under Pride-uka i 2020 røpte influenser Camilla Lorentzen (31) at hun hadde funnet lykken med Julie Visnes. Siden da har de rukket å kjøpe hus og forlove seg.

Nyttårsaften har paret invitert et vennepar og i Lorentzen/Visnes-hjemmet er det kalkun på menyen, og ikke minst - bestemors Waldorf-salat.

- Jeg har vært ute å kjøpt en kalkun på seks kilo, den eneste de hadde igjen. Så den skal fire mennesker ta rotta på, fleiper hun, og legger til:

- Det ser ut som vi har kalkun fram til midten av 2022.

Etter middagen er fortært er planen å se på fyrverkeriet, før de sovner på sofaen rett over midnatt.

- Det tror jeg blir helt strålende.

BRUDD FOR KJENDISENE: 2021 har vært året der en rekke norske og internasjonale kjendiser har gjennomgått et brudd. Video: Kine Falch Vis mer

Fra strand til fjell

«God kveld Norge»-programleder Niklas Baarli (32) og ektemannen Benjamin Silseth (30) har så vidt rukket å lande i Norge, før de setter kursen mot Norefjell for nyttårsfeiringen.

Paret har nylig vært på ferie i idylliske Thailand.

- Vi må bare pakke ut sommertøyet og få vinterklærne nedi bagen, forteller Baarli, som overraskende nok har sluppet unna den berømte «jetlagen».

På Norefjell har programlederen imidlertid planene klar:

- Det blir å prøve og komme seg ut på langrennsskiene jeg bruker én gang i året, ta et bilde med de og vise at jeg er nordmann.

Og man skal ikke se bort ifra at de går inn i det nye året med noe godt i glasset.

- Vi skal drikke oss sanseløse og feire det nye året med høy promille. Jeg tror det blir terningkast seks.

For ett år siden skålet han for at pandemien var over, og selv om situasjonen er ganske lik da som nå, er Baarli like positiv som alltid:

- Jeg går inn med akkurat sammme innstilling. Jeg håper 2022 byr på en «frigjøringsdag» og at det blir som Norge etter krigen på et vis. Jeg håper folk ligger masse sammen og at ingen er sure på et helt år. Hvis alle har den innstillingen tror jeg det blir bra.

SETTES UT: Brødrene Emil og Silas Vasstrand får i oppgave å arrangere babyshower til storesøster Jørgine, og resultatet blir en litt annerledes feiring. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Australsk nyttår

Tvillingene Vita og Wanda Mashadi (29) som nylig flyttet inn i sin helt nyoppussede leilighet, feirer årets siste kveld nettopp der. Det forteller førstnevnte til Se og Hør.

- Vi skal feire hjemme i leiligheten sammen med noen venninner, kjæresten til Wanda og noen kompiser. Det blir middag også satser vi på at det blir en liten fest utover kvelden.

Vita legger til at de har bedt alle gjestene teste seg før de kommer, slik a de er på den sikre siden.

- Denne kvelden har vært planlagt lenge så hele gjengen har vært forsiktige og ikke møtt for mange i julen. Det var viktig for oss å avslutte året på en hyggelig måte.

Og på menyen står det australsk skinke.

- Vi har en kompis som er fra Australia, så han skal lage maten. De pleier å spise det retten der, så da kjører vi australsk nyttårsaften i år. Det blir bra!

En som imildertid mangler rundt bordet, er Bjarne - Baarli og Silseths hund . Denne jula har tvillingene nemlig passet den firbeinte, mens matfedrene har vært på ferie.

- Det er litt trist, men med raketter og alt det der så turte vi ikke ta sjansen. Da fikk han heller dra hjem igjen, forklarer Vita.

Håper på nyttårskyss

Isabelle Eriksen (25) ble kjent da hun deltok i samme sesong av «Paradise Hotel» som Lunde og Sæterstrøl. I ettertid har hun gjort det stort på blant annet YouTube.

På Rød Løper-podkastens premierefest i høst kunne hun imidlertid avsløre at hun hadde fått seg ny kjæreste - noe hun nå trekker fram som sitt beste minne fra hele 2021.

NYTTÅRSKYSS: Isabelle Eriksen forteller at hun håper på nyttårskyss. Her sammen med kjæresten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYTTÅRSKYSS: Isabelle Eriksen forteller at hun håper på nyttårskyss. Her sammen med kjæresten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- På nyttårsaften er planen at jeg skal prøve å ta det litt med ro med tanke på coronasituasjonen. Jeg skal på en liten fest og forhåpentligvis få nyttårskyss.

Men noen nyttårsforsetter blir det neppe.

- Nyttårsforsetter har jeg egentlig aldri hatt. Jeg har prøvd meg på å begynne å trene noen år, men det går aldri. Jeg liker å tenke at hvis man har lyst til å bli en bedre versjon av seg selv så kan man jobbe med det hele året og ikke bare ha det som et nyttårsforsett.

«BABYÅRET 2021»: Selv om den siste tiden har vært preget av pandemien, er det en del kjendiser som har brukt tiden på å gå gravide. Video: Rød Løper Vis mer

Champis hos Siv Jensen

For «Skal vi danse»-dommer Morten Hegseth (35) og ektemannen Anders Riiber blir det en nyttårsaften litt utenom det vanlige.

- I år har vi valgt noe så radikalt som å feire hjemme, bare jeg, Anders og Olaf.

Olaf er en valp som de gikk til anskaffelse av i vår.

- Vi har kost oss litt for mye i jula med familieselskap, så det skal bli deilig å bare være oss to. Vi har diskutert fram og tilbake om vi kommer til å angre, men vi har fått hjortekjøtt av vår nabo Siv Jensen som vi skal fortære, sammen med fiskesuppe og vaniljeis - så jeg tror det blir bra jeg.

Med en liten valp i hus skal de også prøve å få til litt «fyrverkeri-trening», slik at Olaf ikke blir traumatisert.

Etter hvert tar de imidlertid turen over til sin politiker-nabo for litt champagne, hvor også Olaf har en firbeint venn som venter.

Familiekos

Stylist og tv-personlighet Erlend Elias Bragstad (39) har tilbrakt jula hjemme i Nord-Norge, og bestemte seg for oså å feire nyttårsaften med familien der.

- Først skal jeg gå en lang tur med mamma, som vi gjør hver nyttårsaften, før vi skal spise deilig mat og kose oss med resten av gjengen. Jeg er superglad for at det blir en rolig feiring, understreker han.

For mange er fyrverkeri en viktig den av nyttårsfeiringen. Bragstad på sin side kunne imidlertid klart seg uten

- Jo eldre jeg blir så synes jeg bare det blir mer og mer tullete, både på grunn av dyrene og miljøet. Da synes jeg stjerneskudd er vel så koselig.

Og han har store planer om å starte det nye året på best mulig måte:

- Jeg skal våkne 1. januar frisk og oppvakt.

Nyttårsforsett har han også satt seg, og i 2022 skal Bragstad fortsette å være positiv og glad, samt flink å trene og spise sunt.

- Også vil jeg få meg en ny hobby, så jeg har meldt meg på keramikkurs.

FLYTTER: Både Simon Tronstad Jacobsen og Tonje Frigstad pakker flytteeskene etter jul. Video: Celina Morken / Rød Løper Vis mer

Varmere strøk

Kjendismanager David Eriksen (54) har imidlertid bestemt seg for å forlate kalde Norge, til fordel for varmere strøk.

Feiringen av det nye året vil derfor tilbringes med sol og gode temperaturer sammen med kjæresten Hedvig Sophie Glestad (29).

- Jeg skal feire nytt år her i Marbella sammen med Hedvig. En deilig middag og mye god drikke, skriver Eriksen i en sms til Se og Hør.

- Har du noen nyttårsforsetter?

- Nyttårsforsetter har jeg sluttet med, forteller han.

LES OGSÅ: Giftet seg etter syv år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer