Billy Zane:

Slik ser «Titanic»-stjernen ut nå

Billy Zane er ikke så lett å kjenne igjen, nesten 23 år etter at den ikoniske filmen kom ut.

STOR FORANDRING: Billy Zane, kjent som karakteren Cal Hockley i «Titanic», har forandret seg en del siden storfilmen rullet over filmlerretet i 1997. Foto: NTB Scanpix
STOR FORANDRING: Billy Zane, kjent som karakteren Cal Hockley i «Titanic», har forandret seg en del siden storfilmen rullet over filmlerretet i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ingen klarer vel å glemme den prisbelønte dramafilmen fra 1997, som fortsatt får romantikere i alle aldre til å gråte foran TV-skjermen.

Filmen er basert på tragedien fra 1912, da passasjerskipet «Titanic» skulle ut på sin første tur - og det hele endte i katastrofe da skipet traff et isfjell og sank ned til havets bunn. Over 1500 personer mistet livet.

Ble store stjerner

Storfilmen «Titanic», som vant hele elleve Oscar-priser da den kom ut, er en romantisk og trist fortelling om to personer fra forskjellige samfunnsklasser, som forelsker seg på passasjerskipets jomfrutur.

Vi fikk blant annet lære å kjenne to av dagens store Hollywood-stjerner, Leonardo DiCaprio (45) og Kate Winslet (44), som spilte hovedrollene som Jack og Rose.

De er imidlertid ikke de eneste som skilte seg ut i dramafilmen. Billy Zane (53), som spilte forloveden til Rose, Caledon Hockley, gjorde seg også bemerket med sin egoistiske og uspiselige rolle.

Skuespilleren har rukket å bli 53 år gammel - og har forandret seg en del siden 1997.

I «TITANIC»: Billy Zane og Kate Winslet spilte trolovede i den Oscar-vinnende filmen, men Winslet sin rollefigur fikk raskt øynene opp for fattiggutten Jack (Di Caprio). Foto: NTB scanpix
I «TITANIC»: Billy Zane og Kate Winslet spilte trolovede i den Oscar-vinnende filmen, men Winslet sin rollefigur fikk raskt øynene opp for fattiggutten Jack (Di Caprio). Foto: NTB scanpix Vis mer

Ny «look»

Nylig var skuespilleren å finne på Shrine Auditorium i Los Angeles, i forbindelse med årets SAG Awards. Da var det ikke helt enkelt å kjenne igjen rollefiguren Cal fra «Titanic».

Billy Zane dukket nemlig opp med en glattbarbert hodeskalle, og var iført et par svære briller med kraftig innfatning. Flere medier har blitt oppmerksomme på den store forandringen til skuespilleren, blant annet danske Se og Hør.

PÅ RØD LØPER: Billy Zane viste seg på SAG Awards for en drøy uke siden. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Billy Zane viste seg på SAG Awards for en drøy uke siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Zanes skuespillerkollega Leonardo Dicaprio var også å finne på utdelingen, og overrasket da han kom på scenen for å dele ut prisen «Life Achievement Award» til Robert De Niro (76).

PÅ SCENEN: Robert De Niro og Leonardo DiCaprio under Screen Actors Guild Awards den 19. januar. Foto: NTB scanpix
PÅ SCENEN: Robert De Niro og Leonardo DiCaprio under Screen Actors Guild Awards den 19. januar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Leonardo har selv vunnet en rekke priser for sine prestasjoner i flere filmer. Han vant blant annet en Oscar for beste mannlige hovedrolle i filmen «The Revenant» i 2016, og en Golden Globe for rollen sin i «The Wolf of Wall Street» i 2014.

Sammen med modell

«Titanic»-stjernen har tidligere vært gift med skuespilleren Lisa Collins (52), fra 1989 til 1995, og senere forlovet med den britiske modellen Kelly Brook (40), som han møtte under innspillingen av «Survival Island». Forholdet med sistnevnte ble avsluttet i 2008, fordi Billy skal ha tilbragt for mye tid borte fra Kelly.

SMÅBARNSFORELDRE: Candice Neil og Billy Zane fotografert sammen. Foto: NTB scanpix
SMÅBARNSFORELDRE: Candice Neil og Billy Zane fotografert sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Skuespilleren har i senere tid funnet lykken med modellen Candice Neil, og de har barna Ava Katherine Zane (8) og Gia Zane (6) sammen. Paret begynte å date i 2011, og forlovet seg i 2013.

- Du ser ut som Shrek

Amerikanske medier skal tidligere ha gjort narr av Billy Zane da han mistet håret - på samme tidspunkt som han var sammen med modell og skuespiller Kelly Brook.

Da Billy dukket opp på rød løper til etterfesten av et moteshow i 2008, skal en fan ha sagt følgende:

- Du ser ut som Shrek, ropte vedkommende, og sammenlignet skuespilleren med det dataanimerte, skallede trollet i fantasifilmen «Shrek».

Filmstjernen Leonardo DiCaprio og den danske undertøysmodellen fra Victoria Secret Nina Agdal var på strand-date i Malibu i California. Video licensed from Bulls Vis mer

Det kan virke som at skuespilleren fikk nok, ettersom han litt senere samme kveld ble sett dytte en kvinne som ville ta et bilde sammen med ham.

Deretter skal han ha kalt en av videofotografene for en «papa-nazi», og truet med å ta fra ham kameraet.

- Er du redd for meg? skal han også ha ropt mot paparazzi-fotografen flere ganger.

- Jeg trodde du var annerledes enn karakteren du spiller i «Titanic», men det er du virkelig ikke, skal fotografen ha ropt tilbake.

MOTSPILLERE: Leonardo DiCaprio og Billy Zane avbildet sammen før sistnevnte bestemte seg for å rake av seg alt håret. Foto: NTB scanpix
MOTSPILLERE: Leonardo DiCaprio og Billy Zane avbildet sammen før sistnevnte bestemte seg for å rake av seg alt håret. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Gjorde garasjen om til et studio

Om det har gått en kule varmt for Billy Zane på rød løper, kjenner han i hvert fall til det å koble av med kunstneriske aktiviteter. I et intervju med Mirror forteller han at han interesserte seg mye for tegning og maling som ungdom.

- Jeg tok en pause fra malingen i mange år, men hoppet lidenskapelig tilbake til det da jeg filmet «Titanic», forteller familiefaren, og legger til:

- Jeg gjorde om garasjen min til et studio. Jeg har vært så beæret å få arbeidene mine utstilt - og solgt! Det er en fantastisk «motgift» til skuespill.

- Jeg tror ikke på utsagnet om at hvis du er god på én ting, kan du ikke være god på andre ting. Jeg spiller som jeg maler, jeg lager mat som jeg maler, og jeg maler som jeg spiller - noe som i utgangspunktet vil si at jeg trenger en smekke, sier skuespilleren humoristisk til Mirror.

LES OGSÅ: Avslører alvorlig diagnose

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer