Aksel Lund Svindal:

Slik sjekket han opp ekskjæresten

Den tidligere alpinstjerna fikk konkurranse da han skulle prøve seg på Julia Mancuso.

EKSKJÆRESTER: Aksel Lund Svindal og amerikanske Julia Mancuso gikk hver til sitt i 2013. I sin nye selvbiografi letter førstnevnte på sløret om både hvordan forholdet startet og sluttet. Foto: NTB Scanpix
EKSKJÆRESTER: Aksel Lund Svindal og amerikanske Julia Mancuso gikk hver til sitt i 2013. I sin nye selvbiografi letter førstnevnte på sløret om både hvordan forholdet startet og sluttet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal (36) er i disse dager aktuell med selvbiografien «Større enn meg». Boka er skrevet sammen med forfatter Torbjørn Ekelund (48), og flere personlige historier er blitt delt.

Blant annet snakker idrettsstjerna åpenhjertig om tapet av mora Ina og lillebroren Inar. Også kjærlighetslivet hans har fått plass i boka.

Svindal var i flere år i et forhold med den tidligere alpinisten Julia Mancuso (35), et forhold som for øvrig tok slutt etter fire år i 2013.

I selvbiografien røper han hvordan han sjekket henne opp første gang.

Konkurrerte med Tomba

Svindal forteller at han fikk et godt øye til henne allerede i 2002, men at det først var tre år seinere at han mannet seg opp til å prøve seg.

Under VM i Bormio i Italia i 2005, tok Svindal sølv. Seinere samme kveld var det fest på Mancusos hotell, og da det raskt ble klart at også en annen mann var interessert i den flotte amerikaneren.

Og mannen som sammen med Aksel Lund Svindal kjempet om Mancusos oppmerksomhet, var ikke hvem som helst. Det var nemlig alpinlegenden Alberto Tomba (52).

LEGENDE: Ifølge Aksel Lund Svindal, var også Alberto Tomba interessert i Julia Mancuso. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Ifølge Aksel Lund Svindal, var også Alberto Tomba interessert i Julia Mancuso. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Det virket som om han prøvde å flørte med henne, selv om hun var 18 år yngre enn ham. Jeg gikk bort til dem, tok Julia i hånda og dro henne med meg ut på dansegulvet. Jeg må ha skjønt at hun var litt interessert i meg, at hun heller ville henge med meg enn med Tomba, for hvis ikke hadde jeg aldri turt å gjøre noe sånt».

Slik beskriver Svindal øyeblikket da han første gang sjekket opp eksen.

Avstandsforhold

Svindal forteller også om hvordan det var å leve i et avstandsforhold i boka. Da det ble slutt i 2013 skrev han på Facebook at nettopp avstanden var en faktor til bruddet.

- Det er lang avstand mellom våre hjem, og vi lever begge to meget travle liv. Å få nok tid sammen har vært en av våre største utfordringer, og det er vanskelig å se hvordan det skal forandre seg i framtida, skrev alpinstjerna på Facebook den gang.

Tidlig i forholdet prøvde de imidlertid å se hverandre så ofte de kunne.

«Etter OL i Vancoucer 2010 bestemte Julia og jeg oss for å oppholde oss oftere i samme tidssone. Det er vel et sikkert tegn på at man er forelska, at man lett reiser 23 timer for å treffe kjæresten», skriver Svindal i boka.

Han reiste til Maui på Hawaii for å besøke henne, mens hun reiste til Europa for å se ham. Dette gjorde de i tre år, før forholdet deres tok slutt.

Det var sommeren 2013 at eksparet innså at noen måneder sammen i året ikke var nok til at det ville vare.

«Resten av året ble de tolv tidssonene veldig lange. En av oss måtte nesten flytte dersom forholdet skulle fungere i lengden. Det ville ha vært en stor overgang for oss begge, uansett hvor vi hadde endt opp, så sommeren 2013 ble min siste tur til Maui», står det om samlivsbruddet.

- En utrolig tid

Bruddet var ikke av den dramatiske sorten, noe som kom tydelig fram i innleggene de to delte på Facebook.

- Det er aldri moro å avslutte et forhold, men jeg tror vi har gjort det på beste mulige måte. Takk Julia, for at du har hjulpet meg å finne ut av dette, var blant det Svindal skrev da.

Julia Mancuso delte på sin side et bilde av seg selv og Svindal i solnedgangen. Til bildet skrev hun:

- Jeg har hatt en utrolig tid med denne mannen, Aksel! Takk for at du er en så bra mann, og alltid en god venn. Det ser ut som om solen går ned for vårt forhold, men jeg vet at horisonten er full av fine opplevelser.

KREFTSAKEN: - Ingenting av det jeg har gjort, kan sammenlignes med situasjonen til Linnea. Her er bakomfilmen til Barnekreftforeningens reklamefilm. VIDEO: Barnekreftforeningen Vis mer

LES OGSÅ: Brudd for Snøløs og Tømeraas

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer