Billy Zane:

Slik ser «Titanic»-stjernen ut i dag

24 år har gått siden den ikoniske filmen ble vist for første gang.

DEN GANG DA: Billy Zane i rollen som Cal Hockley i filmen «Titanic» fra 1997. Foto: 20th Century Fox / Paramount / Kobal / REX / NTB
DEN GANG DA: Billy Zane i rollen som Cal Hockley i filmen «Titanic» fra 1997. Foto: 20th Century Fox / Paramount / Kobal / REX / NTB Vis mer
Publisert

De fleste minnes nok den prisbelønte dramafilmen «Titanic» fra 1997, som fortsatt får romantikere i alle aldre til å gråte foran TV-skjermen.

Filmen er basert på tragedien fra 1912, da passasjerskipet Titanic skulle ut på sin første tur - og det hele endte i katastrofe da skipet traff et isfjell og sank ned til havets bunn. Over 1500 personer mistet livet.

TITANIC: Da Céline Dion var gjest i carpool karaoke i talkshowet «The Late Late Show» med James Corden, var det klart at låten «My heart will go on» måtte synges. Og så klart måtte det gjøres ekstravagant. Vis mer

Ble store stjerner

Storfilmen, som vant hele elleve Oscar-priser da den kom ut, er en romantisk og trist fortelling om to personer fra forskjellige samfunnsklasser, som forelsker seg på passasjerskipets jomfrutur.

Vi fikk blant annet lære å kjenne to av dagens store Hollywood-stjerner, Leonardo DiCaprio (47) og Kate Winslet (46), som spilte hovedrollene som Jack og Rose.

De er imidlertid ikke de eneste som skilte seg ut i dramafilmen. Billy Zane (55), som spilte forloveden til Rose, Caledon Hockley, gjorde seg også bemerket med sin egoistiske og uspiselige rolle.

I «TITANIC»: Billy Zane og Kate Winslet spilte forlovede i den Oscar-vinnende filmen, men Winslet sin rollefigur fikk imidlertid raskt øynene opp for fattiggutten Jack, spilt av Leonardo Di Caprio. Foto: Merie W Wallace / 20th Century Fox / Paramount/Kobal / REX / NTB
I «TITANIC»: Billy Zane og Kate Winslet spilte forlovede i den Oscar-vinnende filmen, men Winslet sin rollefigur fikk imidlertid raskt øynene opp for fattiggutten Jack, spilt av Leonardo Di Caprio. Foto: Merie W Wallace / 20th Century Fox / Paramount/Kobal / REX / NTB Vis mer

Nesten ikke til å kjenne igjen

Skuespilleren har i dag rukket å bli 55 år gammel og har naturligvis forandret seg en del siden 1997.

Hvis man ser på nye bilder av stjernen er det ikke akkurat lett å kjenne igjen rollefiguren Cal fra «Titanic». De mørke lokkene har nemlig blitt byttet ut med et glattbarbert hode, og briller dukker titt og ofte opp i ansiktet til stjernen.

I DAG: 24 år senere er det ikke like enkelt å kjenne igjen stjernen. Foto: Willy Sanjuan / Invision / AP / NTB
I DAG: 24 år senere er det ikke like enkelt å kjenne igjen stjernen. Foto: Willy Sanjuan / Invision / AP / NTB Vis mer

Stjernen har imidlertid ikke lagt skuespillerkarrieren på hyllen etter filmsuksessen.

Etter «Titanic» har han blant annet vært å se i «Zoolander», «Zoolander 2», «Holmes and Watson» og Amazone Prime-serien «The Boys», ifølge CinemaBlend. Andre store roller Zane har hatt er blant annet rollen som John Justice Wheeler i TV-serien «Twin Peaks» og rollen som Hughie Warriner i «Dead Calm» fra 1989.

I sistnevnte film spilte han mot Nicole Kidman (54) og Sam Neill (74). I år har han blant annet vært å se i thrilleren «The Kill Hole», «Stallone: Frank, That Is» og «The Believer».

2020: Slik ser Billy Zane ut i dag. Her er han avbildet i anledning SAG Awards i fjor. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock / NTB
2020: Slik ser Billy Zane ut i dag. Her er han avbildet i anledning SAG Awards i fjor. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock / NTB Vis mer

Brutt forlovelse og skilsmisse

Når det kommer til «Titanic»-stjernens kjærlighetsliv har han tidligere vært gift med skuespilleren Lisa Collins (53) fra 1989 til 1995. Senere forlovet han seg med den britiske modellen Kelly Brook (42), som han møtte under innspillingen av «Survival Island», ifølge Daily Star.

Forholdet med sistnevnte ble imidlertid avsluttet i 2008.

«THE HOLIDAY»: En av de koseligste julefilmene har rukket å bli 13 år gammel! Spesielt barneskuespillerne har forandra seg - veldig! Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

I 2011 fant han kjærligheten på nytt med modellen Candice Neil. De to forlovet seg i 2013, og sammen har de barna Ava Katherine Zane (10) og Gia Zane (7).

PAR: Siden 2011 har Billy Zane vært sammen med Candice Neil. Her avbildet i 2012. Foto: James Mccauley /REX / NTB
PAR: Siden 2011 har Billy Zane vært sammen med Candice Neil. Her avbildet i 2012. Foto: James Mccauley /REX / NTB Vis mer

Zane har tidligere lettet på sløret om papparollen overfor People.

- Det er eksepsjonelt. Selv om noen sier at det endrer deg føler jeg at jeg var forberedt på det, fortalte han i fjor.

Han innrømmet imidlertid at mangelen på søvn hadde vært utfordrende.

MOTSPILLERE: Leonardo DiCaprio og Billy Zane avbildet sammen i 1997. Foto: Reuters / NTB
MOTSPILLERE: Leonardo DiCaprio og Billy Zane avbildet sammen i 1997. Foto: Reuters / NTB Vis mer

- Gjorde garasjen om til et studio

Skuespill er imidlertid ikke det eneste som interesserer «Titanic»-stjernen. I et intervju med Mirror i 2019 fortalte Zane at han interesserte seg mye for tegning og maling som ungdom.

- Jeg tok en pause fra malingen i mange år, men hoppet lidenskapelig tilbake til det da jeg filmet «Titanic», fortalte familiefaren, og la til:

- Jeg gjorde om garasjen min til et studio. Jeg har vært så beæret å få arbeidene mine utstilt - og solgt. Det er en fantastisk «motgift» til skuespill.

Videre fortalte stjernen at han ikke tror på utsagnet om at hvis man er god på én ting, kan man ikke være god på andre ting.

- Jeg spiller som jeg maler, jeg lager mat som jeg maler, og jeg maler som jeg spiller, noe som i utgangspunktet vil si at jeg trenger en smekke, fortsatte skuespilleren humoristisk til The Mirror.

VOKST OPP: Sylvester Stallones datter Sistine har blitt voksen. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Røper uventet kjælenavn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer