Slik «sjekket» han opp Therese Johaug

Roer Nils Jakob Hoff røper hvordan han møtte skiløper-kjæresten for første gang.

DRAMATISK FØRSTE MØTE: Da den OL-aktuelle roeren Nils Jakob Hoff gjestet «P3morgen» denne uken, avslørte han hvordan han møtte kjæresten Therese Johaug (t.h) for første gang. Det første møtet var mer preget av dramatikk enn romantikk, røper han.  Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK FØRSTE MØTE: Da den OL-aktuelle roeren Nils Jakob Hoff gjestet «P3morgen» denne uken, avslørte han hvordan han møtte kjæresten Therese Johaug (t.h) for første gang. Det første møtet var mer preget av dramatikk enn romantikk, røper han. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I slutten av november 2014 bekreftet langrennsesset Therese Johaug (27) at hun hadde blitt kjæreste med topproer Nils Jakob Hoff (31).

Det sporty paret har holdt en lav offentlig profil, men i januar i fjor overrasket Johaug ved å dele en koselig «kjæreste-selfie» med følgerne sine på Instagram.

I april 2015 viste de seg dessuten sammen på et «Top Gear»-arrangement i Holmenkollen i Oslo, men det profilerte paret har i stor grad holdt tett om forholdet i media.

Tirsdag gjestet imidlertid OL-aktuelle Nils Jakob Hoff radioprogrammet «P3morgen». Da røpet han overfor programlederne Silje Nordnes og Ronny Brede Aase hvordan han og kjæresten møttes første gang.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNE: Under Ski Tour Canada i mars ble Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug kåret til verdens beste skiløpere. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Under Ski Tour Canada i mars ble Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug kåret til verdens beste skiløpere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nils Jakob Hoff forteller at det første møtet med Therese Johaug inntraff på et fly, etter at han hadde deltatt i rokonkurranse og hun hadde vært på samling med langrennskollegene.

Måtte trå til på flytur

Han sier til «P3morgen» at Therese satt et par rader foran ham på flyet, men at de to ikke pratet sammen. Roeren satt derimot og så på «Game of Thrones» på Macen sin og ante fred og ingen fare.

- Så kommer sjefen i Roforbundet og sier at jeg må komme. Det var en fyr som hadde besvimt bak i flyet. Det var ingen lege om bord, og som medisinstudent måtte jeg komme bakover, da, minnes Hoff.

Saken fortsetter under bildet.

OL-KLAR: Nils Jakob Hoff og Kjetil Borch (t.v.) vant VM-gull sammen i 2013, og begge er nå klare for sommer-OL i Rio. Borch skal ro dobbeltsculler sammen med Olaf Tufte, mens Hoff stiller i singelsculler.  Foto: NTB scanpix
OL-KLAR: Nils Jakob Hoff og Kjetil Borch (t.v.) vant VM-gull sammen i 2013, og begge er nå klare for sommer-OL i Rio. Borch skal ro dobbeltsculler sammen med Olaf Tufte, mens Hoff stiller i singelsculler. Foto: NTB scanpix Vis mer

Verdensmesteren i roing fra 2013 røper at han ble veldig nervøs og tenkte «åh shit, dette er jeg ikke helt klar for!», men at han reiste seg opp fra setet sitt.

- Og så ser jeg at hun snur seg da, og jeg bare: «halla!». Og så går jeg bare bakover, sier Hoff med innlevelse i «P3morgen»-studioet, noe som får programlederne til å bryte ut i latter.

«P3morgen» har delt et klipp av avsløringen på programmets Facebook-side, der Hoff morer de to programlederne med den relativt uvanlige historien:

Fartsfylt «stevnemøte»

Våren 2015 ble det også fart og spenning da Nils Jakob Hoff og Therese Johaug fikk en drømmetur sammen med den sagnomsuste «Top Gear»-sjåføren The Stig på Holmenkollen i Oslo.

Sammen med hopperen Rune Velta, skiskytteren Emil Hegle Svendsen og snowboardkjøreren Terje Håkonsen kjempet de om å komme før The Stig i mål på bunnen av Midstubakken. Det hele var i regi av BBC Brit, som ble lansert i Norge på den tiden.

«Top Gear»-arrangementet var første gang Therese Johaug og kjæresten viste seg sammen offentlig, og Seoghør.no var selvsagt på plass.

Se video nedenfor:

Suksess på flere fronter

Therese Johaug er blitt en av verdens mest meritterte og populære langrennsløpere. I mars kunne hun juble over å hanke inn seieren i Ski Tour Canada - og sammenlagtseieren i verdenscupen.

For å feire tok Therese turen til Puerto Rico sammen med lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg (25). Om skiesset også vender nesa mot Sør-Amerika når kjæresten skal delta i OL i Rio de Janeiro i august, er foreløpig ikke kjent.

I tillegg til å triumfere i skisporet gang på gang, har Therese Johaug flere vellykkede bein å stå på. I fjor høst lanserte Johaug, som tidligere har gjort suksess med salg av votter og hansker, sin egen kleskolleksjon.

Saken fortsetter under bildet.

SOM MODELL: Kolleksjonen med sportsklær som Therese Johaug lanserte i november 2015, er blitt svært populær. Hun gikk selv på catwalken under lanseringen.  Foto: Se og Hør
SOM MODELL: Kolleksjonen med sportsklær som Therese Johaug lanserte i november 2015, er blitt svært populær. Hun gikk selv på catwalken under lanseringen. Foto: Se og Hør Vis mer

Den populære skistjernen gikk selv på catwalken da kleskolleksjonen ble lansert på Eger i Oslo, og innrømmet at hun syntes det var veldig moro med den nye sportskolleksjonen:

- Jeg er litt som Ole Brumm; Ja takk, begge deler: Jeg liker å gå fort på ski og jeg liker godt design og klær. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa hun til Seoghør.no på lanseringen.

Hun har også vært motevarehuset Egers ansikt utad, og våren 2015 prydet hun forsiden på Eger Magasinet.

LES OGSÅ: Nysingle Marion tok med søsteren på rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer