Slik skal han dempe savnet etter familien under OL

Erik Thorstvedt ser frem mot å lede TV 2s sendinger under sommer-OL i Rio, men synes det blir tungt å reise fra sine kjære.

STORT SAVN: Erik Thorstvedt legger ikke skjul på at det blir vanskelig å reise fra kona Siv og sine fire barn når han reiser til Rio for å dekke OL.  Foto: Espen Solli
STORT SAVN: Erik Thorstvedt legger ikke skjul på at det blir vanskelig å reise fra kona Siv og sine fire barn når han reiser til Rio for å dekke OL. Foto: Espen Solli Vis mer

SEOGHØR.NO: Erik Thorstvedt (53) har hatt en lang karriere på fotballbanen, men gjør nå suksess som kommentator og programleder i TV 2 Sporten.

Neste uke starter sommer-OL 2016 i Rio de Janeiro, og Thorstvedt skal lede TV 2s sendinger sammen med Ingrid Halstensen (28).

Selv om den tidligere fotballspilleren er vant til å reise i forbindelse med jobb, er han også en hjemmekjær familiefar.

- Jeg er veldig mye hjemme. Jeg synes det er stas å ha en tiåring. Jeg er usikker på om hun gjør meg gammel med tiden, eller ung. Jeg tror jeg lander på det siste, uttaler han til Seoghør.no.

Erik er gift med Siv Bore Thorstvedt, som han har barna Leah (10) og Kristian (16) med. I tillegg har han barna Alexander (22) og Charlotte Thorstvedt (29) fra sitt første ekteskap.

Saken fortsetter under bildet.

FIREBARNSFAR: Erik Thorstvedt er far til fire. Her er han sammen med sin eldste datter, DJ Charlotte Thorstvedt.  Foto: Espen Solli
FIREBARNSFAR: Erik Thorstvedt er far til fire. Her er han sammen med sin eldste datter, DJ Charlotte Thorstvedt. Foto: Espen Solli Vis mer

Direktemeldinger til familien

Thorstvedt jobber mye fra TV 2s studio i Bergen, mens han til vanlig er bosatt i hovedstaden. Det blir imidlertid noe helt annet å reise til utlandet over en så lang periode.

Den velkjente TV-profilen har derimot en slagplan for hvordan han skal dempe savnet etter familien mens han er bortreist under OL-sirkuset.

- Jeg kommer til å snakke mye med dem via FaceTime. Også er jeg jo mye på TV, så da kan jeg jo sende direkte meldinger til dem på TV. «Leah, nå må du gjøre leksene dine», og «nå må du legge deg», sier han lattermildt til Seoghør.no. 

Saken fortsetter under bildet.

KNALLDUO: Thorstvedt skal lede TV 2s sendinger sammen med Ingrid Halstensen (28) fra Rio fra neste uke.  Foto: Marit Hommedal / TV 2
KNALLDUO: Thorstvedt skal lede TV 2s sendinger sammen med Ingrid Halstensen (28) fra Rio fra neste uke. Foto: Marit Hommedal / TV 2 Vis mer

- Jeg tror jeg har blitt en bedre far

Den tidligere fotballproffen har tidligere fortalt at han ikke var så mye til stede for sine eldste barn mens han spilte på Tottenham.

- Jeg tror jeg har blitt en bedre far. Du lærer litt underveis, det er ikke bevisst, men du tar det med deg, sa han til Dagbladet Magasinet i 2011.

Hans eldste datter Charlotte, som med tiden har blitt kjent som programleder, modell og DJ, har også åpnet seg om vanskelighetene med å ha en fraværende pappa. 

- Da de skilte seg, bodde jeg mest hos mamma. Alt var trygt og fint hos henne, og jeg følte meg veldig hjemme. Hos pappa var det annerledes fordi han giftet seg fort og fikk ny familie, og det var noe jeg taklet dårlig til tider. Jeg følte meg mer avslappet hjemme hos mamma, har hun sagt til Dagbladet.

BERØMT FOTBALLSPILLER: Erik Thorstvedt spilte for det britiske fotballaget Tottenham fra 1989–1996.  Foto: NTB scanpix
BERØMT FOTBALLSPILLER: Erik Thorstvedt spilte for det britiske fotballaget Tottenham fra 1989–1996. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Frykter sønnene skal oppleve rasisme