«P3 Gull 2020»

Slik skal de løse «P3 Gull»

Som følge av de nye corona-tiltakene har årets «P3 Gull» blitt nødt til å gjøre noen endringer.

SKAL SKJE: Til tross for de nye corona-tiltakene i hovedstaden skal «P3 Gull» gjennomføres også i år. Det er komikertrioen bestående av Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød, som skal lede prisutdelingen. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3
SKAL SKJE: Til tross for de nye corona-tiltakene i hovedstaden skal «P3 Gull» gjennomføres også i år. Det er komikertrioen bestående av Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød, som skal lede prisutdelingen. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3 Vis mer
Publisert

Forrige fredag kom byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (59), med en rekke corona-tiltak for hovedstaden.

Tiltakene trådte i kraft ved midnatt mandag, og omhandler blant annet et forbud mot alle innendørs arrangementer. Utover dette har blant annet alle virksomheter der det foregår kultur- og fritidsaktiviteter blitt stengt. Og kinoer, teatre, lekeland, treningssentre, idretts - og svømmehaller har blitt nødt til å lukke dørene.

Tiltakene skal i utgangspunktet vare frem til mandag 30. november. Dermed stikker pandemien kjepper i hjulene for flere arrangementer i tiden fremover, blant dem årets «P3 Gull», som etter planen skal gå av stabelen lørdag 28. november.

OVERRASKET: Silje Norendal og Pål André Helland fikk seg en liten overraskelse da de skulle delta på en yogatime med Nicolay Ramm. VIDEO: NRK / Fredrik Filtvedt. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Vis mer

Uten publikum

Musikkshowet og prisutdelingen i regi av «NRK P3», ble for første gang arrangert 29. november i 2013. Siden den gang har det blitt delt ut priser i totalt fire kategorier: «Årets nykommer», «Årets liveartist», «Årets låt» og «P3-prisen».

Onsdag morgen kommer NRK med en pressemelding hvor de opplyser om hvordan de skal håndtere gjennomføringen av den åttende utgaven av «P3 Gull», med tanke på coronasituasjonen og de nye tiltakene.

Der kommer det frem at musikkshowet skal ledes av gutta fra podkasten «Karakter», som består av den populære komikertrioen Jonis Josef (28), Henrik Farley (28) og Martin Lepperød (27).

Dette blir aller første gang trioen skal lede et direktesendt tv-show.

GA ALT: Programlederne er kjent for å gi alt under P3aksjonen, og i år var intet unntak. Martin Lepperød ga alt for å samle inn penger til TV-aksjonen. Video: NRK/ Rød Løper Vis mer

- Det er en ære å få gjøre denne jobben sammen med mine to bestekompiser, sier Josef i pressemeldingen.

I pressemeldingen opplyses det om at «P3 Gull» skal sendes direkte fra det gamle Deichmanske bibliotek i Oslo, uten publikum. Dermed blir det ingen profilerte kjendiser som går ned den røde løperen i finstasen i år.

Erstatter pris

Det å skulle lede «P3 Gull» uten publikum beskriver Henrik Farley som annerledes, da de alle tre er vant med å stå på en stand up-scene foran publikum.

- Den største forskjellen er nok at vi er vant til å hele tiden tilpasse oss det vi sier til hva publikum ler mest av. Nå som det skal direkte på tv, uten publikum, får man jo ikke vite hva folk syntes var morsomst før i etterkant av showet, sier Farley i pressemeldingen.

TOK HELT AV: Nicolay Ramm, som er aktuell med programmet "Helt Ramme Sporter", får fortsatt meldinger daglig etter denne videoen. I skrivende øyeblikk er den sett av snaut 60 millioner totalt på Facebook, TikTok og YouTube. Video: NRK / Rødt Kort. Vis mer

Det er ingen tvil om at det har vært et annerledes musikkår og at pandemien har gått hardt utover norsk musikkliv og livekonserter. På bakgrunn av dette har «P3 Gull» valgt å erstatte prisen for «Årets liveartist» med «Årets artist», for å hedre det helhetlige avtrykket artisten har satt i året som har gått.

Vinneren av «Årets Låt» og «Årets artist» avgjøres av publikumsstemmer, mens «Årets nykommer» og «P3-prisen» kåres av en jury.

Se listen over de nominerte til årets «P3 Gull» under:

Blir liveopptredener

I pressemeldingen forsikres det om at selv om årets «P3 Gull» blir noe annerledes grunnet pandemien, skal Norges artister likevel hylles på en trygg og sikker måte med show, utdeling av priser og livemusikk fra noen av landets beste artister.

Blant annet skal artistene Dagny (30) og Boy Pablo opptre under sendingen. I tillegg skal «Årets urørt», Henrik Felipe (23), fremføre sin vinnerlåt med navn «BACKYARD».

I fjor ble «P3 Gull» arrangert på Marienlyst i Oslo i malersalen i NRKs lokaler. Den gang var det artisten Kaleb Isaac Ghebreiesus (21), bedre kjent under artistnavnet Isah, som stakk av med seieren for «Årets nykommer.»

VANT PRIS: Isah kunne i fjor juble over å bli kåret til «Årets nykommer.». Foto: Kim Erlandsen / NRK P3
VANT PRIS: Isah kunne i fjor juble over å bli kåret til «Årets nykommer.». Foto: Kim Erlandsen / NRK P3 Vis mer

21-åringen kunne for øvrig også juble over å stikke av med prisen for «Årets låt», sammen med Dutty Dior for sangen «Hallo». «Årets liveartist» gikk til Karpe, mens «P3-prisen» var det DJ-en Kygo (29) som stakk av med.

LES OGSÅ: Refser kjendiser: - Spytter på dugnaden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer