«71 grader nord»:

Slik skal Camilla Herrems ektemann feire «71 grader nord»-seieren

Tar med seg meddeltaker. Steffen Stegavik vant årets intense «71 grader nord»-finale.

SEIRET: Håndballspiller Steffen Stegavik stakk av med seieren i årets «71 grader nord». Pengene skal han bruke på kameraten Marius, som han skal reise til Tyskland sammen med. Foto: Matti Bernitz / Discovery
SEIRET: Håndballspiller Steffen Stegavik stakk av med seieren i årets «71 grader nord». Pengene skal han bruke på kameraten Marius, som han skal reise til Tyskland sammen med. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne høsten har det vært duket for en intens sesong av «71 grader nord» på TVNorge. Etter flere lange uker i Norges natur, har deltakerne kommet seg fra sør og til landets nordligste punkt - Nordkapp. Kun tre deltakerne var igjen da finaleepisoden startet tirsdag kveld.

Pernille Skipperud, Ludvig Felix Lorentzen og Steffen Stegavik var den heldige trioen som klarte å klore seg til finaleplass i årets sesong, men kun én kunne bli kåret til vinner.

Seieren var det til slutt Stegavik som sikret seg, etter å ha svart riktig på alle seks spørsmål og heist flagget til topps først i det som bare kan beskrives som en intens og spennende finale. Det feiret han med et drønn av et seiersbrøl.

- Det føltes veldig, veldig godt å vinne. Hodet mitt er jo skapt for å delta i konkurranser, og målet - i alle fall når man kommer så langt som til en finale - er naturligvis å nå til topps, sier Stegavik til Dagbladet.

JUBLET: Stegavik kom med et høyt seiersdrønn da han innså at han hadde heiset flagget til toppen av stanga først. Foto: Matti Bernitz / Discovery
JUBLET: Stegavik kom med et høyt seiersdrønn da han innså at han hadde heiset flagget til toppen av stanga først. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer

Tar med meddeltaker til Tyskland

Årets premie var definitivt verdt å konkurrere om. Ikke bare får Stegavik en hybridbil fra Toyota til en verdi av 400 000 kroner, men han får også tilgang på en konto med nesten 300 000 kroner fra One Call. På spørsmål om hvordan premien skal brukes, svarer håndballspilleren følgende:

- Det har jeg egentlig ikke rukket å tenke så mye på. Jeg vil antakelig bruke litt av pengene på å dra med meg Marius Holst (meddeltaker, journ.anm.) til håndball-VM i Tyskland.

- Hvorfor tar du med akkurat Marius på tur?

GODE VENNER: Stegavik og Holst ble gode venner gjennom turene de fikk sammen. Nå vinneren ta med seg kameraten på tur. Foto: Matti Bernitz / Disocvery
GODE VENNER: Stegavik og Holst ble gode venner gjennom turene de fikk sammen. Nå vinneren ta med seg kameraten på tur. Foto: Matti Bernitz / Disocvery Vis mer

- Vi ble gode kompiser fra første tur, har litt lik humor og begge deler et stort konkurranseinstinkt. Vi samarbeidet hele turen, så vi har blitt gode kompiser.

Stegavik er nemlig gift med Camilla Herrem (31), som i disse dager er aktuell med håndball-VM i Bietigheim-Bissingen i Tyskland. Nå går altså turen dit.

- Jeg er utrolig stolt av henne. Hun har faktisk vært med i tolv mesterskap på rad nå, så det er en stor prestasjon! Landslaget er i utgangspunktet verdens beste, så jeg både håper og tror at det skal gå deres vei i Tyskland, sier han.

Paret ga hverandre sine «ja» i Sola kirke sommeren 2013, og fikk fast base som samboere i sommer.

Svært tett

Det var etter en individuell konkurranse om å komme først til platået på Nordkapp, der Skipperud kom sist, at det ble klart at den siste konkurransen i årets sesong av realityserien ville være mellom eventyrer Lorentzen og håndballspiller Stegavik.

KJENT PAR: Camilla Herrem og Steffen Stegavik har vært sammen i flere år. I 2013 giftet de seg. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KJENT PAR: Camilla Herrem og Steffen Stegavik har vært sammen i flere år. I 2013 giftet de seg. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg var så heldig at jeg vant den første dagen, slik at jeg fikk velge rute på dag to. Da visste jeg hvor de andre befant seg i rutene sine, og allerede en time før jeg kom i mål, visste jeg at jeg hadde en plass i siste del av finalen i lomma, sier han.

Det skulle bli en sjeldent spennende finale. I ekte «71 grader nord»-ånd måtte deltakerne klarte over det velkjente juvet og svare på spørsmål om reisen sin ved andre enden. Svarte de feil, måtte de klatre ut igjen og tilbake. Totalt seks spørsmål skulle besvares, og det var ved flere anledninger svært jevnt.

- Tøff finale

Mens Lorentzen måtte ut på nettet etter å ha svart feil på spørsmål fem, måtte Stegavik ut etter å ha svart feil på spørsmål seks.

- Det var en tøff finale. Det handlet jo om å gå alt du makter, hele veien. At jeg skulle bli en av de to som endte i finalen, var stort.

Det ble etter hvert klart at om Stegavik svarte korrekt på siste spørsmål, ville han bli kronet til årets seierherre. Og det ble han. Med en gang han hadde svart riktig, løp håndballspilleren bort og heiste flagget til topps.

JEVNT: Det famøse nettet er en kjent tradisjon i «71 grader nord». Også i år måtte deltakerne karve seg over. På andre enden ventet spørsmål som de måtte svare korrekt på. Foto: Matti Bernitz / Dsicovery
JEVNT: Det famøse nettet er en kjent tradisjon i «71 grader nord». Også i år måtte deltakerne karve seg over. På andre enden ventet spørsmål som de måtte svare korrekt på. Foto: Matti Bernitz / Dsicovery Vis mer

- Det har vært en stor opplevelse å delta i «71 grader nord». Noe av det beste jeg tar med meg er bekjentskapet og historiene til de andre deltakerne. I tillegg har jeg vært ute i naturen i fem uker, og har fått se hva Norge har å by på, noe som er en opplevelse i seg selv.

- Hva har vært det tøffeste med deltakelsen?

- Noe av det mest utfordrende har vært å tyne kroppen hver dag. Jeg er jo vant til å trene hver dag, og jeg har jo spilt håndball i 15 år, men det er eksempelvis første gang jeg har slitt med knærne. Årsaken til det var trolig det faktum at man bærer på svært tunge sekker. Knærne føles imidlertid bra igjen nå, sier han lattermildt.

Stegavik har en lang karriere som håndballspiller bak seg. Han har spilt for klubber som Heimdal, Elverum, Drammen og Kolstad, i tillegg til at han også har spilt i utlandet. I fjor begynte han i klubben Nærbø Idrettslag.

I to sesonger er han blitt kåret til toppscorer i eliteserien, en bragd som definitivt henger høyt hos håndballspillere.

LES OGSÅ: Slik er håndballjentene privat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer